Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 15/06/2022
Lifestyle / Destinații turistice

Drumeții în toiul verii: de ce trebuie să ții cont pentru experiențe plăcute, în aer liber

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Drumeții în toiul verii: de ce trebuie să ții cont pentru experiențe plăcute, în aer liber Share Drumeții în toiul verii: de ce trebuie să ții cont pentru experiențe plăcute, în aer liber


Iubim să explorăm natura în orice moment: în clipele sale senine, cu zumzet voios, dar și pe ploaie și vânt, cu miresme tari de vegetație. Important, așa cum ne învață ghizii cu care explorăm potecile, este echipamentul, iar fiecare drumeție trebuie să ne găsească pregătiți.

Trecerea de la un anotimp la altul generează deseori instabilitate atmosferică, iar în această perioadă e la fel de important să avem la noi pălăria de soare, cât și pelerina de ploaie.

Pentru că zilele senine pot deveni dificil de gestionat la ora amiezii, mai ales în câmp deschis, în acest sezon vă recomandăm traseele montane din județ și pe cele care traversează păduri – în felul acesta veți fi la adăpost de razele puternice ale soarelui. Cele mai importante măsuri de protecție rămân: crema cu SPF, ochelarii de soare, purtarea unei șepci / pălării și hidratarea.

De cealaltă parte, ploile scurte de vară sunt cea mai mare binecuvântare a naturii. Nu trebuie să ne temem de ele, căci ne ajută să ne răcorim și ne oferă darul de a observa natura mai frumoasă și mai interesantă ca oricând. Tot ce trebuie să avem la îndemână, pentru a ne bucura de drumeții plăcute, indiferent de vreme, este nelipsita pelerină.

Pentru idei de trasee pe care le puteți parcurge în județul Sibiu, drumeții ghidate și experiențe plăcute create cu resurse locale, vizitați canalele sociale media Anii Drumeției.

Programul „Anii Drumeției” este inițiat și finanțat de Consiliul Județean Sibiu, în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu. Scopul principal este de a îmbunătăți infrastructura de drumeție din județ și de a promova activități specifice ecoturismului.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.