Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 03/04/2024
Vacanțe / Supliment Vacanțe

Descoperă ALGARVE, paradisul plajelor din Europa

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Descoperă ALGARVE, paradisul plajelor din Europa Share Descoperă ALGARVE, paradisul plajelor din Europa
Algarve


Anul acesta, agenția Karpaten Turism aduce destinația Algarve din Portugalia mai aproape de turiștii români, prin lansarea zborurilor charter directe către Faro, în perioada iunie – septembrie 2024.

Descoperă ALGARVE, paradisul plajelor din Europa

Orice destinație nouă adăugată în portofoliul agenției are la bază filozofia acesteia: „La Karpaten Turism suntem de părere că obiceiul de a călători nu ar trebui să fie considerat un lux, ci o nevoie care asigură dezvoltarea societății în care trăim, iar asta ne motivează să concepem pachete turistice interesante și accesibile unui public cât mai larg.”

Numele regiunii Algarve derivă din cuvântul arab Al-Gharb, tradus „Vestul”. Chiar dacă Algarve este astăzi cea mai sudică regiune a Portugaliei, cu sute de ani în urmă aici era avanpostul vestic al maurilor. Numele regiunii este legat și de cel al marilor navigatori, din portul Lagos plecând navele portugheze pe oceanele lumii.

Descoperă ALGARVE, paradisul plajelor din Europa

Cu o istorie interesantă, orașe de poveste și plaje de vis, Algarve este astăzi una dintre cele mai iubite destinații de vacanță, fiind vizitată anual de milioane de turiști din întreaga lume.

O aventură în această regiune trebuie să includă vizite în orașe precum: Silves, care păstrează urmele trecutului arab al regiunii, Lagos, unde se găsesc plaje de o frumusețe aparte și unde pot fi auzite fascinantele povești despre marii aventurieri și pirați celebri care au străbătut mările cu secolele în urmă, orașele Portimao și Albufeira, adevărate stațiuni cosmopolite, pline de viață atât pe timpul zilei, cât și noaptea, Tavira, un muzeu de artă în aer liber, care fascinează prin arhitectura tradițională, sau Faro, poarta de intrare către această regiune unică.

Un alt motiv pentru care Algarve este o destinație apreciată de turiștii din întreaga lume este dat de numărul mare de plaje cu nisip fin, dar și peisajele create de stânci și valurile oceanului. Cu o linie de coastă ce măsoară aproximativ 200 de km, Algarve oferă peste 120 de plaje unice care așteaptă să fie descoperite. Este bine de știut că regiunea Algarve este deținătoarea titlului de cea mai bună destinație de plajă din Europa pentru al cincilea an consecutiv.

Majoritatea plajelor au un nivel înalt al siguranței și calității, caracteristici recunoscute prin intermediul distincției de Blue Flag. În Algarve sunt plaje destinate sporturilor nautice, plaje ce fascinează prin frumusețe, cu peisaje idilice, plaje animate de petreceri, cu zone de dans și muzică până în zori, dar și plaje sălbatice, în care natura domină întreg peisajul.

Cea mai pitorească plajă din Algarve, dar și una dintre cele mai cunoscute este Praia de Dona Ana. Situată în apropiere de orașul Lagos, plaja se face remarcată prin nisipul fin, stâncile colorate care o înconjoară, dar și nuanțele de albastru intens ale oceanului. Peisajul este întregit și de stâncile acoperite cu verdeață ce se ridică asemenea unor coloși din ocean.

Descoperă ALGARVE, paradisul plajelor din Europa

În ceea ce privește cea mai instagramabilă plajă din regiune, titlul este deținut de Praia de Benagil. Aceasta se află în interiorul unei peșteri imense cu pereți aurii, luminată natural prin intermediul unui crater din acoperiș, plaja pare desprinsă dintr-o lume magică. Accesul la plajă se face prin intermediul bărcilor sau cei curajoși pot înota.

Gastronomia este un alt motiv pentru care trebuie vizitată regiunea Algarve. Piețele locale sunt mereu pline cu produse proaspete, specifice fiecărui sezon, oferind un spectacol de culoare și arome. Mesele sunt pline cu cireșe, căpșune, pepeni, struguri, smochine, migdale, dar și produse pescărești. Cele mai cunoscute preparate sunt: sardinele la grătar, delicioasele scoici de râu sau prăjiturile cu marțipan „bolinhas de amendao”. Pentru o experiență culinară completă trebuie încercate și vinurile produse în Lagoa, Lagos, Tavira sau Portimao.

Pentru cei aflați în căutarea unei noi aventuri, Algarve este destinația ideală pentru această vară: relaxare, răsfăț culinar, istorie fascinantă, plaje cu nisip fin și mult soare.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută