Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 23/11/2023
Muzică / Muzica nouă

MUZICĂ NOUĂ | Ce ascultăm în luna noiembrie 2023?

Alex Mușat De Alex Mușat
Comentarii MUZICĂ NOUĂ | Ce ascultăm în luna noiembrie 2023? Share MUZICĂ NOUĂ | Ce ascultăm în luna noiembrie 2023?
Muzica Noua-gallery-Rolling Stones


Ce ascultăm în luna noiembrie 2023: Întoarcerea veteranilor neobosiți

Artiștii și trupele care făceau furori acum mai bine de jumătate de secol nu numai că nu s-au retras, dar revin în forță cu materiale discografice proaspete, produse cât se poate de modern.

The Rolling Stones

Hackney Diamonds

Muzica noua_rolling stones -hd-bundle-shot

Trupa nu a mai scos un album atât de tipic lor de 40 de ani”, au spus cei de la revista Mojo, în timp ce The Times comentează că LP-ul este „cel mai bun album al trupei, de la Some Girls încoace”.

Rareori găsim recenzii atât de apreciative la albumele rockerilor aflați la final de carieră, iar Hackney Diamonds pare că o să devină, pe bună dreptate, unul dintre cele mai bine cotate albume din cariera trupei.

Muzica noua Hackney Diamonds London-2
Hackney Diamonds London

Cu invitați de seamă, printre care se numără Lady Gaga, Elton John sau Paul McCartney (iată că, în sfârșit, avem o mică colaborare Beatles – Stones), și produs de tânărul Andrew Watt, noul album ne prezintă un grup de muzicieni ce îmbrățișează sound-ul prezentului, fără însă a se descotorosi de toate elemente care i-au făcut faimoși.

Roger Waters

The Dark Side of the Moon Redux

Muzica noua Roger Waters The Dark Side of the Moon Redux

La 50 de ani de la lansarea influentului album Pink Floyd, Roger Waters vizitează opera la care a contribuit când încă nu împlinise 30 de ani. Desigur, temele albumului, precum viața, moartea sau consumerismul primesc o abordare proaspătă, căpătând o nouă însemnătate în abordarea muzicianului octogenar.

Sigur că inițiativa lui Waters de a reînregistra o capodoperă muzicală a secolului XX a creat controverse masive, însă albumul merită o ascultare conștientă, cap-coadă.

Rămânând o figură scandaloasă a prezentului, Waters reușește din nou să iște controverse muzicale, deși noua sa versiune a primit comentarii pozitive din partea toboșarului Pink Floyd, Nick Mason.

Până una alta, nu ne rămâne decât să ne construim propria opinie și să medităm asupra dreptului publicului de a deține controlul asupra operelor artiștilor favoriți.

Ringo Starr

Rewind Forward

Muzica noua Ringo Starr Rewind Forward (1)

Peace and love, peace and love” pare că este tot ce spune fostul beatle pe social media, pe lângă emoji-uri cu broccoli, aliment pe care Starr îl consideră imposibil de înlocuit.

Toamna ne surprinde cu o nouă apariție discografică a muzicianului în vârstă de 82 de ani, și anume EP-ul Rewind Forward, o colecție de patru piese optimiste, printre care se află și o compoziție scrisă special pentru noul EP de către fostul său coleg de trupă, Paul McCartney.

Este noul album puțin kitschos? Cu siguranță.

Ne modifică asta dragostea nemărginită față de toboșarul favorit al ultimilor 50 de ani? Absolut deloc.

În vocea sa caracteristică, Ringo ne introduce în universul optimisului și al încrederii față de ziua de mâine, așa că poate n-ar fi rău să îi ascultăm albumul după ce am terminat de audiat LP-ul lui Waters.

Text de ALEX MUŞAT | Muzică nouă

Cover foto: Expozitia Rolling Stones.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută