Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 11/02/2024
Lifestyle / Sport

O ucraineancă oferă cursuri gratuite de abilitare prin autoapărare

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii O ucraineancă oferă cursuri gratuite de abilitare prin autoapărare Share O ucraineancă oferă cursuri gratuite de abilitare prin autoapărare


Antrenamentele sunt sust̗inute de către Tetiana Kolot, refugiată din Odessa care colaborează cu A.L.E.G. din aprilie 2022.

Fiind o combinat̗ie de activităt̗i fizice s̗i analiză de situat̗ie, cursurile de abilitare prin autoapărare (empowerment through self-defense – ESD) ajută în reducerea stresului și anxietăt̗ii, oferind interact̗iune socială pozitivă în grupul de cursant̗i.

Modelul de autoapărare bazat pe capacitare include tehnici de autoapărare fizică, dar și verbală, abilități de evaluare rapidă a unei situații, de conștientizare a riscurilor și practici de afirmare de sine. Activitățile includ discuții despre prevenirea hărțuirii, bullying-ului și altor tipuri de violență, precum și exersarea reacțiilor constructive în situații limită.

O ucraineancă oferă cursuri gratuite de abilitare prin autoapărare

În 2023, Tetiana a ținut cursuri pentru 580 de persoane, din care peste 450 de copii și adolescenți. Cei mai mulți  participanți au fost persoane din comunitatea ucraineană stabilite în Sibiu, dar de curând Tetiana a început să țină cursuri și pentru tineri sibieni, mai ales după ce în vara anului trecut a obținut o bursă pentru un program avansat de ESD în Statele Unite ale Americii.

O ucraineancă oferă cursuri gratuite de abilitare prin autoapărare

În 2024, cursurile vor avea loc la Sala Transilvania și vor fi anunțate pe pagina de facebook A.L.E.G.

Accesul e gratuit.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută