Meniu Zile și Nopți
kfc cheese branding mobile
KFCExtraCheesyZingerBurger
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Gală

Gala Luminilor @ Muzeul de Artă Constanţa

Gala Luminilor

Gala Luminilor @ Muzeul de Artă Constanţa

“Gala Luminilor” – Cel mai important eveniment caritabil al comunităţii constănţene

Gala Luminilor, un eveniment cu o nobilă cauză caritabilă, va avea loc pe 27 aprilie 2024, începând cu ora 20:00, la  Muzeul de Artă din Constanţa.

" "

Această ediție inaugurală a Galei Luminilor va începe cu un concert excepțional susținut de Corul Vilanella al Facultății de Arte a Universității Ovidius, împreună cu soliștii specializați în Interpretare Muzicală Canto. Ulterior, publicul va avea ocazia să admire peste 60 de lucrări de artă și să participe la o licitație deschisă pentru achiziționarea operelor unor renumiți artiști vizuali din România.

Generozitatea celor prezenți va fi transformată în cinci burse acordate unor copii și tineri talentați, oferindu-le posibilitatea de a-și dezvolta potențialul artistic. Selecția  beneficiarilor va fi efectuată de o comisie formată din personalități importante din cadrul instituțiilor implicate în organizare.

Din cadrul acestei comisii de specialitate fac parte următorii membri marcanţi: Daniela Vitcu – decanul Facultăţii de Arte din cadrul UOC, Lelia Rus – directorul Muzeului de Artă Constanţa, Florentin Sîrbu – directorul Muzeului de Artă Populară din Constanţa, Costin Stroe – preşedintele Asociaţiei „Dobrogea Luminată” şi Ovidiu Felipov – managerul proiectului „Gala Luminilor”.

afis

„Gala Luminilor”, aflată la prima ediţie, se bucură de participarea maestrului Mircia Dumitrescu, căruia îi mulţumim pentru gestul absolut pe care l-a făcut, acela de a dărui. Zeci de artişti vizuali români şi nu numai au dorit să se implice în acest eveniment şi le suntem recunoscători tuturor”, a declarat Ovidiu Felipov, managerul proiectului.

„Gala Luminilor” se impune în peisajul urban ca fiind cel mai relevant eveniment al anului, conectând, prin intermediul artei, toate domeniile şi categoriile sociale şi realizând astfel dezideratul anticilor – conştientizarea a ceea ce înseamnă conceptul de „cetăţean”, de participare la viaţa comunităţii, de susţinere a celor vulnerabili pentru a se putea ajuta singuri, de generozitate, empatie, emoţie şi cunoaştere. Arta este alchimia fluidă care catalizează toate aceste entităţi ideatic-filosofice şi le transformă în acţiuni, creând astfel echilibrul atât de necesar în dinamica haotică a contemporaneităţii.

„Gala Luminilor” va fi organizată în fiecare an şi va concentra în jurul său energiile raţiunii şi ale altruismului, devenind astfel un far călăuzitor al spiritualităţii sociale care pune în lumină cea mai frumoasă operă a umanităţii: omul.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Primăriei Constanța.

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută