Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 13/02/2023
Viața Orașului Zile si Nopti

Evenimente culturale la care poţi merge în săptămâna 13 – 19 februarie la Braşov

Alina Mușina De Alina Mușina
Comentarii Evenimente culturale la care poţi merge în săptămâna 13 – 19 februarie la Braşov Share Evenimente culturale la care poţi merge în săptămâna 13 – 19 februarie la Braşov
Evenimente culturale la care poţi merge în săptămâna 13-19 februarie la Braşov


Recomandări săptămâna 13- 19 februarie

Dacă vreţi să vă bucuraţi de seri relaxante în oraş alături de cei dragi, săptămâna aceasta la Braşov sunt anunţate o serie de evenimente pentru toate gusturile.

Cei pasionaţi de teatru, concerte sau expoziţii îşi vor găsi locul ideal. Braşovul nu stă mai prejos nici în materie de party-uri!

Vă dorim o săptămână în care să vă găsiţi timpul necesar pentru a vă bucura de cultură (sub toate formele ei).

 

Concerte 

Miercuri, 15 februarie ora 20:00

Jazz nights / Fusion Core la Aftăr Hours

Jazz nights / Fusion Core @ Aftăr Hours Brașov
Jazz nights / Fusion Core @ Aftăr Hours Brașov

𝗙𝗨𝗦𝗜𝗢𝗡 𝗖𝗢𝗥𝗘 la Mid-Week Jazz la AftarHours
A doua rundă de #localheroes la Mid-Week Jazz.

Fusion Core este o trupă brașoveană care activeaza de peste 15 ani pe scena muzicala românească.
De la debutul oficial din 2006 au participat la multe festivaluri – Coke Live Fest, Stufstock, Peninsula – și au câștigat concursul “𝘔𝘢𝘯𝘪𝘧𝘦𝘴𝘵 𝘠𝘰𝘶𝘳𝘴𝘦𝘭𝘧” organizat de revista Sunete.

În 2012 au lansat primul lor album – “Permanent Voyage”- influențat de diverse stiluri muzicale, de la nu-jazz, soul, funk chiar și progressive cu elemente de metal.
Anul 2019 a început cu un nou single, “Inspired”, urmat de lansarea unui videoclip.

Ne vedem cu ei miercuri, 15 februarie!

 

Concert’n 2, 3 sau 4 la Rockstadt Braşov de la ora 20:00

Concert’n 2, 3 sau 4 @ Rockstadt Brașov
Concert’n 2, 3 sau 4 @ Rockstadt Brașov

 

Spectacol cu Ada Milea, Anca Hanu, Bobo Burlăcianu și Cristi Rigman. „Concert’n 4” va fi prezentat miercuri, 15 februarie, de la ora 20:00.

Nici muzică, dar nici teatru, sau poate amândouă în același timp, spectacolul de la Brașov se constituie ca un concert cu personaje comico – triste. Un concert cu personaje și instrumente, o comedie cântată cu umor negru și nod în gât! Concertul are o durată de aproximativ 1h30min și nu este recomandat celor cu vârsta sub 12 ani.

 

Valentine’s Day Super Show – Delia la  Serenity Resort de la ora 19:00

Valentine's Day Super Show - Delia @ Serenity Resort
Valentine’s Day Super Show – Delia @ Serenity Resort

Petrece #ValentinesDay alături de persoana iubită la un super concert DELIA.

Te invităm pe data de 15.02.2023, începând cu orele 19:00, la o seară specială.

Joi, 16 februarie ora 20:00

Fără Zahăr la Rockstadt Braşov de la ora 20:00

Fără Zahăr @ Rockstadt Brașov
Fără Zahăr @ Rockstadt Brașov

 

Fără Zahăr este un concept muzical satiric și încărcat de umor, care prezintă pe acorduri simple micile aspecte din viața românului, despre care, încă, se mai poate râde. Fără Zahăr și-a început activitatea în 2001, la un cenaclu cultural din Iași. Trupa a debutat discografic la Zone Records în septembrie 2003 cu “Episodu’ unu: Ameninţarea faitonului”.
Eveniment 12+. Accesul minorilor sub 12 ani este interzis, iar cei intre 12 si 16 ani vor putea intra cu condiția să fie însoțiți de un adult.

Vineri, 17 februarie ora 19:00

Concert Compact la Trio by Peneș Brașov

Concert Compact @ Trio by Peneș Brașov
Concert Compact @ Trio by Peneș Brașov

Pe 17 februarie, la ora 19:00, Trio va găzdui un concert de excepție cu formația Compact!

Veniți să savurați muzica live, să vă distrați și să vă bucurați de energia acestei formații talentate.

Nu pierdeți această oportunitate de a petrece o seară minunată în compania prietenilor și a muzicii rock!

Concert Haydn Deane & His Big Band la Deane’s de la ora 20:00

Concert Haydn & His Big Band. Evenimente în Deane's. Braşov
Concert Haydn & His Big Band. Evenimente în Deane’s. Braşov

Haydn se întoarce acasă. În Deane’s, pe scena lui preferată.
Melodii celebre, vocea lui inconfundabilă și sute de pinturi cu bere.
Practic o să fie cum era: veselieeee!

Pe 17 Februarie fă-ți timp pentru distracție!

Speak Floyd la Rockstadt Braşov de la ora 20:00

Speak Floyd @ Rockstadt Brașov
Speak Floyd @ Rockstadt Brașov

Speak Floyd este un grup rock format din pasionați ai muzicii legendarei formații britanice de muzică progresivă Pink Floyd și care interpretează exclusiv piese ale acestei trupe.

Ca orice tribute-band, Speak Floyd încearcă să reproducă cât mai fidel nu doar muzica, ci și o stare de spirit care a marcat numeroase generații.

Dată fiind pasiunea pentru muzica Pink Floyd, un grup de muzicieni se hotărăsc în ianuarie 2010 să pună bazele acestui proiect. În scurtă vreme, au stabilit un repertoriu care să cuprindă piese de pe cele mai reprezentative albume Pink Floyd. Toți membrii din proiectul Speak Floyd sunt muzicieni cu experiență și cunoscuți din alte proiecte: Dudu Isabel-vocal,percutie,  Sandy Deac- clape, voce, acoustic & electric guitars, Kovacs”Kovi” Laszlo – electric & acoustic guitars, Mihai “Angus” Vasile- chitară, Razvan Rotis – tobe si percutie, Tudor Pop – bass, Edi Raita – clape, Gentiana – lead & backing vocals.

Teatru

Luni, 13 februarie ora 19:00

Comedia Toxic Love la Deane’s

Toxic Love
Toxic Love

 

Un spectacol cu Dorina Roman & Dan Zorilă. Scenariu Sorin Misirianțu. Este o poveste de dragoste începută fulgerător într-un bar.
Dora – profesoară de sport, Tony – pictor, doi oameni cu personalități puternice, inteligenți, pornesc la drum într-o relație care părea perfectă.
Cine este vinovat de decăderea unui cuplu care părea că a atins sublimul?
Întrebări grave, o temă majoră de meditație pentru toate vârstele, acesta este, pe scurt, „Toxic Love”.

Marţi, 14 februarie ora 19:00

Gaițele la Teatrul Sică Alexandrescu

Gaițele Teatrul Sica Alexandrescu
Gaițele Teatrul Sica Alexandrescu

 

Nu ai cum!
Nu ai cum să rămâi indiferent la un spectacol pe un asemenea text cum sunt „Gaițele” lui Kirițescu. În prima instanță, râzi cu lacrimi. Și după aia împietrești pentru că realizezi că râzi de tine, de familia ta, de poporul ăsta. Gabriel Fătu, Ioana Ancea și Ion Ionuț Ciocia și-au adus contribuția lor foarte importantă în cele trei roluri comice ale lui Ianache, Colette și Georges Duduleanu, fiii și nora Anetei.

Nu în ultimul rând, în micul doar foarte grăitorul rol al Zamfirei, a strălucit prin bucuria jocului Mariangela Coldea, aducând in prim-plan un rol care de obicei este trecut cu vederea. Și toată aceasta simfonie teatrală a fost condusă cu mână sigură de regizorul Gelu Colceag. Felicitări merg și către Imelda Manu, creatoarea scenografiei, Ioana Colceag și Geanina Punkosti, realizatoarele costumelor deosebite și potrivite cu timpul acțiunii, dar și către Teodora Petre, asistent regie, cea care asigură bunul mers al fiecărei reprezentații.

Joi, 16 februarie ora 19:00

„Ea şi numai ea”  (Andrei Ivanov) la Teatrul Sică Alexandrescu

Ea şi numai ea @ TSA Brașov
Ea şi numai ea @ TSA Brașov

 

Distribuţia: Mama: Anca Florea, Kostea/ Corbul din turn: Răzvan Grosu/ Toffy: Claudia Suliman / Ada Galeș

Regia: Radu Ghilaș  / Scenografia: Andreea Felciuc / Asistent scenografie: Adrian Poroh / Video design: Andrei Cozlac/  Muzică originală: Dragoș Cohal/ Masterizare sunet: Ionuț Todică/

Regia tehnică: Constantin Bărbulescu, Vasile David/ Lumini: Petrică Munteanu (maestru lumini), Tudor Smeu, Tudor Damian/ Sunet: Ovidiu Grădinar (maestru sunet), Aflorei Florin/ Sufleur: Marin Cârstea

Durata spectacolului: 1h 10 minute (fără pauză)

“O mamă, văduvă încearcă să-și îmbunătățească relația cu fiul, adolescent. Între aceștia nu există comunicare aproape de niciun fel, viața și universul lor fiind despărțite de peretele dintre camerele în care cei doi locuiesc, pe de o parte și de diferențele dintre generații și viziuni, pe de alta.Pentru a se apropia de fiul său și a-l descoperi, mama apelează la un tertip periculos, își creează un cont pe o rețea de socializare sub un pseudonim, dând astfel naștere unei adolescente, cu preocupări extravagante, Toffy, care îl fascinează și atrage, încetul cu încetul pe Corbul din turn. Comunicarea devine, așadar, posibilă, dar nu pentru vreme îndelungată, mama fiind în cele din urmă demascată, plătind un greu preț al dreptății: pierderea fiului.

Piesa tratează o temă actuală: comunicarea virtuală, care acaparează generația tânără, și nu numai, devenind o amenințare reală, o problemă mondială, un caz cu ecouri și amprente în viața socială și emoțională.”

Vineri, 17 februarie ora 19:00

Singuri împreună, de John Patrick Shanley la Teatrul Sică Alexandrescu

Singuri-împreună-1-TSA Brasov
Singuri împreună (Savage în impas) @ TSA Brașov

Distribuția: Savage: Simona Pop, Linda: Ioana Bîndac / Claudia Suliman,Tony: Hristu Trică / Ion Gâlmă, April: Iulia Popescu, Murk: Mădălin Mandin

Regia: Gheorghe (Geo) Balint / Scenografia: Vladimir Turuturica/  Regia tehnică: Constantin Bărbulescu, Vasile David/ Lumini: Petrică Munteanu (maestru lumini), Tudor Smeu, Tudor Damian/  Sunet: Ovidiu Grădinar (maestru sunet), Florin Aflorei/ Sufleur: Marius Vladu

Durata spectacolului: 1h 30 minute (fără pauză)

Regizor artistic – Gheorghe (Geo) Balint – „…Cred că viaţa noastră, prin grija lui Dumnezeu, e un amestec perfect de alb şi negru, de bine şi rău, de minciună şi adevăr… mecanica vieții… trăim într-o mare zghihuială fără rost… rutină… am uitat să privim cerul și pământul… uităm de rădăcinile noastre și de copilăria din noi… am putea să ne trezim în fiecare dimineață cu sufletul și mintea deschise, capabili de a arunca o privire proaspată asupra lumii?

 

Sămbătă, 18 februarie ora 19:00

Disputa (de Marivaux) la Teatrul Sică Alexandrescu

Disputa @ TSA Brașov
Disputa @ TSA Brașov

Textul lui Marivaux, din perspectivă scenografică, a necesitat o recontextualizare, o nouă formă coerentă, ce slujește drept punte între tendințele și direcțiile teatrului francez de secol al XVIII-lea și condiția teatrului contemporan.

Spectacolul ,,Disputa” pune pe patine cu rotile o construcție clasică, dându-i un look fresh, scuturând de praful timpului haina sa, model ”secolul al XVIII-lea”.

Pentru piese clasice e nevoie de viziune… Pare clișeic, dar este real. Nu vă faceți idei preconcepute despre clasic-modern, vechi-nou, inventat-reinventat. Lăsați să respire, odată cu dvs., acest aer nou, al tinereții abordării și conceptului artistic.

Distribuția: Hermiane / Carise: Anca Florea, Prințul / Mesrou: Vlad Pavel, Egle: Ioana Predescu,  Azor: Mădălin Mandin,  Adine: Ioana Bîndac,  Mesrin: Vlad Lință / Ion Gâlmă

Regia: Diana Păcuraru /  Scenografia: Theodor Niculae/ Coregrafia: Selina Colceru/ Sound design: Andrei Raicu/ Regia tehnică: Vasile David, Constantin Bărbulescu./ Lumini: Petrică Munteanu (maestru lumini), Tudor Smeu, Tudor Damian/  Sunet: Ovidiu Grădinar (maestru sunet), Florin Aflorei/  Sufleur: Marin Cârstea

Durata spectacolului: 1h 50 minute (fără pauză)

 

De la ora 14:00, Arta de a spune “NU” – Workshop Teatru&Improvizație la  ARTIZ Theatre Company

Arta de a spune "NU" - Workshop Teatru&Improvizație @ Velo Coffee Brașov
Arta de a spune “NU” – Workshop Teatru&Improvizație @ Velo Coffee Brașov

Dacă te-ai aflat vreodată în situația în care ți-a fost teamă/rușine/frică de a spune “NU” atunci acest workshop practic de teatru și improvizație este pentru tine!

Haide să învățăm să avem încredere în părerea/intuiția/gândurile/opinia/dorința noastră!
Vom învață să folosim cu diplomație, elegantă și tact următoarele expresii:Nu vreau, mulțumesc. Nu e pe gustul meu. Nu am nevoie acum, apreciez.Nu e în domeniul meu de interes.
Sau pur și simplu “NU”.

Cum? Folosim tehnică teatrală inspirată din învățăturile practiționerului de teatru Sanford Meisner, vom trece printr-o multitudine de jocuri și exerciții teatrale pentru a explora “Arta de a spune NU”. Și nu oricum, ci găsind zeci de moduri diverse și diferite în care învățăm să spunem “NU”. Această tehnică este întâlnită în numeroase instituții de teatru din Europa și America, printre care și London Metropolitan University, unde am absolvit Facultatea de Teatru.

Ce câștigi? Încredere în tine. Rezistență la presiune. Public speaking. Controlul emoțiilor.

Despre traineri: Iza Florina Porumbu este actriță, regizor și producător, cu o experiență de peste 13 ani. Trainer de autocunoaștere și dezvoltare personală prin teatru din 2017 și Artist Manager al companiei ARTIZ din 2018. Absolventă a Facultății de Teatru “London Metropolitan” și a cursurilor “Bilingual Acting Workshops” din Paris, performer și workshop leader “Arezzo Theater Festival” din Italia. Iza a dezvoltat o metodă unică de predare care include tehnici, jocuri, metode și exerciții teatrale învățate de la diverși practicioneri străini.

Duminică, 19 februarie ora 19:00

„Artă” de Yasmina Reza la Teatrul Sică Alexandrescu

Afiş spectacol de teatru Artă la Teatrul Sică Alexandrescu Braşov
Afiş spectacol de teatru Artă la Teatrul Sică Alexandrescu Braşov

Traducerea: Violeta Popa

Distribuţia:Mike: Dan Cogălniceanu, Serge: Demis Muraru,  Yvan: Marius Cordoș

Regia: Claudiu Goga / Scenografia: Ștefan Caragiu/ Regia tehnică: Vasile David, Constantin Bărbulescu/ Lumini: Petrică Munteanu (maestru lumini), Tudor Smeu, Tudor Damian/Sunet: Ovidiu Grădinar (maestru sunet), Florin Aflorei/Sufleur: Marius Vladu

Ce e de făcut atunci când un prieten se îndoiește de relația de amiciție? E momentul de a cumpăra o pânză albă, un tablou, cu o grămadă de bani, sau e timpul ca al treilea prieten să intervină, cu obiectivitate și umor.

Expoziţii

Luni, 13 februarie, ora 14:00

 6+1. Pictură și fotografie din Cuba

Expoziție: 6+1. Pictură și fotografie din Cuba @ Brașov
Expoziție: 6+1. Pictură și fotografie din Cuba @ Brașov

Expoziția reunește lucrările a șase pictori cubanezi contemporani, Eduardo Abela Torras, Juan Leo Brower, Yari Delgado, Sándor González Vilar, Oscar Javier Jacas, Yasbel Pérez Domínguez, la care se adaugă fotografiile Soniei Almaguer Darna.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 6 februarie – 1 martie, în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 14.00 și 19.00.
Intrarea este liberă.

Marţi, 14 februarie ora 10:00

Expoziția „O poveste dulce” la Muzeul Casa Mureşenilor Braşov

O-poveste-dulce-Muzeul-Casa-Mureşenilor-Braşov-afiş
O-poveste-dulce-Muzeul-Casa-Mureşenilor-Braşov-big-afis

Expoziția cuprinde peste șase sute de cutii de bomboane de ciocolată din colecția fraților Dumitru. Dintre cutiile de bomboane deosebite amintim mărcile „Casa Capșa”, „Anghelescu”, „Zamfirescu”, „Regina Maria”, dar și mărcile brașovene „Hess”, prima fabrică de ciocolată din Transilvania, „Stollwerck”, „Dezrobirea”, „CIBO” și multe altele.

În cadrul expoziției vor avea loc în perioada decembrie 2022- februarie 2023 ateliere de educație muzeală cu degustare de ciocolată după o rețetă belgiană de la un producător renumit din Brașov, dar și conferinițe susținute de specialiști care au lucrat la fabrica de ciocolată din Brașov.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 8 decembrie 2022-25 februarie 2023.

Stand-up Comedy

Luni, 13 februarie, ora 20:00 

Stand Up Comedy cu Bogdan Mălăele și Victor Băra – “Patru la Purtare” la Centrul Cultural Reduta 

Stand Up Comedy cu Bogdan Mălăele și Victor Băra - "Patru la Purtare" @ Centrul Cultural Reduta
Stand Up Comedy cu Bogdan Mălăele și Victor Băra – “Patru la Purtare” @ Centrul Cultural Reduta
Dacă și ție îți este dor de stand up comedy, bucură-te de un show dinamic, adus de Bogdan Mălăele, care a făcut senzație la iUmor, și de Victor Băra.
Adună-ți prietenii și vino să râzi alături de cei mai fresh #comedianți ai momentului. Te-ai săturat de poantele obișnuite din comediile previzibile? Nu ai mai râs de foarte mult timp cu poftă?
Dacă răspunsul tău este afirmativ, atunci te invităm la un show senzațional la care vei râde cu lacrimi în mod compulsiv. Nu uita să-ți iei și gașca… pentru a râde împreună!

Party

Marţi, 14 februarie ora 21:00

Prove your Love – karaoke edition la Deane’s Brașov

Prove your Love - karaoke edition @ Deane’s Brașov
Prove your Love – karaoke edition @ Deane’s Brașov

Cântă-i!
Fă-o să lăcrimeze de emoție sau de râs. E Valentine’s Day și merită să zâmbească. Ia-ți inima în dinți și urcă pe scenă.

Îți vom premia curajul cu un shot sau un pahar cu prosecco.
După 3 cântece evită să o ceri de nevastă, ești deja băut!

Va fi o seară cu cântec, dragoste și reprize de râs!

Joi, 16 februarie ora 20:00

Dansez pentru Mine – Retro Party cu Ionut Talpau la Deane’s Brașov

 

Dansez pentru Mine - Retro Party
Dansez pentru Mine – Retro Party

 

Pe 16 februarie dansezi cum îți vine! Ca-n ‘70 e perfect! Ca-n ‘80 e perfect! Ca-n ‘90 e tot perfect!

Tu doar rătăcește-te în sute de dansuri și fă-o pentru tine!

Ne vedem în Deane’s cu DJ Ionuț Talpău!

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România

        Calendar Evenimente România

        Calendar Evenimente Brașov

        Calendar Festivaluri Romania

        Vezi Program Filme Romania

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută