Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 01/01/2023
Artă & Cultură Lifestyle

Ioan Big | Încă un an de Zile (pline) şi Nopţi (albe)

Ioan Big De Ioan Big
Comentarii Ioan Big | Încă un an de Zile (pline) şi Nopţi (albe) Share Ioan Big | Încă un an de Zile (pline) şi Nopţi (albe)
zile-si-nopti-ioan-big-editorial


Ioan Big | Încă un an de Zile (pline) şi Nopţi (albe)

Cum, necum, a mai trecut un an. Un 2022 de-a dreptul… Pop, dacă ne gândim că a început ca-n comics-uri, cu Superman prim-ministru şi s-a încheiat cu o asociere politică ce pare o versiune rudimentară, misogină şi absolut deloc amuzantă a familiei Addams.

În fine, să revenim la ale noastre. Atraşi de perspectiva petrecerii în voie a timpului alături de cei dragi, ne-am lăsat cu entuziasm în decembrie pradă tentaţiilor reprezentate de incursiunile de shopping după cadouri, de datul în roată prin târgurile de Crăciun şi de întâlnirile vesele cu prietenii în locuri în care muzica ne-a gâdilat plăcut auzul iar vinul papilele, având cu toţii nevoie să ne bucurăm de tot ce ne poate oferi frumos timpul prezent şi ignorând pentru câteva clipe grija pentru un viitor aproape complet impredictibil.

Nici noi, membrii echipei Zile şi Nopţi, nu am făcut excepţie, doar că, după ce am trecut încă o dată cu succes testul (în)dopajului de sărbători, cu sarmale, cârnaţi, ţuică, salată boeuf, şampanie, cozonac şi alte asemenea contribuţii organice la starea noastră temporară de bine, a trebuit să redevenim un pic mai repede activi, fiindcă ne propunem, ca şi până acum, să vă ţinem cu promptitudine la curent cu tot ceea ce se va întâmpla interesant în oraş anul acesta.

Viaţa socială şi culturală revine în matca urbană după vacanţă şi nu am vrea să vă privăm de posibilitatea descoperirii sau retrăirii de experienţe de going out cu potenţial de memorabilitate încă din primele zile şi nopţi din 2023.

Indiferent că e vorba de concertul de Anul Nou al Filarmonicii din Sibiu, programat chiar în seara de 1 ianuarie sau cel al Fundaţiei Calea Victoriei, de la Ateneul Român, din 4 ianuarie, de Traviata la Opera din Cluj cu soprana Simona Neagu de la ONB, invitată în rolul Violettei, pe 14 ianuarie, sau de musical-ul Sunetul Muzicii, al lui Răzvan Mazilu, la OCC din Bucureşti, din ziua următoare.

Putem pomeni aici, pentru ilustrare, şi de premiatul la Gala UNITER, Plugarul şi moartea, în regia lui Silviu Purcărete, ce poate fi (re)văzut la Teatrul Vasile Alecsandri din Iaşi încă de pe 8 ianuarie sau de ineditul combo de ‘poeme coregrafice’ concepute de Andrea Gavriliu, Outfitul şearpelui şi Viva la vulva!, de la Teatrul Marin Sorescu din Craiova (14/15 ianuarie), de concertul trupei Om la lună de la Doors Club din Constanţa de pe 13 sau de premiera naţională din 20 ianuarie a ultraspectaculosului Babylon, în care Brad Pitt şi Margot Robbie ne transportă în exuberanta lume a filmului din anii 1920.

În orice direcţie am privi, iată că, încă de la începutul noului an, ni se oferă suficiente pretexte pentru a căuta să contrabalansăm stresul cotidian generat de multitudinea de crize ale căror “subiecţi” am devenit, în majoritate, cu efectul terapeutic al experienţelor (pop) culturale, pentru care optăm ca fiind adecvate structurii şi personalităţii noastre.

Misiunea Zile şi Nopţi continuă să fie aceea de a vă facilita identificarea acestora şi a vă incita să le exploraţi fără prejudecăţi, şi pentru asta merită să ne consumăm zile întregi şi să facem nopţi albe alături de voi, fiindcă le putem considera… zile şi nopţi câştigate de la viaţă!

Dragi cititori ai revistei noastre, vă urăm ca, în 2023, să aveţi parte de tot ce vă doriţi, inclusiv experienţe cât mai frumoase! Ne vedem în oraş!

Text de Ioan Big

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută