Rezumat
6 restaurante din țară unde poți să mănânci un grătar bunBucurești, Grătar bun la OshoBrașov, Grătar bun la SergianaCluj, Grătar bun la CimbruTimișoara, Grătar bun la Argentinian SteakhouseIași, Grătar bun la TrufandaConstanța, Tara’s GastroPub
6 restaurante din țară unde poți să mănânci un grătar bun
Pentru că simțim deja cum se instalează sezonul rece, indiferent de zona din țară în care ne aflăm, e bine să începem să ne recompensăm din când în când cu o friptură bună și consistentă.
Așadar, am făcut această listă pentru carnivorii care simt că frigul de afară este un motiv în plus pentru a devora un steak de calitate:
București, Grătar bun la Osho
Bulevardul Primăverii nr. 19-21
Tel.: 0758.758.750
Osho este considerat ca fiind unul dintre cele mai bune locuri din oraș unde poți să mănânci o friptură bună de vită. Oferta de steak-uri de aici este una foarte generoasă, dar și prețurile sunt pe măsură. Una dintre specialitățile mai accesibile este steak-ul din Black Angus, pe care obișnuiesc să-l pregătească în fața clientului.
Brașov, Grătar bun la Sergiana
Mureșenilor 28
Tel.: 0723.294.923
În Brașov, cel mai renumit loc când vine vorba despre preparate ardelenești din carne, printre care și cele la grătar, este fără doar și poate restaurantul Sergiana. Nu-i nimic reinventat aici, doar mâncare tradițională, după rețete clasice, iar carnea pentru friptură te așteaptă chiar de la intrare, unde o poți vedea într-un frigider de maturare.
Cluj, Grătar bun la Cimbru
Decebal 37
Tel.: 0732.043.710
La Cimbru Restaurant, imaginația și măiestria în bucătărie sunt la ele acasă. Aici se face ceea ce se numește Author Cuisine, adică se gătește în funcție de inspirație și săptămânal, în meniu mai apar și alte nebunii. Dar nu-ți face griji, ce o să găsești aici tot timpul sunt preparatele la grătar.
Timișoara, Grătar bun la Argentinian Steakhouse
Suceava 10
Tel.: 0256.283.283
Argentinian Steakhouse se laudă că este singurul restaurant argentinian din vestul țării. Asta înseamnă că pune mare accent pe friptura din carne de vită de calitate și garantează că îți pune pe masă cea mai gustoasă carne de vită din Argentina. De asemenea, ei scriu că măcelarul lor are grijă ca din bucătărie să nu lipsească coastele de vită, diafragma de taur, cel mai fraged mușchi, picanha, antricotul cu os și vedeta Tomahawk.
Iași, Grătar bun la Trufanda
Piața Unirii 7
Tel.: 0783.011.274
Restaurantul Trafanda le propune ieșenilor un meniu care vine direct din grădină în farfurie. Adică totul este gătit cu ingrediente locale și proaspete. De asemenea, vei găsi aici preparate la grătar excelente. Unele chiar vegane, cum este friptura de conopidă cu mix de ciuperci și sos barbaque.
Constanța, Tara’s GastroPub
Pușkin 36
Tel.: 0770.653.055
La malul mării există Tara’s GastroPub, care, pe lângă preparatele din scoici sau fructe de mare, mai are în meniu și destule preparate la grătar bun. Unde mai pui că, după un brunch aici, poți să te plimbi și într-o zonă de case vechi a Constanței, fiind destul de aproape de Plaja Neversea.
Recomandări de Gruia Dragomir