Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 03/04/2024
Artă & Cultură / Teatru

…Escu de Tudor Mușatescu în premieră la Teatrul Stela Popescu, pe 28 aprilie

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii …Escu de Tudor Mușatescu în premieră la Teatrul Stela Popescu, pe 28 aprilie Share …Escu de Tudor Mușatescu în premieră la Teatrul Stela Popescu, pe 28 aprilie
...Escu de Tudor Mușatescu în premieră la Teatrul Stela Popescu, pe 28 aprilie


Mult aşteptata premieră cu …Escu de Tudor Mușatescu a Teatrului Stela Popescu, cu Pavel Bartoş în rolul titular va avea loc pe 28 aprilie, la Bucureşti, la Sala mică a Palatului Naţional al Copiilor.

Spectacolul a fost deja prezentat la Chişinău ca parte a proiectului mai amplu intitulat „București și Chișinău, împreună prin Teatru”, în care Teatrul Stela Popescu din Bucureşti şi Teatrul Naţional Satiricus Ion Luca Caragiale au făcut schimb de spectacole și regizori încă de anul trecut. Regizat de Alexandru Grecu și Cristian Șofron, spectacolul …Escu are o distribuție mixtă, aducând pe scenă actori importanți din ambele teatre. Pavel Bartoș și Arcadie Răcilă, actori apreciați pentru contribuțiile lor în teatru, televiziune și film, sunt cei care aduc pe scenă personajul lui Decebal Necşulescu.

Povestea din Escu dă o senzaţie deja-vu, chiar dacă textul original datează din 1933. …Escu nu este doar o comedie interbelică cu parfum de epocă care continuă povestea familiei lui Spirache Necșulescu, eroii mai celebrei “Titanic Vals”, ci și o satiră biciuitoare a năravurilor politice de ieri și de azi… Avem în meniu șantajul, intriga de partid, traseismul, norocul prostului și nelipsita ațâțare erotică, în cantitatea necesară să condimenteze viața politică.

„Politica e ca moda! Evoluează, se schimbă, se preface. Și, după cum modei îi ești fidel schimbând-o, tot așa fidelitatea în politică nu e decât o nesfârșită serie de adultere!” spune personajul principal, Decebal Necșulescu.

...Escu de Tudor Mușatescu în premieră la Teatrul Stela Popescu, pe 28 aprilie

Un spectacol de Alexandru Grecu și Cristian Șofron, asistenți scenografie Delia – Diana Ghizdăveț, Ecaterina Salimova, costume Geanina Punkoști, coregrafia Dumitru Tanmoșan, Ioana Macarie, …Escu de Tudor Muşatescu este un text atemporal, o satiră politică care a lăsat o amprentă semnificativă în istoria teatrului românesc şi cunoaște o reinterpretare memorabilă prin această versiune de excepție.                  

Distribuţia completă a premierei de la Bucureşti este următoarea : Decebal Necşulescu – Pavel Bartoș, Iorgu Langada – Ion Grosu (invitat de la Chişinău), Traian Necşulescu – Cristi Neacșu, Generalul Stamatescu – Viorel Cornescu (invitat de la Chişinău), Platon Stamatescu – Daniel Ciobanu (invitat de la Chişinău), Bébé Damian – Cătălin Frăsinescu, Amélie – Irina Cărămizaru, Miza General Stamatescu – Manuela Hărăbor, Nina Damian – Crina Matei, Un comisar – Daniel Filipescu, Fane – Dorin Enache, Pişlică – Petru Șutu, Mitzi – Ana – Olga Anghelici (invitată de la Chişinău), Manole – Florentin Munteanu, Ana – Cristina Marin Neagu, Alegătorii -Petru Șuțu, Dorin Enache 

Spectacolul „…Escu” este o colaborare unică în peisajul teatral autohton, cu siguranţă de bun augur pentru viitorul relaţiilor culturale dintre cele două capitale – București și Chișinău.

Următorul spectacol va avea loc pe 16 mai, la Palatul Naţional al Copiilor, Sala Mică

Acces 12+

Durată: 1 oră și 45 minute, fără pauză

Bilete pe: www.teatrulstelapopescu.rowww.iabilet.rowww.mystage.rowww.teatrulstelapopescu.ro

www.facebook.com/TeatrulStelaPopescu

www.instagram.com/teatrulstelapopescu

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută