Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 24/10/2023
Viața Orașului

CODRU Festival vă invită la plantarea de toamnă

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii CODRU Festival vă invită la plantarea de toamnă Share CODRU Festival vă invită la plantarea de toamnă
CODRU Festival vă invită la plantarea de toamnă


CODRU Festival vă invită la plantarea de toamnă

În 4 și 5 noiembrie va avea loc cea de-a doua sesiune de plantare CODRU Festival din anul 2023. Dacă în această primăvară 10 mii de copaci au fost plantați la Recaș, acum acțiunea ecologică se mută în altă parte a județului Timiș, la Iohanisfeld – comuna Otelec. Și în această sesiune vor fi plantați tot 10 mii de puieți. Aceștia vor întări și îmbogăți perdeaua forestieră construită după inundațiile produse în urma cu câțiva ani în zonă care au produs pagube mari.

Timp de două zile participanții se vor bucura și de natură, iar împreună vor contribui la realizarea instalației artistice Land Art Connecting Spaces. Aceasta va fi construită din materiale extrase sau preluate direct din natură (lemn, rocă, pământ) din zonă și va fi expusă acolo. Ca în fiecare an, va fi amenjată o zonă de relaxare cu activități interactive pentru toate vârstele. Pe scena special amenajată vor fi susținute concerte de către mai mulți artiști locali și nu numai.

Participarea este gratuită, transportul și ustensilele necesare plantării sunt asigurate de către organizatori. Cei care doresc să se alăture sunt rugați să se înscrie la acest formular.

Fiecare participant se alătură misiunii noastre de reîmpădurire și ecologizare al naturii.

Până acum Asociația CODRU Festival a organizat trei sesiuni de plantare, natura a devenit mai verde și mai bogată cu 18 mii de copaci. În 2019 și 2022, au avut loc sesiuni de ecologizare la Pădurea Bistra, locul care a devenit casa și scena CODRU Festival. Iar în această primăvară mii de voluntari s-au alăturat campaniei și au participat la sesiunea de plantare organizată la Două Dealuri, Recaș.

CODRU Festival vă invită la plantarea de toamnă

CODRU Festival face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii” în anul 2023 și este cofinanțat de Consiliul Județean Timiș prin programul OVERBORDER, Comuna Ghiroda și Comuna Moșnița Nouă.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută