Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 07/01/2024
Eat & Drink

MIXOLOGY | Începem anul cu un smoothie detox?

Iuliana Ciocîrlan De Iuliana Ciocîrlan
Comentarii MIXOLOGY | Începem anul cu  un smoothie detox? Share MIXOLOGY | Începem anul cu  un smoothie detox?
Începem anul cu un smoothie detox?


Smoothie detox | Pentru aceia dintre noi care și-au propus ca în 2024 să meargă mai des la sală sau să mănânce mai sănătos, vin cu o serie de smoothie-uri special concepute pentru detoxifiere.

Sunt convinsă că smoothie și detoxifiere vă duc cu gândul la o băutură verde, motiv pentru care încep cu un smoothie cu spanac.

Pe lângă ingredientul-vedetă, mai avem nevoie de banane, mere și lămâi. După ce le dăm prin blender, ne putem îndulci băutura plină de antioxidanți cu sirop de agave sau de arțar, iar pentru un plus de revigorare putem adăuga acestui mix și mentă.

MIXOLOGY | Începem anul cu un smoothie detox?

Celor cărora încă le lipsește vara, le propun un smoothie cu papaya, mango și ananas.

Pe lângă aceste fructe tropicale adăugăm lapte de cocos, fulgi de cocos și curmale medjol. Pentru un plus de beneficii, putem adăuga și ghimbir ras, și turmeric, iar pentru cei ce nu vor un smoothie foarte cremos, se poate adăuga și apă.

Începem anul cu un smoothie detox?
foto ROMAN ODINTSOV

Pentru amatorii de Tequilla Sunrise am pregătit un smoothie cu un nume asemănător.

Pentru a prepara Sunrise Detox avem nevoie de banane, mango, căpșuni, ananas, apă de cocos și suc de lămâie.

Pentru a da și mai tare aspectul renumitului cocktail, putem adăuga niste sirop de grenadine acestui smoothie.

Începem anul cu un smoothie detox?
Foto: amyinthekitchen.com

Cu siguranță v-au mai rămas portocale de la sărbători, astfel că, pentru a nu face risipă, vă propun un smoothie cu portocale.

Avem nevoie de morcovi, semințe de in, ghimbir, suc de lămâie, banane și sirop de arțar. Cei care preferă băuturile mai reci pot adăuga gheață mărunțită, în locul apei, iar cei cărora le-au rămas și mandarine, cu siguranță că le pot adăuga la acest mix.

MIXOLOGY | Începem anul cu un smoothie detox?
foto ROMAN ODINTSOV

Iubitorilor de ceai le-am pregătit un smoothie cu ceai verde și pepene roșu.

Pe lângă cele două ingrediente avem nevoie de: miere, suc de lămâie, apă și, opțional, suc de merișoare sau cireșe confiate. Întrucât ingredientul principal este ceaiul verde, acest smoothie se poate consuma atât cald, cât și rece.

Începem anul cu un smoothie detox?
foto: mygingergarlickitchen.com

Pentru cei ce preferă matcha, am pregătit un smoothie special. Pentru preparare este nevoie de kale, banane, lapte de cocos și miere. La acest mix puteți adăuga și kiwi, rodie sau ananas.

Pentru a avea o diversitate și mai mare a culorilor, propun în continuare un smoothie cu afine.

Pentru preparare avem nevoie de banane, pudră acai, spanac, semințe de cânepă și semințe de rodie. Opțional, pentru ornare, puteți adăuga și semințe de chia.

MIXOLOGY | Începem anul cu un smoothie detox?

Dacă preferați un smoothie mai acrișor, vă propun unul cu merișoare.

Pentru preparare avem nevoie de suc de rodie, portocale, semințe de chia, scorțișoară și piersici. În cazul în care băutura este prea acră, puteți oricând adăuga miere sau sirop de agave, pentru a o îndulci.

Pentru aceia dintre voi care caută să înlocuiască apa din smoothie cu ceva mai inedit, am pregătit Golden Smoothie.

Acesta se prepară cu banane, iaurt grecesc cu miere, morcovi, ananas, suc de portocale și lapte sau apă de cocos. Opțional, se pot adăuga și semințe de chia sau de in.

Dacă printre voi se află iubitori de unt de arahide, cu siguranță veți vrea să încercați următorul smoothie.

Avem nevoie de unt de arahide, iaurt grecesc, banane, miere, lapte și gheață. Pentru un plus de aromă putem adăuga și caramel.

Cei care credeați că smoothie-urile sunt doar cu fructe, vă înșelați amarnic, întrucât în continuare am ales un smoothie cu ciocolată.

Pentru preparare avem nevoie de avocado, pudră proteică, lapte de migdale cu aromă de vanilie, banane, spanac, pudră de cacao, miere sau sirop de agave, ciocolată neagră și fulgi de cocos. Întrucât conține pudră proteică, acesta este un smoothie perfect pentru cei care merg la sală.

începem anul cu un smoothie detox
Foto Eva Bronzini

Și pentru că pentru anul acesta, culoarea desemnată este Peach Fuzz, nu puteam rata un smoothie care are exact această culoare.

Pentru preparare avem nevoie de grapefruit, ananas congelat, iaurt grecesc, ulei de cocos și ghimbir proaspăt. Cei mai mulți recomandă ca acest smoothie să fie consumat alături de granola.

începem anul cu un smoothie detox
foto joyfullymad.com

Cu atâtea rețete de smoothie-uri nici că ne mai trebuie alte băuturi o perioadă, mai ales că promisiunea pentru acest an este să mâncăm mai sănătos.

Text de Iuliana Ciocîrlan | Eat&Drink | Recomandări

cover: foto: Polina Tankilevitch (pexels.com)

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută