Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 07/11/2023
Zile si Nopti Bărbați de succes

Tudor CHIRILĂ • Locul 8 • Bărbați de succes 2023

Gruia Dragomir De Gruia Dragomir
Comentarii Tudor CHIRILĂ • Locul 8 • Bărbați de succes 2023 Share Tudor CHIRILĂ • Locul 8 • Bărbați de succes 2023
Tudor CHIRILĂ


Tudor Chirilă a fost întotdeauna un artist cu mare priză la public, dar în ultimii ani, el a devenit una dintre cele mai apreciate personalități publice, un cântăreț și actor extrem de respectat, dar și un om de televiziune la mare căutare.

S-a născut în București, pe 28 mai 1974, și este fiul regretatului gazetar sportiv Ioan Chirilă și al actriței și regizoarei Iarina Demian. Cariera artistică și-a început-o după ce a absolvit clasa profesorului Florin Zamfirescu la UNATC, secția Actorie, în anul 1996. În același an a devenit solistul formației Vama Veche, devenită un adevărat fenomen. În 2006, membrii trupei se despart, iar Tudor Chirilă, împreună cu Eugen Caminschi (chitară) fondează un nou proiect muzical: Vama.

Face istorie și cu această trupă, alături de care activează și în prezent și împreună cu care a susținut concerte live în fața a milioane de spectatori și a urcat pe scena mai multor festivaluri importante, precum Peninsula, BestFest, Cerbul de Aur, Folk You, Coke Live Festival, UNTOLD etc. Ca actor, a jucat în numeroase filme de scurt și lungmetraj și a interpretat roluri de referință în spectacolele de teatru ale unora dintre cei mai importanți regizori români.

Din 2014, Tudor Chirilă este jurat la Vocea României. În primul lui sezon ca antrenor, Tudor Chirilă a câștigat concursul cu Tiberiu Albu, în al doilea sezon cu Cristina Bălan, iar în al treilea sezon cu Teodora Buciu, având astfel trei victorii consecutive ca antrenor, o premieră la Vocea României.

Chirilă s-a făcut remarcat și prin faptul că nu a rămas indiferent față de lucrurile care s-au întâmplat în societatea românească. S-a implicat activ în protestele Roșia Montană și Rezist și nu se teme să vorbească cu fiecare ocazie despre importanța luptei împotriva corupției și despre reformarea sistemului educațional. De asemenea, el a inițiat și susține numeroase campanii sociale și proiecte culturale.

« Înapoi la pagina Bărbați de succes 2023

FOTO: Tudor Chirilă, facebook, credit: Tudor Cucu

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută