Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 21/04/2020
Eat & Drink

PE GUSTUL NOSTRU | Kral Çiğköfte – soluția ideală pentru vegani pe timp de pandemie

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii PE GUSTUL NOSTRU | Kral Çiğköfte – soluția ideală pentru vegani pe timp de pandemie Share PE GUSTUL NOSTRU | Kral Çiğköfte – soluția ideală pentru vegani pe timp de pandemie


Çiğköfte sunt niște chiftele crude, orientale, cu o istorie veche de milenii. Originea lor e aprig disputată în lumea orientală și are ecouri în Vechiul Testament. Chiftele astea crude sunt, de obicei, bucăți mici de carne crudă tocată, puternic condimentate. Chiftelele sunt preparate în mod tradițional din carne de miel, slabă, tocată. Dar există și versiunea vegetariană care constă din bulgur, ardei iute tocat mărunt și alte condimente

În Turcia, pe stradă, çiğ köfte sunt vândute conform legii, în variantă vegetariană.

Fiindcă nu am apucat să degust la fața locului variantele astea de chiftele așa cum se fac ele în București, am comandat zilele trecute de la Kral Çiğköfte

Rețeta lor zice cam așa : bulgur, isot (un tip special de piper), sos, ceapă, usturoi, nucă și peste 25 de tipuri diferite de condimente frământate. Se consumă fără să fie gătit la foc. Çiğköfte este un aliment foarte bogat în vitamine și minerale datorită ingredientelor sale, bulgur, nucă și condimente, toate preparate fără foc.

Pentru că în meniul pentru delivery nu era și varianta în lipie – am mers pe Kral Çiğköfte la caserolă, cu salată iceberg, pătrunjel, roșii, mentă, sos de rodie și sos picant, 15 lei. Asta cu chiftele la 200 de grame. Există și variantele mai mari : 2 porții de chiftele crude – la 25 de lei sau 3 porții – la 36 de lei.

Nu mă așteptam la o asemenea revelație culinară, mărturisesc, dar, de acum înainte, chiftelele astea crude vor fi mereu prima mea opțiune de street food când voi merge din nou în Turcia. Varianta picantă, în combinație cu sosul de rodii, este o delicatesă hrănitoare și aromată pe care o poți combina, în cazul în care comanzi acasă, cu orice tabuleh sau salată a cărei rețetă îți vine atunci în minte, încropite din verdețurile pe care le mai ai prin frigider.

Meniul de la Kral Çiğköfte e foarte scurt și la obiect. Mai găsești în el un humus la 250 de grame – 9 lei, care nu e un simplu humus, ci o lecție despre cum ar trebui să fie într-adevăr humusul adevărat și, supriză, sărmăluțe în foi de viță – 330 de grame, 25 de lei. Sarmalele astea sunt visul oricărui vegan, credeți-mă. Așa că, fără alte comentarii, vă las mai jos contactul :

Kral Çiğköfte :

Șoseaua Andronache, nr.5

Telefon : 0725025700

 

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.