Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 17/07/2020
Eat & Drink Viața Orașului

5 terase din București pe care trebuie să le descoperi până la sfârșitul lunii

Gruia Dragomir De Gruia Dragomir
Comentarii 5 terase din București pe care trebuie să le descoperi până la sfârșitul lunii Share 5 terase din București pe care trebuie să le descoperi până la sfârșitul lunii


La cum evoluează lucrurile în ceea ce privește pandemia de COVID-19, există șanse ca autoritățile să limiteze chiar și ieșitul la terasă. S-au făcut deja unele precizări în acest sens. Așa că poate ar fi bine să profiți cât mai poți de ieșitul în oraș, bineînțeles, într-un mod cât se poate de responsabil, cu mască și distanțare socială și spălat pe mâini de câte ori e necesar. Ca să-ți venim în ajutor, am făcut o listă cu 5 terase pe care să le descoperi (dacă n-ai făcut-o deja) până la sfârșitul lunii iulie, căci cine poate știi ce mai aduce luna august din acest 2020 defect.

FlipFlop

FilpFlop este primul loc din București care introduce conceptul de Bistrotecă, pe care proprietarii îl descriu ca locul de întâlnire al muzicii bune cu mâncarea bună. Ba chiar te îndeamnă să dansezi cu un burger în mână, să le încerci toate cocteilurile și să te simți la fel de confortabil la ei pe terasă ca atunci când mergi în șlapi. Terasa are pietriș pe jos, un aspect de luat în considerare dacă te-ai săturat de asfalt sau dacă ești pe tocuri, iar vibe-ul este unul cât se poate de bun, așa cum se găsește numai la bistrotecă.

Adresă: Dacia 139, Telefon: 0771.205.071

5 terase din București pe care trebuie să le descoperi până la sfârșitul luniihttps://www.facebook.com/flipflopbistroteca/

RePlace

RePlace este o terasă destul de ascunsă, dar întâmplarea face că e ascunsă într-o zonă foarte frumoasă (Cotroceni), pe care merge s-o descoperi într-o plimbare, pentru ca mai apoi să poposești aici la un cocteil cu gheață și un hotdog. Găsești cafea de specialitate, multe băuturi bune și, așa cum spuneam, hotdogi care vin în variantele classic, asian, curry și french. Terasa nu e foarte mare, dar are o atmosferă foarte plăcută, mai ales când se mixează – în boxe și pahare.

Adresă: Nicolae Paulescu 61, Telefon: 021.410.9401

5 terase din București pe care trebuie să le descoperi până la sfârșitul luniihttps://www.facebook.com/uccreplace/

CoOperativa

CoOperativa se descrie ca o „grădină urbană centrală, cu un meniu variat de bucătărie și un bar bine pus la punct”. Spațiul este o oază de răcoare și de relaxare datorită vegetației bogate de aici. În plus, pe terasă au loc constant evenimente ai căror principali actori sunt artiștii locali. Oricând vei veni aici e foarte posibil să dai peste muzică live, stand-up comedy, teatru, târguri, dar și evenimente culinare. Unde mai pui că se află chiar în buricul târgului, la o aruncătură de băț de Grădina Icoanei.

Adresă: Strada Icoanei 86, Telefon: 0770.130.609

5 terase din București pe care trebuie să le descoperi până la sfârșitul luniihttps://www.facebook.com/Cooperativva/

Grădina cu Filme

Așa cum îi spune și numele, Grădina cu filme este un loc în care vii mai ales ca să vezi un film în aer liber și abia apoi ca să bei o bere cu prietenii. Acest spațiu a fost conceput special pentru a avea această utilitate, iar acum, cu închiderea cinematografelor, este extrem de utilă. Mai mult, în această vară grădina devine, pe rând, un cinematograf în aer liber, o sală de concerte acustice, un club de comedie prin spectacolele de improvizație și cele de stand-up comedy, iar, nu în ultimul rând, un teatru de vară care va prezenta întregul sezon producții cu abordări clasice sau moderne. Pentru program, intră pe pagina lor de Facebook.

Adresă: Piața Alexandru Lahovari 7, Telefon: 0744.723.462

5 terase din București pe care trebuie să le descoperi până la sfârșitul luniihttps://www.facebook.com/gradinacufilme/

 Spațiul M60

Odată ce pășești pe terasa de la Spațiu M60, te ia un sentiment de vacanță, de mare, de relaxare. E posibil ca acest lucru să se datoreze șezlongurilor din pânză care sunt răsfirate pe toată terasa, dar și faptului că în multe dintre serile de vară aici au loc sesiuni de live poetry, live painting, concerte sau alte evenimente care au un aer boem și care te fac să mai uiți de griji și de stresul cotidian. Găsești aici cafea bună, de specialitate, dar și o selecție generoasă de beri artizanale, cocteiluri și, dacă ți se face foame, porții bune de paste.  

Adresă: C.A. Rosetti 3

5 terase din București pe care trebuie să le descoperi până la sfârșitul luniihttps://www.facebook.com/SpatiulM60/

 

  • Text de Gruia Dragomir.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută