Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 16/07/2020
Lifestyle / Travel Viața Orașului

TRAVEL | #hailațară #Negoiu #județulSibiu

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii TRAVEL | #hailațară #Negoiu #județulSibiu Share TRAVEL | #hailațară #Negoiu #județulSibiu


Weekend-ul trecut am ajuns pe Valea Zânelor pe lângă Castel de Lut. Rămas la fel de vestit și aglomerat și-a creat propriul „microecosistem turistic”. Forfota mulțimii de călători veniți în căutare de relaxare a speriat zânele care și-au părăsit culcușul lor mistic. Praful de stele conduce sus pe vale străbătând drumul forestier îndulcit de mireasma pădurii și aroma frăguțelor. În circa o oră de la castel se ajunge la cariera de marmură sau chiar mai sus unde se poate parca.

În găsirea direcției ajută marcajul cu triunghiul albastru ce indică: Negoiu. După aproximativ o oră jumate, urmele aurite de pe bocancii zânelor (chiar și ele au nevoie de echipament corespunzător la munte) coboară spre cascada Șerbota. Pe ocolișul revigorant de maxim 30 de minute unde îți alini setea cu apă de izvor și te minunezi de apa ce se rostogolește pe pietre într-o cădere de vreo 80 de metri. Urmele se întorc pe potecă continuând drumul spre cabana Negoiu. Reamenajată recent, aduce un suflu nou în zona cabanelor tradiționale din munții Făgăraș Cu siguranță și zânele s-au bucurat de o pauză binemeritată savurând clătitele cu gem de afine. Nu știm ele cum a plătit, dar dacă nu ai cash, merge și prin revolut folosind chiar wifi-ul recepției. Oare unde găsim crăiesele din Valea Zânelor?

Sibiu Tourism

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.