Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 03/04/2023
Zile si Nopti / Supliment Vacanțe

10 cele mai bune orașe europene de vizitat vara

Gruia Dragomir De Gruia Dragomir
Comentarii 10 cele mai bune orașe europene de vizitat vara Share 10 cele mai bune orașe europene de vizitat vara
orașe europene


Dacă vrei să te folosești de vacanța de vară pentru a descoperi cât mai mult din ce are de oferit unul dintre „orașele bijuterie” ale Europei, am făcut o listă cu 10 astfel de locații:

1. Roma, Italia

10 cele mai bune orașe europene de vizitat vara

N-ai cum să nu începi orice astfel de listă cu alt oraș decât Roma, se și spune că toate drumurile duc aici. Vara, temperaturile sunt ridicate, iar atmosfera vibrantă a orașului, străzile pietonale și frumoasele terase ale restaurantelor fac din Roma o destinație memorabilă. În afară de toate atracțiile turistice pentru care Roma e considerat un muzeu în aer liber, fiind un oraș cu o istorie de peste 2.500 de ani, nu e deloc de neglijat latura gastronomică, oferind o gamă largă de specialități italiene.

2. Budapesta, Ungaria

10 cele mai bune orașe europene de vizitat vara

Cu băile sale termale și festivalurile de vară, Budapesta este o destinație ce nu trebuie deloc trecută cu vederea. E orașul perfect pentru o vacanță în care vrei să amesteci relaxarea cu distracția. Are numeroase atracții turistice, clădiri spectaculoase, iar prețurile sunt mai mici chiar și decât în unele orașe turistice de la noi.

3. Amsterdam, Olanda

10 cele mai bune orașe europene de vizitat vara

Vara, Amsterdam devine o explozie de viață, un oraș în care nimeni nu este discriminat, în care excentricitatea e normalitate și în care libertatea se simte altfel. De asemenea, e și un oraș pitoresc, cu canale, poduri și arhitectură tradițională olandeză. Istoria acestui loc e impresionantă, mai ales când vei vedea cum olandezii au scos de sub ape o foarte mare parte din acest pământ pe care se întinde acum.

4. Paris, Franța

10 cele mai bune orașe europene de vizitat vara

Doar în Paris îți poți da seama cu adevărat cât e de deplasată comparația Bucureștiului cu capitala Franței. Există o gamă atât de largă de atracții turistice, cum ar fi Turnul Eiffel, Muzeul Luvru și Champs-Elysées, pentru a enumera doar trei, încât e cu adevărat copleșitor să planifici o vacanță aici pentru a vedea tot ce are de oferit acest oraș. Cu toate acestea, rupe o zi din vacanța pe care o faci aici și pentru a vedea cum arată Palatul Versailles (aflat la o oră de Paris). Nu o să regreți!

5. Berlin, Germania

10 cele mai bune orașe europene de vizitat vara

Unul dintre cele mai dinamice și mai turistice orașe din Europa este cu siguranță Berlinul. Cu o istorie bogată și o scenă artistică și culturală cum rar găsești în altă parte, precum și cu numeroase parcuri și plaje, Berlinul este clar o alegere pe care nu o s-o regreți.

6. Veneția, Italia

10 cele mai bune orașe europene de vizitat vara

Veneția este un oraș unic în lume, un oraș în care romantismul e ridicat la rang de artă, cu o arhitectură uimitoare și atracții ce trebuie neapărat văzute în viața asta, cum ar fi Piața San Marco și Podul Rialto.

7. Stockholm, Suedia

10 cele mai bune orașe europene de vizitat vara

Cu un amestec unic de arhitectură tradițională și modernă, precum și cu numeroase insule și parcuri, Stockholm, capitala Suediei nu te va lăsa indiferent. Dimpotrivă! Chiar dacă suedezii sunt renumiți pentru răceala lor, vara, lucrurile se mai schimbă și devin extrem de prietenoși, lucru care se reflectă în întreaga atmosferă din oraș.

8. Dublin, Irlanda

10 cele mai bune orașe europene de vizitat vara

Capitala, care e și cel mai mare oraș din Irlanda, este situată pe coasta estică a insulei. Iar acest oraș vibrant și plin de viață are o istorie bogată și o cultură puternică. Dublin este, de asemenea, renumit pentru atmosfera sa efervescentă și pentru viața sa de noapte animată, cu precădere pe timpul verii. De ținut minte că Temple Bar este unul dintre cele mai cunoscute cartiere din oraș, cu o gamă largă de pub-uri, baruri și cluburi care oferă muzică live.

9. Edinburgh, Scoția

10 cele mai bune orașe europene de vizitat vara

Situat la poalele Dealului Castle Rock, Edinburgh oferă o priveliște impresionantă. Una dintre cele mai populare atracții turistice este Castelul Edinburgh, o fortăreață impresionantă, care datează din secolul al XII-lea și care a fost locul de reședință a regilor scoțieni timp de secole. În plus, Edinburgh este renumit pentru festivalurile sale de vară, dintre care enumerăm: Festivalul Internațional de Artă, Festivalul de Comedie și Festivalul Internațional de Film.

10. Praga, Cehia

10 cele mai bune orașe europene de vizitat vara

Vara este anotimpul perfect pentru a vizita Praga, pentru că altfel, temperaturile sunt destul de scăzute. Pe timp de vară, orașul se dezmorțește la propriu și este inundat de turiști din toate țările, pentru că în capitala Cehiei există o mulțime de muzee și galerii de artă, dar și o mulțime de baruri, cluburi și cafenele, în special în zona din jurul cartierului Zizkov, în care poți asculta muzică live în cluburi de jazz sau să te bucuri de băuturile locale în baruri tradiționale sau vechi de sute de ani.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.