Meniu Zile și Nopți

Concerte, teatru, spectacole, expoziții, festivaluri, party

Astăzi, 07/08/2022

9:00
Expoziții

Fauna si flora tropicală din colecțiile muzeului 

Colecțiile Muzeului de Istorie Naturală din Sibiu dețin un patrimoniu de peste un milion de piese.
9:00
Expoziții

Oţel incandescent şi coşuri fumegânde. 300 de ani de istorie industrială în Banatul de Munte

Dincolo de inospitalitatea lor aparentă, gurile de mină, turnătoriile, uzinele sau halele de prelucrare a metalelor de pe teritoriul Banatului Montan au căpătat, cu ocazia acestei expoziţii, statutul unor veritabile „locuri ale memoriei” încărcate cu o profundă dimensiune umană, deoarece în aceste locuri s-a lucrat, s-a trăit, s-a investit pasiune şi s-a iubit.
9:00
Expoziții

2022 – The European Year for Greener Cities

În data de 17 septembrie 2020, Parlamentul European a propus ca anul 2022 să fie „Anul european al orașelor ecologice”.
9:00
Expoziții

După Marele Război. O nouă Europă 1918–1923

Până la data de 4 septembrie sunteți invitați la o expoziție în aer liber care prezintă schimbările fără precedent care au avut loc în Europa în perioada 1918–1923.
9:00
Expoziții

Academia Forțelor Terestre – 175 de ani de învățământ militar românesc

Istoria celor 175 de ani de învățământ militar românesc a uneia dintre cele mai importante instituții din România – Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu va putea fi văzută într-o expoziție ce va fi deschisă miercuri, 6 iulie, de la ora 12, la Muzeul de Istorie „Casa Altemberger”.
9:00
Expoziții

Magia Restaurării

Devenită o tradiție în cadrul Muzeului Național Brukenthal, expoziția organizată de restauratorii Muzeului pune în valoare piese spectaculoase  restaurate din patrimoniul Muzeului Național Brukenthal pe suporturile: pictură ulei, grafică, carte, piele, lemn, lemn policrom, textile, ceramică, metal, piatră.
10:30
Alte evenimente

Școala în satul tradițional

Școala continuă și în vacanță, la Muzeul ASTRA. Instituția culturală a relansat proiectul “Școala în satul tradițional”, un program educațional estival, derulat în perioada 6 iunie – 30 septembrie, zi de zi, între orele 10.30 – 17.30.
11:00
Artă și Cultură

Oraşul Artiştilor, ediția a VI-a

Proiectul cultural stradal Oraşul Artiştilor s-a deschis la Sibiu, în Piaţa Mică, sub Turnul Sfatului. Este al 6-lea an consecutiv când Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu (AIOS) creează pe perioada verii un spaţiu destinat artei în plin centrul oraşului.
12:00
Festival

Festivalul ICon Arts Transilvania 2022 – Ziua 11

AVRIG 12.00 – Concertul de închidere a Academiei și Festivalului ICon Arts Transilvania Ed. 20 @Palatul Brukenthal Festivitatea de absolvire și concerte ale Masterclass-urilor de Percuție, Vioară, Flaut, Oboi, Violoncel, Canto, Jazz SIBIU 20.00 – Reverie. Arii și duete de operă @Filarmonica de Stat Sibiu Invitați: soprana Veronica Anușca și Cristian Hodrea Concertul Masterclass-ului de […]
19:00
Festival

Festivalul internațional de folclor ”Cântecele Munților”, ediția 47

Cu dansuri și cântece populare, cu obiceiuri și preparate culinare vom sărbători cultura tradițională din America, Asia și Europa, la cel mai mare și mai vechi festival de folclor al municipiului Sibiu:„Cântecele Munților”, organizat în 2-8 august 2022.
20:00
Concerte

Concerte pe acoperiș

Concertele vor avea loc pe acoperișul Sălii Thalia, ce oferă o panoramă superbă asupra orașului, în special la ora apusului, când vor avea loc evenimentele.
20:00
Festival

Street Music Festival Sibiu – ediția a V-a

Barocul și rock-ul din ultima jumătate de secol se vor reuni pe aceeași scenă, la cea de-a cincea ediție a Street Music Festival Sibiu. Evenimentul se va desfăşura în perioada 4 – 7 august şi aduce în atenția publicului o paralelă între muzica baroc și sound-ul puternic al muzicii rock.