Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 01/07/2024
Artă & Cultură / Teatru

SPECTACOLE | Premiere de trecut în agenda estivală

Ioan Big De Ioan Big
Comentarii SPECTACOLE | Premiere de trecut în agenda estivală Share SPECTACOLE | Premiere de trecut în agenda estivală


Premiere de trecut în agenda estivală

Cu stagiunea aproape de final, peisajul teatral din Capitală devine tot mai arid, însă, din fericire, mai apar pe ici, pe colo, “oaze” în care publicul îşi poate trage sufletul, indiferent de vârstă, gusturi sau preferinţe.

Dintre puţinele premiere anunţate în iulie, trei poveşti spuse cu mijloace de expresie diferite ne-au atras în mod deosebit atenţia:

Intercontinental | Teatrul Apropo

Premiere de trecut în agenda estivală

Pe 3 iulie, pornind de la dramaturgia lui Dan Boldea, regizorul Radu Popescu aduce în scenă o poveste care surprinde realitatea și dilemele societății actuale.

Cu multă emoție, asezonată cu umor şi suspans, ni se prezintă istoria prin care fostul hotel al nomenclaturii comuniste se transformă într-un refugiu pentru tineri care își pierd speranța. Marcu este un asemenea tânăr, prins într-un cerc al prieteniei masculine care te încurajează, dar care te poate intoxica și transforma într-o păpușă prinsă în plasa prejudecăților.

Beneficiind de muzica originală compusă de Adrian Piciorea şi de scenografia lui Nairam (Marian Văsii), spectacolul provoacă la reflecţie asupra luptei interioare a celor aflați în dificultate.

De treci codrii | Palatul Bragadiru

Premiere de trecut în agenda estivală Eliza-TN-de-Opereta-si-Musical

De treci codrii, produs de Teatrul Godot București și Teatrul Andrei Mureșanu din Sfântu Gheorghe, care va avea premiera absolută pe 7 iulie, este un musical imaginat de către apreciata dramaturgă Elise Wilk, ce explorează  basme vechi româneşti şi care ne poartă într-o incursiune în povestea… personajelor secundare.

Este o premisă care stârneşte curiozitatea, dată fiind echipa creativă stelară care o susţine, de la regizorul Eugen Gyemant şi compozitorul Marius Popa până la distribuția în care se regăsesc nume precum Maia Morgenstern, Cristina Juncu sau Alina Petrică.

În aceste condiţii, este greu să rămâi indiferent la experienţa unui musical populat cu personaje precum Făt Frumos și Mama Pădurii.

Eliza | Teatrul Naţional de Operetă şi Musical “Ion Dacian”

Premiere de trecut în agenda estivală

Tot de un musical în premieră avem parte şi pe 6 iulie, dar de unul adresat întregii familii, pentru că acest spectacol cu muzică live, creat și compus de Eduard Petru Jighirgiu (Musicalul Cartea Junglei, Cinderella the Musical), este o poveste despre copilărie, cu destule răsturnări de situații, despre ceea ce putem descoperi dacă avem credință și bunătate.

Eliza, o fetiță care se pierde de părinții ei într-un spațiu aparent banal, va descoperi o lume fantastică și reală totodată, care o va ajuta să se cunoască și să prețuiască ceea ce are.

Eliza este un spectacol produs de Acting Dream Musical Theater, în parteneriat cu Teatrul “Ion Dacian”, care îi va atrage cu siguranţă pe copii şi părinţi deopotrivă.

RECOMANDĂRI de IOAN BIG | TEATRU

Cover Image by Holger Langmaier from Pixabay

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută