Cu celebrarea noului sezon Squid Game, vă prezint rețeta de bomboane coreene Dalgona. Este atât de delicioasă, cât și distractivă de preparat, așadar vă recomand pregătirea rețetei populare ascultând melodiile din serialul respectiv, spre exemplu Round and Round, Pink Soldiers și Way Back Then.
Desertul este reprezentat de niște de niște caramele care sunt răcite, după ce se topesc, așadar o să aibă o textură extrem de crocantă, dar și un gust dulce și savuros. Pentru Dalgona aveți nevoie numai de 2 ingrediente: zahăr și bicarbonat de sodiu! Iar timpul de pregătire este de maxim 10 minute. Ulterior, nu este o rețetă care necesită depunerea unui efort foarte mare.
Ingrediente:
- 2-3 linguri de zahăr
- un vârf de linguriță de bicarbonat de sodiu
Preparare:
Se pregătește un bol și un capac mare, să fie spălate și curate, pentru utilizarea în rețetă. Acestea trebuie să fie unse cu puțin ulei, astfel încât să nu se lipească de zahăr după ce îl caramelizăm.
De asemenea, se mai pregătește o hârtie de copt, care se așază pe masă.
Se adaugă într-o cratiță mică zahărul.
La foc mic, spre mediu, se amestecă consistent.
Pe parcursul amestecării, de câteva ori puteți să luați cratița de pe foc puțin, ca să vă asigurați că zahărul nu se arde sau că nu se cristalizează, deoarece avem nevoie de o textură lichidă a acestuia.
Imediat după ce se topește complet, se stinge focul și în compoziție se adaugă bicarbonatul de sodiu, care și acesta se amestecă bine. După implementarea bicarbonatului, zahărul va avea o culoare mai deschisă.
Se răstoarnă pe foaia de copt compoziția obținută, apoi se va presa cu bolul caramelul obținut, cu ușurință.
Bolul trebuie neapărat uns cu ulei astfel încât să nu se lipească de zahărul topit!
Se presează pe biscuit un capac mai mare, curat, încât să dea forma unui cerc. Se poate alege să se utilizeze altă formă, precum uniforma de umbrelă, de stea și de triunghi, care se cumpără de la magazin, dacă aveți la îndemână.
Ca un eveniment distractiv și amuzant, puteți să trasați liniile de pe caramelele Dalgona cu o scobitoare, sau cu un ac curat, dar să aveți grijă să nu vă loviți cu acestea! Poftă bună!
» Text de DENISA BĂDESCU | Eat & Drink