Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 07/11/2023
Zile si Nopti Bărbați de succes

Daniel DINEȘ • Locul 6 • Bărbați de succes 2023

Gruia Dragomir De Gruia Dragomir
Comentarii Daniel DINEȘ • Locul 6 • Bărbați de succes 2023 Share Daniel DINEȘ • Locul 6 • Bărbați de succes 2023
Daniel DINEȘ


Daniel Dineș a reușit să devină într-un interval relativ scurt, de 16 ani, cel mai bogat român. Chiar dacă în momentul de față nu mai deține acest titlu, Dineș rămâne unul dintre cei mai bogați români și un model atunci când vine vorba despre perseverență și reușită în domeniul IT. Dineș are 51 de ani și o avere estimată la 1,8 miliarde de dolari (în urmă cu doi ani, aceasta era de 8,3 miliarde de dolari). A reușit acest lucru prin muncă multă și dedicare, dar mai ales datorită viziunii pe care a avut-o.

Dineș mai este numit și „Șeful Boților”, iar acest lucru i se trage de la compania pe care a fondat-o și pe care o conduce: „unicornul românesc” UiPath, care se ocupă cu dezvoltarea de roboți software și este liderul mondial în tehnologie RPA – robotic process automation.

Dineș a început ca programator, după ce a învățat de unul singur limbajul de programare C++ dintr-o carte pe care a împrumutat-o de la bibliotecă. A lucrat cinci ani la Microsoft, iar după ce s-a întors în România, a fondat compania DeskOver, cu sediul într-un apartament din București. Aceasta avea să devină mai târziu UiPath, care a crescut treptat și a ajuns să valoreze peste 35 de miliarde de dolari, după listarea la bursa din State, la începutul lui 2021.

Dineș a vorbit în trecut și de faptul că dorește să doneze cea mai mare parte a averii sale. Un pas în această direcție a fost făcut prin înființarea unei fundații pentru a ajuta copiii săraci din România. Astăzi, UiPath a ajuns la peste 3.200 de angajați, are peste 40 de birouri în întreaga lume și a generat venituri de peste 1 miliard de dolari în ultimul an.

De asemenea, Dineș a anunțat că în 2024 va demisiona din funcția de co-CEO al companiei UiPath și va ocupa poziția de Chief Inovation Officer, prin care va conduce inițiativele tehnologice și de inteligență artificială ale companiei.

« Înapoi la pagina Bărbați de succes 2023

FOTO: Daniel Dineș, Uipath Facebook

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută