Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 27/02/2024
Viața Orașului

Povești din culise: ”Trebuie să trec neapărat întâi pe la Sibiu” de Constantin Chiriac

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Povești din culise: ”Trebuie să trec neapărat întâi pe la Sibiu” de Constantin Chiriac Share Povești din culise: ”Trebuie să trec neapărat întâi pe la Sibiu” de Constantin Chiriac


Această poveste începe cu ziua de dinaintea primirii premiului The Angel Award, la New York, chiar la începutul acestui an.

Mă aflam în Perelman Performing Arts Center când m-am întâlnit cu Tim Robbins, un mare prieten al Festivalului de la Sibiu, unde va fi prezent și în ediția din acest an.

Astfel, m-am gândit că ar fi important să facem un parteneriat strategic între România și Statele Unite, prin care Tim Robbins să poată să-și prezinte noul spectacol în mai multe spații de joc din mai multe țări: România, Polonia, Republica Moldova, Ungaria și Ucraina. El a fost foarte încântat și m-a întrebat de când am în minte acest proiect.

– Bănuiesc că ai lucrat câteva luni la el…

– Nu, chiar acum l-am gândit.

A fost atât de impresionat, încât a zis că a doua zi va fi prezent la ceremonie. A venit, într-adevăr, la evenimentul care a durat o oră. Vorbim de o ceremonie la care au participat reprezentanți din peste 700 de centre și instituții membre ISPA, cea mai veche și importantă structură din artele spectacolului din lume.

A fost pentru prima oară când un non-american sau o persoană din afara UK a luat un Angel Award, poate cel mai important premiu dedicat artelor spectacolului, acordat, de obicei, unei fundații, unei structuri foarte mari, ci nu unei persoane. Alicia Adams, cea care mi-a făcut laudatio, este președinta board-ului ISPA și vicepreședinta la Kennedy Center. Iar acest lucru nu poate decât să te onoreze.

Povești din culise: ”Trebuie să trec neapărat întâi pe la Sibiu” de Constantin Chiriac

La final, s-a făcut o poză de grup cu toți cei șase care au luat premiu. Au fost aplauze puternice. În acea clipă, m-am trezit cu Tim Robbins pe scenă. A venit glonț la mine, m-a îmbrățișat, a oprit aplauzele și a zis:

– Am urcat pe scenă pentru că grație acestui domn merg în premieră absolută la Sibiu cu un spectacol scris și regizat de mine. Vreau să vă spun că am învățat de la Constantin un lucru: dacă vreau să am succes la Paris, la Londra sau la Berlin, trebuie să trec neapărat întâi pe la Sibiu.

TEXT apărut în revista Zile și Nopți Sibiu, nr. 3, 1-15 martie 2024

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută