Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 23/07/2021
Eat & Drink / Gurmand

Deserturi rapide de vară fără coacere

Diana-Andreea Mardare De Diana-Andreea Mardare
Comentarii Deserturi rapide de vară fără coacere Share Deserturi rapide de vară fără coacere


Deserturile care nu necesită coacere sunt perfecte pentru zilele de vară, perioadă în care cu siguranță nimeni nu ar prefera să pornească cuptorul, când temperaturile ridicate sunt în plină desfășurare.  Pentru aceștia, sau pentru cei care nu au prea mult timp liber, și vor să pregătească ceva rapid si gustos pentru ei sau pentru prietenii care vin în vizită, am testat și selectat câteva dintre deserturile fără coacere care pot fi preparate rapid.

Banana Split

Banana split este un desert care nu necesită prea multe ingrediente, se pregătește rapid și este un desert răcoritor. Desertul este o combinație de înghețată de vanilie, căpșuni și ciocolată servită cu o banană tăiată pe lungime și toppinguri precum sirop de ciocolată, frișcă și cireșe maraschino. A fost denumită ca atare, deoarece banana este împărțită în jumătate și apoi înghețata este cuibărită între cele două bucăți. Puteți modifica formula originală în funcție de gusturile dvs., utilizând aromele preferate de înghețată și schimbând toppingurile pentru a vă face desertul după propriile preferințe.

Ingrediente: o banană, 1 lingură de înghețată de vanilie, 1 lingură de înghețată de ciocolată, 1 lingură înghețată de căpșuni, sirop de ciocolată, friscă, nuci prăjite- opțional, 3 cireșe maraschino- opțional

Preparare. Curățați banana și tăiați-o în jumătate pe lungime. Așezați feliile de banană pe părțile laterale ale unei farfurii. Așezați lingurile de înghețată la rând între feliile de banane. Puneți siropul de ciocolată pe înghețată, apoi completați totul cu frișcă. Presărați cu nuci și acoperiți fiecare cupă de înghețată cu o cireșă, după care vă puteți servi desertul.

Cheesecake cu ciocolată 

Există foarte multe variante de cheescake fără coacere, cu diverse fructe și arome, însă eu vă prezint o variantă pentru iubitorii de ciocolată. Acest cheescake fără coacere vă va satisface pofta de ciocolată și nu este nevoie să încălziți bucătăria pentru a o face! 

Ingrediente: 250 de grame biscuiți simpli, 150 de grame unt, 40 de grame de nutella sau orice altă ciocolată topită la alegere, 460 de grame cremă de brânză, 320 de grame nutella/ ciocolată topită la alegere, ciocolată rasă- opțional.

Preparare. Puneți într-un robot de bucătărie biscuiții, îi fărămițați bine, după care îi puneți într-un bol. Într-un castron puneți untul, adăugați nutella (40g) și topiți amestecul în baia de aburi sau la cuptorul cu microunde. Turnați amestecul peste biscuiții mărunțiți și amestecați bine. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (cu diametrul de 20 cm) turnați compoziția  și nivelați bine cu un pahar. Între timp puneți în alt bol crema de brânză, agăugați nutella (320g). Mixați timp de 5 minute până obține o cremă fină și pufoasă. Peste blatul de biscuiți puneți amestecul din cremă de brânză cu nutella și nivelați bine, apoi puneți cheescake-ul în frigider pentru 6 ore.

Panna cotta

Panna cotta este un desert italian cremos și clasic. Incredibil de ușor de făcut, are un aspect rafinat și are un gust delicios când este acoperit cu sosul aromat de căpșuni.

Ingrediente: 500 de ml de frișcă lichidă (smântână dulce), 90 ml de lapte rece, 100 gr de zahăr (sau mai puțin dacă vreți mai puțin dulce), un plic de gelatină (10 gr), esență de vanilie.

Preparare. Puneți gelatina la înmuiat în laptele rece și o lăsați cca 5 minute. Între timp, puneți frișca și zahărul pe foc, nu le lăsați să fiarbă, ci doar să se încălzească. Când dau semne că încep să fiarbă, turnați peste gelatină și laptele. Amestecați bine de tot și luați-l de pe foc. Puneți esență de vanilie după gust și turnați în pahare. Pentru sosul de căpșuni, curățați și tăiați căpșunile, apoi le puneți într-o cratiță la foc cu zahărul și apa. Se vor lăsa până când vor ajunge la punctul de fierbere. După ce le luați de pe foc, le lăsați să se răcească după care le pasați cu ajutorul unui mixer sau cu  furculița. Strecurați sosul după care il puneți în pahare.

Lista este variată și foarte numeroasă în ceea ce privește deserturile fără coacere. Pe lângă cele de mai sus, tiramisu este de asemenea, o variantă populară, fiind una dintre cele mai îndrăgite de către iubitorii de cafea. Asta cu toate că rețeta nu este una tradițională la noi, ci vine din îndepărtata și însorita Italie. Din această listă, nu putea să lipsească desertul verii, înghețata, care este favorita tuturor și se face foarte ușor în casă cu aromele preferate sau la îndemână. De asemenea, am ales să includ unul dintre deserturile copilăriei, salamul de biscuiți, care deși poate părea complicat de făcut, rețeta este una foarte ușoară și nu necesită ingrediente costisitoare. Acestea sunt doar câteva dintre deserturile fără coacere, care se prepară rapid și sunt foarte gustoase. Te invit și pe tine să le încerci!

 Text de Mardare Diana-Andreea

 

Newletter zn png
Newsletter-ZN-2025-300x250

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută