Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/04/2022
Lifestyle

Ce presupune curățarea corectă a tenului și ce gel de curățare poți utiliza în funcție de tipul tenului tău?

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Ce presupune curățarea corectă a tenului și ce gel de curățare poți utiliza în funcție de tipul tenului tău? Share Ce presupune curățarea corectă a tenului și ce gel de curățare poți utiliza în funcție de tipul tenului tău?


O rutină simplă și eficientă de îngrijire a tenului implică trei pași de bază: curățare, hidratare și protecție solară. Opțional, în funcție de nevoile tenului tău și de așteptări, poți utiliza și alte produse cum ar fi toner, esență, loțiune, ser, diverse creme și așa mai departe. Însă, înainte de a-ți crea o rutină complexă, este bine să te obișnuiești cu pașii de bază. În continuare îți vom prezenta de ce este atât de importantă curățarea corectă a tenului, ce produse poți folosi în funcție de nevoile tale și vom demonta câteva mituri despre acest pas. 

Curățarea corectă a tenului 

Curățarea tenului trebuie să se realizeze de două ori pe zi: dimineața și seara. Dimineața este de preferat să folosești un gel de curatare blând și apă, pentru a elimina impuritățile ce s-au adunat peste noapte. Seara este recomandată curățarea în doi pași dacă ai purtat protecție solară sau machiaj (ori ambele). Aceste produse sunt mai greu de îndepărtat doar cu un gel de curățare, astfel că va trebui să folosești și un demachiant înainte de spălare. În funcție de preferințele tale poți utiliza apă micelară, loțiune demachiantă, ulei sau balsam demachiant. Este recomandat să cureți tenul cu mișcări cât mai ușoare și să clătești bine, pentru a nu rămâne produs de curățare. 

Ce gel de curățare poți utiliza? 

Pe piață există numeroase tipuri de gel de curățare, astfel că uneori, alegerea este grea. De aceea, îți vom prezenta în cele ce urmează câteva tipuri de geluri de curățare adecvate fiecărui tip de ten. 

  • Gelul de curățare hidratant, tip syndet se recomandă tenurilor uscate sau iritate din diverse cauze, cum ar fi după proceduri dermatologice sau cosmetice. Acestea pot fi utilizate și ca gel de curățare pentru dimineață, având în vedere că sunt foarte blânde. 
  • Dacă ai un ten mixt sau gras, poți utiliza un gel de curățare spumant, dar fără surfactanți agresivi, care să elimine impuritățile fără a-ți usca pielea. 
  • În cazul în care te confrunți cu acnee, poți include în rutina de îngrijire geluri de curățare cu ingrediente active, cum ar fi acidul salicilic. Gelurile purifiante, chiar dacă nu stau mult în contact cu pielea, vor ajuta la curățarea mai eficientă a sebumului. 
  • Dacă te confrunți cu rozacee și îți dorești o curățare eficientă, dar în același timp nu vrei să agresezi suplimentar tenul, optează pentru un gel de curățare fără alcool, parfum și uleiuri esențiale și cu surfactanți blânzi, așa cum este cocobetaina. 

Mituri despre curățarea tenului 

Ca și în cazul celorlalți pași de îngrijire a tenului, despre curățare poți auzi numeroase mituri care te pot bulversa. Vrem să îți venim în ajutor și să îți spunem dacă există sau nu un sâmbure de adevăr. 

Cel mai răspândit mit este faptul că tenurile uscate nu au nevoie de curățare, în special dimineața. Nimic mai greșit! Orice tip de ten trebuie curățat de două ori pe zi, iar pentru a evita neplăcerile legate de iritarea sau uscarea pielii este indicat să se folosească produse potrivite. Astfel, chiar și tenurile uscate pot fi curățate eficient, cu produse blânde, care să lase pielea hidratată, fără senzația de uscăciune. 

La capătul opus se regăsesc miturile despre curățarea tenului gras. Multe persoane consideră că acest tip de ten trebuie spălat de mai multe ori pe zi, cu produse care să usuce pielea. Nu este deloc recomandat să urmezi aceste sfaturi, deoarece îți vei agresa pielea. Pentru curățarea eficientă a tenului gras, alege un produs adecvat și cel mai important, bazează-te pe ceilalți pași de îngrijire pentru a regla secreția de sebum. Tenul trebuie curățat de două ori pe zi, iar in situații excepționale poți încălca această regulă, de câteva ori pe an, având grijă la hidratarea ulterioară.

Sperăm că informațiile noastre despre curățarea tenului să îți fie de folos!  

Sursa foto: Shutterstock

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută