Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 07/11/2023
Zile si Nopti Bărbați de succes

Ion ȚIRIAC • Locul 1 • Bărbați de succes 2023

Gruia Dragomir De Gruia Dragomir
Comentarii Ion ȚIRIAC • Locul 1 • Bărbați de succes 2023 Share Ion ȚIRIAC • Locul 1 • Bărbați de succes 2023
Ion ȚIRIAC


Ion Țiriac a cucerit inimile românilor cu mult înainte de a deveni unul dintre cei mai de succes oameni de afaceri din România. Generațiile mai tinere poate nu știu, dar Țiriac a fost, între 1958 și 1964, membru al echipei de hochei pe gheață a României, cu care a participat la Jocurile Olimpice de Iarnă din Innsbruck și la Campionatele Mondiale. Asta înainte să devină un jucător de tenis care s-a impus pe scena internațională. În 1970, el a câștigat împreună cu Ilie Năstase, turneul de la Roland Garros.

Talentul său pe teren s-a materializat mai ales la dublu, câștigând alături de Ilie Nastase, în afară de Roland Garros, numeroase alte turnee, precum Foro Italico, Open Philadelphia Indoor (1970), Monte Carlo Open, Open Suedia, Italian Open și Canadian Open (1972), Campionatului Mondial de tenis, São Paulo (1974) etc. Țiriac a fost component al echipei României în Cupa Davis între anii 1959 și 1978, disputând trei finale cu SUA, în 1969, 1970 și 1972, în toate trei avându-l ca partener pe Ilie Năstase. În plus, din 1984 până în 1993 a fost managerul lui Boris Becker, tenisman german de clasă mondială.

Acum, la cei 84 de ani, Ion Țiriac este unul dintre cei mai bogați români, fiind proprietarul unui număr mare de firme în domeniul bancar, auto și al transporturilor. Este primul român care a intrat în lista Forbes a miliardarilor lumii. În momentul de față, averea sa este estimată la 2 miliarde de dolari și deține și o colecție impresionantă de mașini, cu peste 400 de modele, printre care se numără și mașina lui Al Capone.

Țiriac a fost căsătorit între anii 1963 și 1965 cu Erika Braedt, jucătoare de handbal. Are copii cu modelul Mikette von Issenberg, aceasta fiind mama lui Ion Țiriac jr., și cu Sophie Ayad (ziaristă din Egipt), cu care are doi copii, Karim Mihai și Ioana Natalia.

« Înapoi la pagina Bărbați de succes 2023

FOTO: Ion Țiriac, topantreprenori.ro

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută