În colaborare cu Muzeul Tehnic și al Transporturilor din Ungaria am prezentat în București și în alte orașe din România mai multe expoziții referitoare la istoria transporturilor maghiare, precum cea intitulată „Hai la aventură!
Cel mai amplu proiect outdoor al Bucureştiului, „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană” a pregătit pentru bucureşteni o nouă serie de weekenduri cu zone pietonale temporare şi activităţi educaţionale şi artistice.
Expoziție dedicată artei din epoca lui Neagoe Basarab (1512-1521) care marchează 500 de ani de la moartea sa, propunând o lectură insolită a operei sale culturale.
Veți descoperi de ce unele animale sunt atât de frapante prin aspectele lor, încât parcă ar striga de la distanță: „priviți-ne!”, în timp ce altele, de o discreție desăvârșită, nu știu cum să se strecoare mai neobservate.
Muzeul Municipiului București vă invită să vizitați expoziția „Sub însemnul regalității: Fotografiile unei tinere principese la Muzeul Nicolae Minovici”
Concepută în două etape succesive (2021 și 2022), expoziția retrospectivă dedicată lui Ion Grigorescu aduce împreună toate tematicile, problematicile, obsesiile și idiosincraziile artistului
ortretele – o formă de expresie emblematică pentru proiectul artistic al lui Murivale – comunică, se suprapun și articulează astfel un timp a cărui realitate este continuă și, fiind vorba despre afecțiune, permanentă.
Cătălin Bălescu e un consumator discret al istoriei picturii, manierismul rămânând doar una dintre referințe. „Marele tur” al lui Cătălin Bălescu se compune din referințe eclectice, alcătuind un repertoriu de fragmente care aduc un omagiu subconștient strategiilor postmoderne.
O retrospectivă care folosește o grilă de clasificare mai puțin filologică, ajutând la o înțelegere mai intuitivă a temelor și obsesiilor din arta lui Marion Baruch.
Elena Scutaru pentru MNAC este o explorare a unui peisaj post-uman populat cu forme de locuire primitive, făcând trecerea de la cadrul închis, intim, al atelierului către un spațiu hibrid interior-exterior.
Etajul al doilea va cuprinde, pe lângă depozitele de artă, atât zone de expunere temporară cât şi spaţii dedicate activităților conexe, precum conferințe sau ateliere de educație.
În perioada 27 iulie - 26 august, 2022, Elite Art Gallery găzduiește expoziția intitulată Structure/Figure, a celor doi artiști, Teodor Ștefan și Ștefan Doru Moscu, parte a proiectului FRESH.
Biu Marquetti (ex Mandinga) îți pregătește o seară cubaneză spectaculoasă pe terasa din Orașul cu Chef de Viață. Alături de un band de muzicieni sud-americani foarte talentați, Biu promite un show electrizant plin de culoare și bună dispoziție pe care nu-l vei uita.
Clinica Sinucigaşilor este locul care îți garantează că vei scăpa de toate neliniştile, problemele şi angoasele existențiale prin plecarea spre o lume mai bună.
On the 13th of August we’ll help you escape the city vibe and glide on the electronic wave of the hits and beats through a special retroelectro dj set by Paul Soll!
„Războiul nu are chip de femeie”, o adaptare scenică după romanul eponim al Svetlanei Aleksievici, cuprinde experiențe despre femei și război, femei în război și femei după război - micile povești ale omului de rând.
Ce au în comun un bărbat conservator care și-a înșelat soția cu o prostituată, o actriță nominalizată la Oscar, profund nefericită în viața personală și două cupluri aflate la finalul unei vacanțe nereușite?
Se ia atmosfera de vară din Vamă, se adaugă ingredientele secrete ale Gildei, se mixează bine, iar rezultatul este unul spectaculos: o petrecere Mai ceva ca-n Vamă.
LA PRIMA MÂNĂ: Seară de testat material, în Flying Circus, alături de Nelu Cortea, Sașa, Socol, Paul Szabo, Costi, Cristi Giurgiu, Edi Vacariu, Andreea Curea, George Mesaros, Bogdan Gontineac.