Rezumat
Rulouri de scorțișoară: excepțional de dulci, calde și pufoase!Ingrediente pentru prepararea aluatului rulourilor de scorțișoară (pentru aproximativ 12 rulouri) : Ingrediente pentru umplutura rulourilor de scorțișoară : Ingrediente pentru siropul de caramel : Preparare
Rulouri de scorțișoară: excepțional de dulci, calde și pufoase!
Rulourile de scorțișoară sunt un desert genial deoarece vă va bucura imediat datorită aluatului extrem de pufos, gustului de scorțisoară intens și siropului cremos de caramel incredibil de delicios și dulce!
Nu numai că este o rețetă demnă de preparat, care va aduce savoare papilelor dumneavoastre gustative, dar este și simplă de preparat, având niște ingrediente care sunt sigur la îndemână.
Am ales să scriu despre acest desert pentru că gătesc mereu rulouri de scorțișoară când vine Crăciunul.
Cu perioada sărbătorilor, este timpul perfect pentru a scrie rețeta respectivă! O atmosferă îmbietoare, plină cu fericiri și amintiri minunate.
Așadar, cu siguranță rulourile de scorțișoară trebuie să intre în lista mâncărurilor dumneavoastre favorite și preparate de Crăciun!
Ingrediente pentru prepararea aluatului rulourilor de scorțișoară (pentru aproximativ 12 rulouri) :
- 2 căni de făină
- o jumătate de cană de lapte caldă
- un pliculeț de drojdie uscată
- 2 linguri de unt
- 2 linguri și jumătate de zahăr
- o jumătate de linguriță de sare
- un ou
Ingrediente pentru umplutura rulourilor de scorțișoară :
- 2 linguri de unt
- 7 linguri de zahăr brun
- o lingură de scorțișoară
Ingrediente pentru siropul de caramel :
- 35g de unt
- o cană de zahăr brun
- ¼ cană de lapte
- o linguriță de extract de vanilie
Cantitatea respectivă va genera mult sirop de caramel, care mie îmi place să-l folosesc cu alte deserturi, chiar și cu popcorn. Așadar, dacă vreți mai puțin sirop, puteți să gestionați cantitățile ingredientelor.
Eu prefer cel mai mult siropul de caramel, deoarece este extrem de delicios, cremos și dulce.
Însă, există mai multe alternative decât acesta, la fel de gustoase. Rulourile de scorțișoară se mai pot servi cu glazură făcută de casă, sau pur și simplu cu miere. Pentru a prepara glazura este nevoie de 1 cană de zahăr pudră, 1 linguriță de extract de vanilie, 1 lingură de unt topit și 2 linguri de lapte. Se amestecă cu mixerul și se topește la microunde, apoi se acoperă peste rulourile gătite.
Preparare
Într-un bol mare se adaugă laptele (cald, nu fierbinte!) și drojdia, apoi se amestecă și se așteaptă 10 minute.
Se adaugă făina, 2 linguri de unt, zahărul, sarea și oul.


Se amestecă până când se formează o cocă omogenă (se adaugă mai multă făină dacă este necesar), care nu se mai lipește de mâini și se frământă un pic pe o suprafață acoperită ușor cu făină.


Se lasă la dospit pentru aproximativ 1 oră.


După ce aluatul a crescut, acesta se întinde cu o vergea.
Deasupra aluatului se întind egal cele 2 linguri de unt rămase. Zahărul brun și scorțișoara se amestecă împreună. apoi se adaugă la urma lor peste untul deasupra aluatului.


Se rulează până când va avea forma unui cilindru, apoi se taie în bucățele egale, în jur de 12.


Se pun peste o tavă acoperită cu o hârtie de copt. Deasupra acestora se pune o folie de plastic și se lasă încă 45 de minute la dospit.
Se gătesc pentru aproximativ 25 de minute la 175°C.


Între timp, se prepară ori sosul de caramel, ori glazura, în funcție de preferința dumneavoastră (am explicat mai înainte prepararea glazurii, acum voi scrie despre prepararea siropului de caramel). Se pun ingredientele necesare, precum untul, zahărul brun și laptele într-un ibric.
Se gătesc la foc mic spre mediu până când compoziția se va îngroșa. Siropul se pune într-un bol și i se adaugă extractul de vanilie, apoi se amestecă.
Se pune peste rulourile de scorțișoară și se servește.
Poftă bună!
Text de DENISA BĂDESCU | Ușor de Gătit
Cover foto Mareefe