Cel mai mare cartier al sibiului își regăsește originea în povestea militară a Sibiului.
Autoritățile habsburgice decid la începutul secolului al XIX-lea dezvoltarea la Sibiu a unei baze militare importante. Astfel rând pe rând se construiesc Cazarma 90, cazărmile de pe bulevardele principale dar și un hipodrom neecsar companiei de cavalerie staționată la Sibiu.
Acesta fusese construit în zona blocurilor de la Cedonia dintra străzile Nicolae Iorga, Vasile Milea și Hipodromului. De fapt strada își trage numele de la construcția propriu zisă iar cartierul care se construia în jurul acestor axe, a preluat numele, o titulatură cunoscută în oraș.
Hipodromul a aparținut armatei austro – ungare iar apoi a fost administrat de armata română, care preia infrastructura militarp din Sibiu. În iunie 1924 regele Ferdinand I împreună cu regina Maria participă la concursurile hipice organizate de către Școala de cavalerie de la Sibiu și desfășurate pe hipodromul nostru. La fel, capete regale, printre care viitorii regi Carol al II-lea și Mihai I dar și regele Greciei, George al II-lea și alte personalități ale României au participat la diferite competiții care s-au desfășurat pe acest hipodrom.
Tot la Sibiu au staționat și membri echipei naționale de cavalerie a României. Aceasta a fost printre cele mai bune din Europa la acel moment și probabil cea mai bună echipa din istoria noastră. Din ea făcea parte și locotenentul Henri Rang, un bănățean talentat care avea să câștige prima medalie olimpică individuală din istoria Românie, un argint la Olimpiada de la Berlin din 1936.
Hipodromul a intrat în paragină, în anii războiului, devenind neutilizabil după conflagrația mondială. Noile autorități comuniste au indentificat imediat „oportunitatea” și au propus demolarea stadionului pentru a face loc viitoarelor cartiere muncitorești de blocuri. Astfel și-a găsit sfârșitul, această construcție. Numele îi rămâne în istorie definitiv, perpetuat de cartierul care i-a luat locul.