Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 01/01/2024
Artă & Cultură / Teatru

TEATRU | Teatrelli, în 2024

Liviu Romanescu De Liviu Romanescu
Comentarii TEATRU | Teatrelli, în 2024 Share TEATRU | Teatrelli, în 2024
Teatrelli 2024


Teatrelli, în 2024

În 2024, Teatrelli continuă să încurajeze spiritul explorator și curiozitatea artistică, având în focus o temă definitorie: identitatea.

TEATRU | Teatrelli, în 2024
zeițe de categoria B

Anul se va deschide cu întoarcerea în București a spectacolului zeițe de categoria B, de Alexandra Felseghi, după o idee și în regia lui Andrei Măjeri, o chestionare a graniței dintre magia scenei și realitatea vieții personale. Spectacolul este co-produs de CREART / Teatrelli, Teatrul Național Lucian Blaga Cluj-Napoca, Teatrul Regina Maria Oradea și Teatrul Mihai Eminescu Botoșani.

Pornind de la romanul lui Edouard Louis, Luptele și metamorfozele unei femei, Eugen Jebeleanu deschide, în premieră națională, alături de o echipă de tineri creatori (scenograful Theodor Cristian Niculae și actorii Măriuca Bosnea și Serban Ghilvaci), un dialog despre lupta pentru câștigarea identității în relațiile care ne consumă.

teatrelli 2024
cerul (hartă către casă), Foto Adi Bulboacă

Două proiecte începute în 2023, din seria producțiilor work-in-progress, vor fi finalizate în 2024:

cerul (hartă către casă), în regia lui Irisz Kovacs, pe texte de Doru Vatavului, pornind de la picturile lui Șerban Savu din albumul Drifting, un spectacol despre identitatea non-eroului din spațiul românesc post-comunist; Viață Bună, de Daniel Brooks, montare în premieră națională a autorului canadian, în regia lui Theodor-Cristian Popescu, o poveste despre identități pierdute în cuplu, despre emoție și rațiune.

Regizorul Matei Lucaci-Grunberg pune în scenă comedia Nunta lui Decebal, pe un text creat alături de Eduard Buhac, un spectacol video-performativ despre identități care se transformă în afara granițelor țării, într-o diasporă care se luptă să-și păstreze rădăcinile afective în România.

Teatrelli continuă direcția de cercetare și dezbatere, în dorința coagulării unei comunități artistice centrate pe nevoi și pe creștere. Î

n cadrul laboratoarelor de lucru, continuând seria producțiilor work-in-progress, regizorii Elena Morar, Dragoș Mușoiu și Gabriel Sandu explorează identitatea în contexte care evidențiază teritoriul extremelor: performanță, dependență, sexualitate.

Teatrelli 2024
Octavian Saiu, foto adevărul.ro

Seria de întâlniri Anotimpurile dialogului despre teatru cu Octavian Saiu va aduce noi invitați de talie internațională, iar contexte de întâlnire a creatorilor români vor fi susținute periodic în cadrul sesiunilor Teatrelli Artist Talks.

Continuăm în 2024 misiunea de a încuraja spiritul interdisciplinar, prin crearea de spectacole de teatru și performance-uri inovatoare, invitând publicul să descopere noi modalități de a experimenta teatrul.

Liviu Romanescu

Text de Liviu Romanescu | Teatru

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută