Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 16/05/2024
Eat & Drink Viața Orașului

LA ŞOSEA | Unde ne bem cafeaua în weekend?

Mădălina Lefter De Mădălina Lefter
Comentarii LA ŞOSEA | Unde ne bem cafeaua în weekend? Share LA ŞOSEA | Unde ne bem cafeaua în weekend?
Unde ne bem cafeaua


LA ŞOSEA | Unde ne bem cafeaua în weekend?

Dacă ar fi să facem un top al locurilor din Europa cu cele mai bune cafenele, fără doar și poate, Bucureștiul ar prinde podiumul. Una dintre cele mai populare băuturi din lume, cafeaua (de specialitate) a fost rapid îndrăgită de bucureșteni, devenind mai mult decât o băutură, și anume un ritual de începere a dimineții sau un pretext pentru a ieși în oraș cu prietenii. Iar dacă la început puteam găsi cafenele de specialitate doar în zonele ultracentrale ale Capitalei, astăzi rar nu zărești o cafenea aproape în orice colț din oraș. Și pentru că a venit căldura, ar fi chiar păcat să nu le alegi pe cele cu terasă!

LA ŞOSEA | Unde ne bem cafeaua în weekend?

Popa Tatu 68

Strada Popa Tatu 68

Fiind un spațiu interdisciplinar, la Popa Tatu 68 vei găsi atât cafea de specialitate, cât și Centrul de Resurse în Fotografie, precum și galeria Is this art?. Locația este una dedicată fotografiei și artei, unde au loc adesea întâlniri și activări care abordează arta fotografiei. Printre altele, la Centrul de Resurse în Fotografie poți participa la cursuri facilitate de profesioniști, în cadrul galeriei poți vizita expoziții de fotografie, iar între timp să savurezi o cafea bună, bună!

Aflat în zona istorică a Capitalei, putem spune că Popa Tatu 68 este divizată în mai multe zone – galeria de jos, în cadrul căreia găsești și partea de bar, terasa foarte relaxată, perfectă pentru câteva ore la soare, și biblioteca de la etaj, unde poți găsi numeroase titluri care abordează fotografia și celelalte domenii conexe.

LA ŞOSEA | Unde ne bem cafeaua în weekend?

inCotro Specialty Coffee

Strada Ana Davila 2

Așa cum poate deja poți ghici din nume, inCotro este o cafenea simpatică din Cotroceni și este fix spațiul de care avea nevoie cartierul pentru a-și coagula vecinii din jur.

Doar imaginează-ți: te trezești, fugi la cafeneaua de la colț cu măsuțe direct pe trotuar și te bucuri de o cafea gustoasă.

LA ŞOSEA | Unde ne bem cafeaua în weekend?

Two by Two Espresso Bar

Strada Henri Coandă 13

Aflată într-o zonă numai bună de luat la pas, între Piața Victoriei și Romană, Two by Two este alegerea perfectă pentru iubitorii de cafea de specialitate, cu un meniu scurt, perfect executat. Dacă treci pe Henri Coandă, îți va fura privirea atât casa superbă în care se află cafeneaua, cât și grădina umbroasă cu mobilier urban modular.  Spațiul din interior este unul primitor, deși nu este foarte mare, iar mobilierul de exterior este cu siguranță punctul forte al locației, încurajând la socializare și cunoaștere. Nu este de mirare, deci, că găsești cu greu un loc în zilele de weekend.

LA ŞOSEA | Unde ne bem cafeaua în weekend?

Mad Goat

Strada Alexandru Constantinescu 41

Mad Goat este o cafenea micuță din zona Domenii, unde vei găsi o atmosferă relaxată, boemă și o cafea pe măsură. Spațiul dispune atât de o terasă afară, cât și de o zonă frumos amenajată între intrarea în cafenea și terasă, de o parte și de-a alta fiind scări din lemn pe care se stă foarte comod, dat fiind că ai la dispoziție perne, hamace și fotolii puf.

Dat fiind vibe-ul conferit de puzzle-ul format din mult lemn, hamac, pufuri și verdeața care îmbracă cafeneaua, Mad Goat este locul la care visează oricine în momentele în care are nevoie de câteva ore, la o cafea, departe de agitație.

LA ŞOSEA | Unde ne bem cafeaua în weekend?

THOCAfé

Bulevardul Lascăr Catargiu 27

Sărbătorind aproximativ un an de la deschidere, THOCAfé este o micuță și cochetă cafenea de specialitate cu vedere la bulevardul Lascăr Catargiu, chiar lângă Observatorul Astronomic. THOCAfé se află la demisolul unei impresionante case interbelice, care, acum peste 50 ani, a fost locuită de scriitorul și omul politic Nicu Porsenna. Astăzi, dacă treci pragul casei, vei descoperi un decor modern cu influențe scandinave, o cafea gustoasă, câteva gustări și prosecco. Yummy!

» Text de Mădălina LEFTER | București

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută