Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 10/10/2022
Evenimente

BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 10 – 16 octombrie 2022

Teodora Bratu De Teodora Bratu
Comentarii BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 10 – 16 octombrie 2022 Share BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 10 – 16 octombrie 2022
Bucuresti aLive


BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 10 – 16 octombrie 2022

class

Class | Teatrul Național Ion Luca Caragiale

Ședința cu părinții are loc marți, 11 octombrie, de la ora 20:00 – Class, de Iseult Golden și David Horan, în regia lui Felix Alexa, la Teatrul Național Ion Luca Caragiale.

Brian și Donna nu au o simpatite prea mare față de profesori sau față de școală. Asta nu înseamnă că nu se îngrijesc de educația fiul lor care recent a început să întâmpine probleme, profesorul său insistând că ar avea nevoie de un psiholog. Scrisă într-un stil cinematografic, cu scene non-lineare, interconectate, Class este un text în care aparenta simplitate a dialogurilor și acțiunilor contrabalansează nesfârșitele profunzimi și complexitățile aflate dincolo de suprafața cuvintelor. Pentru că nu înveți doar la școală, probleme nu apar doar în cuplu, iar elevul, profesorul și părintele au vieți separate unii față de ceilalți.

Distribuție: Richard Bovnoczki, Gavril Pătru, Alexandra Sălceanu, Ciprian Nicula și Sandra Ducuță. Bilet: 20/40 lei (mystage.ro).

 

BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 10 - 16 octombrie 2022

Urban Blues Fest – Autumn edition 2022 | The Pub

Astăzi, vineri, 14 octombrie, de la ora 18:00, se dă startul Urban Blues Fest – Autumn edition, la The Pub.

Prima zi a festivalului poartă numele de Fusion Day și ne propune să luăm parte la un amestec binevenit şi închegat de blues, rock, pop, funk, soul şi prog. Primul invitat din afară ţării, Gianluca D’ Alessio, o captivantă sinteză a coagulărilor muzicale existente pe plan mondial. Quartetul chitaristului italian Gianluca D’ Alessio este headlinerul serii, dedicate muzicii de fuziune.

În deschiderea lor, Green Ties şi The Groovy Bastards, două trupe cunoscute pe scena românească, ne vor surprinde cu prospeţimea şi elasticitatea viziunilor lor. Și pentru ca experiența să fie una completă, publicul este invitat să descopere lucrările integrate în cele două expoziţii ale fotografului Iulian Ignat: Fotografii de concert și Fotografie urbană.

Bilet: 140 lei (ambilet.ro).

BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 10 - 16 octombrie 2022

Nu mai sunt vișine. La cină | Teatrul în Culise

Vineri, 14 octombrie, de la ora 19:00, la Teatrul ăn Culise, urmărim spectacolul Nu mai sunt vișine. La cină, scenariul și regia de Theo Herghelegiu.

Indiferent de vârstă, părintele rămâne părinte, iar copilul rămâne copil, o relație complexă, îmbrăcată atât în iubire, tensiune, greșeli și iertare. Într-un azil din sudul Italiei, Gerald, un bărbat trecut de 70 de ani, își trăiește liniștit bătrânețea.

Însă existența lui este într-o zi perturbată chiar de fiul său, Louis, care vrea să-l scoată pe bătrân din paradisul lui pentru a-l duce peste ocean, unde trebuie să participe la un eveniment de familie împotriva dorinței sale de a rămâne acolo.

Distribuție: Andrei Aradits, Alex Făiniși, Ioana Mărcoiu și Radu Catană. Bilet: 50 lei (mystage.ro).

 

BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 10 - 16 octombrie 2022

Raymonda | Opera Națională București

Duminică, 16 octombrie, de la ora 18:30, la Opera Națională București, are loc spectacolul Raymonda, un balet în trei acte și patru scene cu o apoteoză, regia și coregrafie de Maki Asami, adaptare după Marius Petipa, pe muzica lui Alexander Glazunov.

Povestea începe când, fugind de viața ușoară și comfortabilă pe care o trăiește, Raymonda se alătură războiului din Crimeea pentru a deveni asistentă medicală. Acolo cunoaște dragostea, alături de cavalerul Jean de Brienne care, înainte de a se alătura cruciadelor, îi dăruiește un șal iubitei sale ca simbol al logodnei lor. Însă, curând, femeia dezvoltă sentimente pentru prietenul său Abdur, un lider al armatei otomane. Pe măsură ce evenimentele tulburătoare cresc atât în jurul, cât și în interiorul ei, cui își va dărui inima?

Dirijor: Iurie Florea. În distribuție: Ada Gonzalez, Bogdan Cănilă, Valentin Stoica, Marina Gaspar, Greta Niţă, Sergiu Dan, Răzvan Cacoveanu, Antonel Oprescu și Monica Petrică. Bilet: 15/25/50/90/110 lei (tickets.operanb.ro).

Text de Teodora Bratu

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută