Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 07/03/2024
Eat & Drink

UȘOR DE GĂTIT | Clătite Japoneze Soufflé, pufoase ca un nor!

Denisa Bădescu De Denisa Bădescu
Comentarii UȘOR DE GĂTIT | Clătite Japoneze Soufflé, pufoase ca un nor! Share UȘOR DE GĂTIT | Clătite Japoneze Soufflé, pufoase ca un nor!
Usor de gatit Clătite Japoneze Souffle 7


Clătite Japoneze Soufflé, pufoase ca un nor!

Am ales să scriu despre clătitele japoneze soufflé deoarece rețetele japoneze au un estetic drăguț, japonezii pregătindu-și mâncarea într-un mod unic, aceasta arătând ca și cum ar fi venit direct dintr-un desen animat, respectiv dintr-un anime. Anime-urile sunt seriale animate, cu un stil originar, provenite din Japonia.

Este o rețetă specială pentru mine deoarece sunt fană a mâncărurilor și deserturilor japoneze, iar aceste clătite sunt incredibil de gustoase, textura lor fiind una incredibil de pufoasă și simpatică. Văzând acest desert cât mai des pe rețelele de socializare pe care le accesez, mi-am propus să încerc și eu să le prepar, deoarece gătitul, cu suficient efort, pasiune și practică, poate fi extrem de simplu, dar și distractiv!

Așadar, nu rata ocazia de a încerca aceste clătite dulci și speciale.

Ingrediente :

  • 2 ouă
  • 2 linguri de lapte
  • 3 linguri de făină
  • ¼ linguriță de praf de copt
  • 2 linguri de zahăr
  • ½ linguriță de esență de vanilie sau de zahăr vanilat
  • ½ linguriță de suc de lămâie
  • 1 picătură de ulei de floarea soarelui

Preparare :

În două boluri se separă albușurile și gălbenușurile oualelor.

Usor de gatit Clătite Japoneze Souffle

Usor de gatit Clătite Japoneze Souffle

În bolul cu gălbenușurile se adaugă laptele și se amestecă cu un tel.

Într-un bol mic se adaugă făina și praful de copt și se amestecă. Ulterior, se introduce compoziției cu gălbenușurile și cu laptele, cu ajutorul unei strecurătoare, și se mixează.

Usor de gatit Clătite Japoneze Souffle

Usor de gatit Clătite Japoneze Souffle

În bolul cu albușurile se introduce zahărul, care trebuie încorporat treptat de trei ori, până când toată compoziția de zahăr este adăugată. Se amestecă cu mixerul tot timpul, la viteză mare-ridicată. Se încorporează, de asemenea, sucul de lămâie. În cele din urmă, compoziția va avea o textură foarte pufoasă, ca de frișcă. Spuma de ou trebuie să fie astfel încât, dacă răstorni bolul acesteia, ea nu va cădea.

Usor de gatit Clătite Japoneze Souffle

 

Spuma de ou se adaugă compoziției de gălbenuș treptat, amestecându-se de jos în sus cu o spatulă.

Într-o tigaie se adaugă o picătură de ulei de floarea soarelui, care trebuie întinsă.

Cu o lingură se adaugă compoziția clătitelor soufflé în tigaie.

Clătitele se gătesc la foc mic pentru 5 minute, pe fiecare parte, până când vor căpăta o culoare aurie-maronie. Se poate pune puțină apă în tigaie pentru a grăbi procesul de gătire și se poate pune un capac deasupra tigăii în timpul pregătirii.

Usor de gatit Clătite Japoneze Souffle

Se servește cu toppingul preferat dumneavoastră, precum cu fructe, sirop de arțar, miere și frișcă.

Usor de gatit Clătite Japoneze Souffle 7

Aspecte importante :

  • Nu amestecați prea mult compoziția de gălbenușuri cu spuma de ou, deoarece clătitele își vor pierde din textura pufoasă.
  • Un alt motiv care să inducă pierderea texturii pufoase ale clătitelor este faptul că spuma de ou nu a fost bătută suficient.

Poftă bună!

Text de DENISA BĂDESCU | UȘOR DE GĂTIT

Galerie imagini

Share

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută