Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 29/11/2022
Lifestyle / Sport

”Sportul în bazin – Cel mai bun prieten al corpului sănătos” de Radu Scutea

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii ”Sportul în bazin – Cel mai bun prieten al corpului sănătos” de Radu Scutea Share ”Sportul în bazin – Cel mai bun prieten al corpului sănătos” de Radu Scutea


Uite, nici bălăceala nu mai este ce-a fost! Nu mai este un simplu “Hai să mergem la bazin!”. Sau, semantica modernă este alta, mai complexă, adaptată necesităților și problemelor care apar din cauza sedentarismului asociat digitalizării (telefon, tabletă, calculator, televizor) și pentru că s-a redus timpul destinat activităților fizice recreative.

Deci, avem Aria Aqua Gym + Aerobic! Integrarea exercițiilor sportive în bazin, în special pentru tineri și adulți, chiar dacă nu știu să înoate, pentru ca programul se desfășoară în piscina cu adâncime de 1,2 m. Țin minte și acum ședințele de relaxare si pregătire fizică la care participam săptămânal, ca sportiv de performanță în perioada adolescenței. Ceva de genul 30 minute încălzire și exercitii fizice și aproximativ o oră de înot sau jocuri sportive în apă. Evident, lucrurile au evoluat și exercițiile sportive se desfășoară în apa, pe ritmuri muzicale, cu echipamente noi gantere-aqua, kickboard-uri sau discuri hidro. Beneficiile pentru sănătate sunt ușor de explicat. AVEM UN MEDIU PRIETENOS, CU RISC REDUS DE ACCIDENTARE ÎN TIMPUL EFORTULUI FIZIC pentru că, în apă, impactul gravitației este mult mai mic, deci scade presiunea asupra coloanei și a articulațiilor; ANTRENEAZĂ TOATE GRUPELE MUSCULARE pentru ca exercițiile fizice sunt dublate de mobilizarea grupelor musculare responsabile cu menținerea echilibrului. AJUTĂ LA PREVENIREA SUPRAÎNCĂLZIRII în timpul efortului fizic, astfel încât corpul poate face față unei perioade mai lungi de antrenament. DECONECTEAZĂ-TE 100% cu gantere în mâini, de exemplu, atent(ă) să nu te scufunzi. Distractiv, interactiv, frumos și sănătos!

 

Rubrică susținută de

”ARIA sportului și a sănătății” de Radu Scutea

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută