Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/04/2022
Lifestyle / Sport

Proiecte Maratonul Internațional Sibiu #20: O nouă șansă pentru animalele abandonate

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Proiecte Maratonul Internațional Sibiu #20: O nouă șansă pentru animalele abandonate Share Proiecte Maratonul Internațional Sibiu #20: O nouă șansă pentru animalele abandonate


Proiectul nostru presupune extinderea adăpostului de pisici, prin dotarea acestuia cu o serie de aparaturi și cuști special destinate preluării și îngrijirii animalelor.

În acest fel, se dorește achiziționarea unui complex de cuști care vor asigura carantinarea animalelor fără a exista posibilitatea transmiterii bacteriilor și virusurilor între pisici.

Deoarece în majoritatea cazurilor de abandon avem de-a face cu sugari, constatăm nevoia de a achiziționa un incubator pentru o mai ușoară tranziție de la mamă la un nou mediu de dezvoltare printr-un microclimat specific.

Pentru că majoritatea pisicilor carantinate au nevoie de tratament și supraveghere dorim să le ușurăm procesul de însănătoșire prin achiziționarea unei pompe de perfuzie.

Întreaga idee cu privire la conceperea acestui proiect provine din realitatea pe care cu toții o întâlnim la orice pas. Sute de animale abandonate visează la o casă călduroasă, cu stăpâni iubitori. Ținând cont de creșterea alarmantă a cazurilor de adandon în rândurile pisicilor, dar și a înmulțirii acestora pe fondul imposibilității de a fi castrate, ne dorim ca pe termen lung să avem un rol definitoriu în scăderea ratei mortalității în rândul pisicilor fără stăpân și în creșterea capacității de preluare a cazurilor în cadrul adăpostului nostru (de la 15 locuri la aproximativ 40-45, în funcție de posibilitatea repartizării locurilor de carantină).

Asociaţia PAN – Protecţia Animalelor şi a Naturii este o organizaţie non-guvernamentală care a luat naștere în anul 2013, aducând împreună percepțiile și convingerile privind protejarea necuvântătoarelor fără stăpân. Preocupările comune privind animalele şi natura, dobândite cu aproximativ 10 ani în urmă, precum şi exemplele încurajatoare din jur ne-au convins şi determinat să extindem capacitatea de preluare a animalelor abandonate.

Din primul an de activitate am reușit împreună cu voluntarii noștri să salvăm un număr semnificativ de animale. În anul 2020, în ciuda pandemiei am pus bazele unui adăpost pentru câinii răniți și abandonați.

În ultimii doi ani de activitate, am realizat următoarele:

– am salvat aproximativ 400 de animale abandonate/bolnave/accidente rutiere;

– am ajutat la promovarea a peste 600 de animale spre adopție;

– am organizat 2 campanii de sterilizare însumând aproximativ 300 de animale sterilizate;

– la solicitare am ajutat cu achitarea tratamentelor animalelor a căror proprietari au avut o situație financiară deficitară.

Anul 2021 a adus o serie de noi provocări pentru asociația noastră prin prisma creșterii alarmante a numărului cazurilor de pisici abandonate, acest lucru determinându-ne să amenajăm un adăpost pe care dorim să îl dotăm cu tot ce este necesar pentru a le crește șansele la o recuperare și dezvoltare armonioasă.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.