Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 13/04/2020
Eat & Drink / Pe gustul nostru

PE GUSTUL NOSTRU | Gelato D’Amore – regăsirea gustului înghețatei naturale în vremea pandemiei

George Mihalcea De George Mihalcea
Comentarii PE GUSTUL NOSTRU | Gelato D’Amore – regăsirea gustului înghețatei naturale în vremea pandemiei Share PE GUSTUL NOSTRU | Gelato D’Amore – regăsirea gustului înghețatei naturale în vremea pandemiei


N-am cum să uit prima înghețată degustată în Italia, la Roma, pe Via dei Fori Imperiali, lângă Columna lui Traian. Limone. De la o cașcarabetă unde servea o moldoveancă pe care am încercat s-o conving mai întâi într-o italiană aproximativă, apoi într-o engleză dezlânată, să-mi dea un cornet de limone.
După care ne-am înțeles die minune în româna cu accent moldovenesc. E, cornetul ăla cu limone e unul din motivele pentru care n-am să uit să revin la Roma din când în când, când sufletul o cere.

Ani mai târziu, am redescoperit gustul acela de gelaterie romană chiar în București, la Gelato D’Amore.
O gelaterie apărută din ambiția unui fost corporatist care are telentul și încăpățânarea de te familiariza cu înghețata naturală à litalienne. Prima dată am comandat la birou, pentru o degustare în gașcă. Am încercat atunci 4 feluri: ciocolată, limone, cafea și caju.

PE GUSTUL NOSTRU | Gelato D’Amore – regăsirea gustului înghețatei naturale în vremea pandemiei

A fost o revelație și pentru mine și pentru colegi.
Am înțeles că înghețata e altceva decât ceea ce găsești în supermarketuri. Că gustul acela ușor și aromat, delicat și încărcat de aroma fructelor sau ingredientelor naturale e o bucurie cu care merită să te răsfeți nu numai vara, ci chiar și iarna. Că e un desert, dar că poate fi și trebuie să fie și un aliment.

Și așa am rămas un fidel al casei Gelato D’Amore.

Fiindcă deja mi s-a făcut dor de vară în această carantină plină de incertitudini, mi-a revenit, inevitabil, și pofta de înghețată. Și am comandat din nou de la Gelato D’Amore. Un gelatobox cu înghețată de mango și caramel sărat : 1 kilogram, 100 de lei. Care a venit la pachet cu cornete și toppinguri. Două, trei zile m-am răsfățat combinând aromele și toppingurile. Înghețata de caramel sărat cu topping de ciocolată e o nebunie și, mâncând-o pe balcon, am avut, după multă vreme, sentimentul acela de vacanze romane. Zilele astea, Gelato D’Amore face delivery. Așa că v-aș recomanda pachetul GelatoDelivery: 75 lei/kg, în care poți mixa 4 sortimente. Din lista următoare: vanilie, caramel sărat, cocos, cafea, lămâie&miere de manuka, mango, căpșună, grapefruit, ghimbir sau mentă.

Închei cu un apel pe care mă încăpățânez să-l fac în această perioadă în care multe business-uri din Horeca sunt grav afectate de criză.
Ca multe alte branduri, și Gelato D’Amore e lovit de vremurile pe care le trăim. Așa că, în măsura în care vă (mai) permiteți, comandați din timp în timp acasă de la cârciumile favorite din București. Altfel, riscăm să nu mai regăsim niciunul din gusturile noastre favorite atunci când vom ieși, în sfârșit, din case.

Gelato D’Amore, delivery: 0771.727.627

Material realizat de George Mihalcea

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.