Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/04/2022
Lifestyle / Sport

Proiecte Maratonul Internațional Sibiu #4: O Comunitate pentru Ucraina

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Proiecte Maratonul Internațional Sibiu #4: O Comunitate pentru Ucraina Share Proiecte Maratonul Internațional Sibiu #4: O Comunitate pentru Ucraina


Proiectul O Comunitate pentru Ucraina dorește să sprijine persoanele care fug din calea războiului și ajung în județul nostru, fie că tranzitează sau decid să rămână în Sibiu. Împreună cu partenerii noștri, ne vom asigura că nevoile lor legate de produse alimentare, igienă, cazare, transport, educație, informare, suport pentru angajare etc. vor fi adresate. În același timp, vom monitoriza atent evoluția comunității de ucrainieni în Sibiu pentru a veni în întâmpinarea nevoilor lor în funcție de schimbările care apar și vom căuta să sprijinim financiar atât eforturile existente cât și viitoare inițiative.

Acest proiect dorește să susțină în continuare eforturile extraordinare ale comunității sibiene de a oferi o primire călduroasă și un mediu sigur în care persoanele din Ucraina ajunse aici să se poate reculege, să aibă acces la un minim de confort departe de casă și să depășească acest moment cu demnitate, pentru că în fața războiului, semănăm liniște.

Acest proiect face parte din campania de strângere de fonduri O Comunitate, inițiată de Fundația Comunitară Sibiu.

Nevoile sunt identificate de partenerii noștri care interacționează direct cu membrii comunității ucrainene din Sibiu, la centrul de primire Zacaria. La momentul, actual sunt nevoi legate de produse alimentare, igienă, cazare, transport, educație, informare, învățarea limbii române și ajutor pentru a se angaja. Dorim ca, prin această inițiativă, să venim în completarea efortului comunității sibiene și să oferim suport acolo unde nevoile nu pot fi acoperite prin donații de bunuri.

Experința din teren ne-a arătat că, din cauza numărului tot mai mare de ucraineni care ajung în Sibiu aceste nevoi vor fi într-un continuu flux de schimbare. Echipa proiectului va monitoriza constant evoluția situației și va face schimbări pentru a se asigura că suportul oferit reflectă realitatea și cerințele persoanelor ajunse în Sibiu, pentru ca aceștia să-și poată construi un trai decent departe de casa lor.

Fundația Comunitară Sibiu activează în comunitatea sibiană din 2012. Prin munca sa, organizația a creat un mecanism de strângere de fonduri stabil, care a sprijinit peste 240 de proiecte. Companiile și indivizii pot dona în mod transparent, iar fundația se asigură că fondurile sunt folosite corect și cu impact în comunitate.

Proiectul O Comunitate pentru Ucraina este derulat în parteneriat cu Asociația Sus Inima, CSU Fans și Grupul de inițiativă Sibiul pentru Toți. Partenerii noștri au ajutat persoanele refugiate încă de la începutul izbucnirii războiului: în primele 2 săptămâni au intermediat cazarea a peste 120 de persoane aflate în tranzit și a 40 care au decis să rămână o vreme la Sibiu, au pus la punct un centru de colectare a donațiilor în produse, au intermediat și-au asigurat mese calde și transporturi.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.