Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 10/07/2024
Viața Orașului / Artist orădean

Ovexx

Zile si Nopti Oradea De Zile si Nopti Oradea
Comentarii Ovexx Share Ovexx


Ovexx

Ovidiu Demian este un artist orădean pasionat de muzica electronică. Tânărul de 31 de ani și-a început călătoria pe tărâmul beat-urilor electronice ca DJ în 2015. Prima sa colaborare, Tech Odyssey, i-a oferit ocazia să-și manifeste direcția artistică ca DJ tehno după ani de experimentare cu diferite sunete. A fost pentru Ovexx (numele de scenă al lui Ovidiu), o șansă să își exprime sinele muzical și să se dezvolte prin numeroase proiecte, petreceri și evenimente underground și colaborări cu DJ experimentați precum DJ Ibon, Alex Mine, Mircea Ivan, Les Psss, Mistor, și alte nume inovatoare din scena locală.

În plus, a devenit parte a Apple Room Records, o casă de discuri care joacă un rol important în organizarea evenimentelor menționate mai sus, care s-a impus ca un hub pentru scena underground din Oradea.

Inspirația principală a lui Ovexx este cea din rave-urile anilor 90, pe care le percepe ca întruchiparea perfectă a tot ceea ce are de oferit muzica electronică. Muzica sa inducătoare de transă, caracterizată prin beat-uri puternice și sintetizatoare atmosferice, reprezintă fuziunea ideală a sunete electronice dure, vibrații fluide și influențe old school acid.

După mulți ani de muncă pe scena underground locală, Ovexx a adunat experiența și resursele necesare pentru a lansa un proiect al propriei sale viziuni: AudioCybernetica, un brand proaspăt inspirat de mișcarea underground occidentală. Această viziune își propune să aducă elementul rave al muzicii electronice în zona noastră.

Ovexx ne spune în propriile lui cuvinte ce este Audio Cybernetica:

,,Este brandul creat de mine prin care activez direct ca organizator și promoter de evenimente Rave, păstrând cu încăpățânare o caracteristică underground, pentru a nu pierde originalitatea și calitatea artistică a evenimentului și a muzicii. Muzica promovată este o combinație de Techno, Trance, Acid, Electro, Gabber și nu numai. Fiecare eveniment este diferit în ce privește coloristica sonoră și progresia printre stiluri.

Ovexx

În afară de muzică este foarte importantă filozofia pe care o adoptăm. Evenimentele noastre vor să creeze un spațiu intim, unde fotografiatul și filmatul este interzis pentru public, în acest fel încurajăm mai mult că publicul să trăiască momentul și să aprecieze mai mult muzica. Nu tolerăm discriminările, conflictele sau orice fel de diferențieri sociale. Înăuntru nu contează cine suntem în societate, suntem doar niște oameni care aleg să se manifeste liber și să trăiască momentul.

Ovexx

De asemenea căutăm locații alternative precum hăli industriale și punem foarte mult accent și pe calitatea tehnică. Aici le mulțumesc din suflet colegilor mei de la Mental Bass Soundsystem. Ei ne furnizează un sistem de sunet de cea mai bună calitatea care este proiectat, construit și produs în totalitate de către ei.

Planuri pe termen scurt și lung? Să promovez și să creez o comunitate pe această latură a muzicii electronice, deoarece la noi în țară a lipsit aproape în totalitate, în timp ce în străînătate asta a fost forma prin care a luat naștere muzică electronică, și a apărut că o contra mișcare față de opresiunile sociale și politice, iar acea “revoltă” s-a manifestat doar prin dans, prin libetate și acceptare. De aceea cred că avem nevoie de această manifestare și aici, la noi în țară.”

Ovexx

 

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută