Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 27/10/2022
Eat & Drink / Grătare

6 restaurante din țară unde poți să mănânci un grătar bun

Gruia Dragomir De Gruia Dragomir
Comentarii 6 restaurante din țară unde poți să mănânci un grătar bun Share 6 restaurante din țară unde poți să mănânci un grătar bun
grătar bun


6 restaurante din țară unde poți să mănânci un grătar bun

Pentru că simțim deja cum se instalează sezonul rece, indiferent de zona din țară în care ne aflăm, e bine să începem să ne recompensăm din când în când cu o friptură bună și consistentă.

Așadar, am făcut această listă pentru carnivorii care simt că frigul de afară este un motiv în plus pentru a devora un steak de calitate:

Grătar bun

București, Grătar bun la Osho

Bulevardul Primăverii nr. 19-21
Tel.: 0758.758.750

Osho este considerat ca fiind unul dintre cele mai bune locuri din oraș unde poți să mănânci o friptură bună de vită. Oferta de steak-uri de aici este una foarte generoasă, dar și prețurile sunt pe măsură. Una dintre specialitățile mai accesibile este steak-ul din Black Angus, pe care obișnuiesc să-l pregătească în fața clientului.

 

Grătar bun

Brașov, Grătar bun la Sergiana

Mureșenilor 28
Tel.: 0723.294.923

În Brașov, cel mai renumit loc când vine vorba despre preparate ardelenești din carne, printre care și cele la grătar, este fără doar și poate restaurantul Sergiana. Nu-i nimic reinventat aici, doar mâncare tradițională, după rețete clasice, iar carnea pentru friptură te așteaptă chiar de la intrare, unde o poți vedea într-un frigider de maturare.

 

Grătar bun

Cluj, Grătar bun la Cimbru

Decebal 37
Tel.: 0732.043.710

La Cimbru Restaurant, imaginația și măiestria în bucătărie sunt la ele acasă. Aici se face ceea ce se numește Author Cuisine, adică se gătește în funcție de inspirație și săptămânal, în meniu mai apar și alte nebunii. Dar nu-ți face griji, ce o să găsești aici tot timpul sunt preparatele la grătar.

 

Grătar bun

Timișoara, Grătar bun la Argentinian Steakhouse

Suceava 10
Tel.: 0256.283.283

Argentinian Steakhouse se laudă că este singurul restaurant argentinian din vestul țării. Asta înseamnă că pune mare accent pe friptura din carne de vită de calitate și garantează că îți pune pe masă cea mai gustoasă carne de vită din Argentina. De asemenea, ei scriu că măcelarul lor are grijă ca din bucătărie să nu lipsească coastele de vită, diafragma de taur, cel mai fraged mușchi, picanha, antricotul cu os și vedeta Tomahawk.

 

Grătar bun

Iași, Grătar bun la Trufanda

Piața Unirii 7
Tel.: 0783.011.274

Restaurantul Trafanda le propune ieșenilor un meniu care vine direct din grădină în farfurie. Adică totul este gătit cu ingrediente locale și proaspete. De asemenea, vei găsi aici preparate la grătar excelente. Unele chiar vegane, cum este friptura de conopidă cu mix de ciuperci și sos barbaque.

 

Grătar bun

Constanța, Tara’s GastroPub

Pușkin 36
Tel.: 0770.653.055

La malul mării există Tara’s GastroPub, care, pe lângă preparatele din scoici sau fructe de mare, mai are în meniu și destule preparate la grătar bun. Unde mai pui că, după un brunch aici, poți să te plimbi și într-o zonă de case vechi a Constanței, fiind destul de aproape de Plaja Neversea.

Recomandări de Gruia Dragomir

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută