Dincolo de inospitalitatea lor aparentă, gurile de mină, turnătoriile, uzinele sau halele de prelucrare a metalelor de pe teritoriul Banatului Montan au căpătat, cu ocazia acestei expoziţii, statutul unor veritabile „locuri ale memoriei” încărcate cu o profundă dimensiune umană, deoarece în aceste locuri s-a lucrat, s-a trăit, s-a investit pasiune şi s-a iubit.
Până la data de 4 septembrie sunteți invitați la o expoziție în aer liber care prezintă schimbările fără precedent care au avut loc în Europa în perioada 1918–1923.
Istoria celor 175 de ani de învățământ militar românesc a uneia dintre cele mai importante instituții din România – Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu va putea fi văzută într-o expoziție ce va fi deschisă miercuri, 6 iulie, de la ora 12, la Muzeul de Istorie „Casa Altemberger”.
Devenită o tradiție în cadrul Muzeului Național Brukenthal, expoziția organizată de restauratorii Muzeului pune în valoare piese spectaculoase restaurate din patrimoniul Muzeului Național Brukenthal pe suporturile: pictură ulei, grafică, carte, piele, lemn, lemn policrom, textile, ceramică, metal, piatră.
Prezenta expoziție scoate la lumină pentru prima dată colecția de stampe japoneze din patrimoniul Muzeului Național Brukenthal, donată în anul 2018 de către Laurențiu Lupaș (1942-2019), matematician - inginer informatician român, emigrat în Statele Unite ale Americii.
Calfele călătoare venite din Germania, Elveţia şi Franţa îi invită pe toți cei interesați să li se alăture în cadrul atelierelor de lucru, fie doar pentru a le pune întrebări, fie pentru a lucra alături de acestea și a-și însuși câteva din tainele meseriilor pe care le practică.
Școala continuă și în vacanță, la Muzeul ASTRA. Instituția culturală a relansat proiectul “Școala în satul tradițional”, un program educațional estival, derulat în perioada 6 iunie – 30 septembrie, zi de zi, între orele 10.30 – 17.30.
Proiectul cultural stradal Oraşul Artiştilor s-a deschis la Sibiu, în Piaţa Mică, sub Turnul Sfatului. Este al 6-lea an consecutiv când Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu (AIOS) creează pe perioada verii un spaţiu destinat artei în plin centrul oraşului.
Concertele vor avea loc pe acoperișul Sălii Thalia, ce oferă o panoramă superbă asupra orașului, în special la ora apusului, când vor avea loc evenimentele.
Șase dintre cele mai bune filme de autor din ultimul an, aclamate și premiate la cele mai prestigioase festivaluri internaționale de film vor fi proiectate, câte unul în fiecare seară, în perioada 9 - 14 august, de la ora 21:30, în Piața Huet.