Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 29/09/2023
Eat & Drink Festival

Slow Coffee Festival 2023 (29 septembrie – 1 octombrie): O ediție unică, fără pahare de unică folosință, fără lapte de origine animală și alcool

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Slow Coffee Festival 2023 (29 septembrie – 1 octombrie): O ediție unică, fără pahare de unică folosință, fără lapte de origine animală și alcool Share Slow Coffee Festival 2023 (29 septembrie – 1 octombrie): O ediție unică, fără pahare de unică folosință, fără lapte de origine animală și alcool
Slow Coffee Festival 2023 (29 septembrie – 1 octombrie): O ediție unică, fără pahare de unică folosință, fără lapte de origine animală și alcool


Slow Coffee Festival 2023 (29 septembrie – 1 octombrie): O ediție unică, fără pahare de unică folosință, fără lapte de origine animală și alcool

În weekendul 29 septembrie – 1 octombrie, a 7-a ediție a Slow Coffee Festival organizat de Artisan Coffee reunește pasionații de cafea de specialitate și antreprenorii din industria cafelei într-un eveniment care promovează sustenabilitatea și consumul responsabil. Slow Coffee Festival 2023 este primul festival fără pahare de unică folosință, fără lapte de origine animală si fără alcool. Evenimentul va avea loc la Combinatul Fondului Plastic Galeriile Senat (Strada Băiculești nr. 29) iar intrarea este GRATUITĂ.

Prima zi de festival este dedicată profesioniștilor care vor să învețe despre sustenabilitate în business și reprezentanților media. Cele 7 workshop-uri B2B vor fi susținute de: Dr. Wargha Enayati – antreprenor de succes și unul dintre leii din Imperiul Leilor; Dragoș Pătraru – realizator TV și pasionat al cafelei de specialitate; Marius Opriș – consultant în business development; Chef Alex Petricean – inovator în Noua bucătărie românească; Daniel Stoicescu și Iulian Bărbulescu, care vor vorbi despre brand și sustenabilitate, Patrik Rolf, Stefanos Domatiotis.

Sâmbătă, 30 septembrie, atât publicul pasionat, cât și cei care dețin afaceri în domeniu sunt invitați să exploreze zonele și experiențele create în jurul cafelei de specialitate. 

În Roasters Village, participanții vor avea oportunitatea să savureze o gamă diversificată de arome de cafea de la prăjitori naționali și internaționali, extrase meticulos spre perfecțiune. De la prăjiri deschise până la prăjire intensă, de la cafeaua fină la brew la espresso-uri îndrăznețe, Roasters Village oferă ceva pentru toate gusturile. De asemenea, Green Village este zona din festival dedicată boabelor de cafea verde.

Slow Coffee Festival 2023 (29 septembrie – 1 octombrie): O ediție unică, fără pahare de unică folosință, fără lapte de origine animală și alcool

Roast your own, and take it home este o experiență unică, oferită de Artisan și Stronghold, prin care participanții vor învăța de la specialiști să își creeze propria cafea de la zero, prin activități interactive de prăjire și preparare. Numărul de locuri este limitat, iar participarea costă 75 de lei și include: 300 de grame de cafea, informații despre prăjitor, sfaturi despre prăjire, plus experiența reală de prăjire, pungă și etichetă.

Duminică, 1 octombrie, Slow Coffee Festival devine loc de celebrare a Zilei Internaționale a Cafelei, cu spectacole live de muzică și dans oferite de Foli – African Rythm, moment prezentat de UniCredit Bank. Participanții vor putea accesa mai multe opțiuni culinare de la  Cafeneaua Nației – restaurant vegetarian și Arepas Colombiana.

Pe lângă aceste experiențe, tot duminică, va avea loc Campionatul Național Aeropress, competiție în care 55 de concurenți, barista sau doar pasionați de cafea, își vor demonstra abilitățile pentru primul loc. Câștigătorul va reprezenta România la Finala Mondială care va avea loc în Melbourne, Australia, între 1-3 decembrie. Fiecare ceașcă va fi evaluată de către un juriu international format din: Patrik Rolf – Head Judge, Delia Avram, Chef Alex Petricean, Alex Niculae și Stefanos Domatiotis. 

Slow Coffee Festival 2023 (29 septembrie – 1 octombrie): O ediție unică, fără pahare de unică folosință, fără lapte de origine animală și alcool

Expozanții acestei ediții sunt branduri deja recunoscute pe piața de specialitate, adevărați promotori ai cafelei de specialitate atât din București, cât și în Constanta, Sibiu, Câmpina, Brașov, Timișoara, Cluj, Oradea, Ploiești sau chiar Ucraina, Grecia, Danemarca, UK, Bulgaria:

– Cuppino, Sloane, Origo, BREWZEUS, The Institute of Chocolate Tasting,  Ebriza, Arusha, Liv’s Story, Croitoria de Cafea, Guido, Meron, DeLonghi, Pretty Good Coffee, Barshaker, Dropshot, Mabo, KofiTi, Energovita, Friddi, 20 grams,

– Bean Bling, Berliner Dount, GoZero, Cafai – Prajitor oficial CAFEA campionatul national Aeropress, Project Origin, Cafeneaua Nației, Create Coffee Roasters, Oatly, Yume, Coretto, Roastery 29, Urban Vibe Roastery, Prajitoria cu Povesti, Spired Roastery, Essco Coffee Roastery, Coffeerize Botanic, Hot Pipes Roastery, Create Coffee Roastery, April Coffee Roastery, One Day Coffee, Dabov Specialty Coffee.

Despre Slow Coffee Festival

Conceptul festivalului a pornit de la ideea de a încetini ritmul activităților din viața de zi cu zi, fie că este vorba de afaceri sau de viață personală, și de a crea un spațiu prietenos pentru comunitatea antreprenorilor și iubitorilor de cafea de specialitate, în care aceștia să se conecteze, să își prezinte serviciile și să contribuie la dezvoltarea sustenabilă a industriei. Slow Coffee Festival își propune să inspire schimbări pozitive, să promoveze practici sustenabile durabile, să încurajeze tinerii să se implice contribuind la o cultură a cafelei excepțională în gust și blândă în impactul său asupra mediului și societății.

“Cafeaua de specialitate este despre comunități, oamenii se strâng în jurul ei. Cred că noi, profesioniștii din industrie avem de învățat de la clienții noștri, și ar trebui să ținem aproape, să formăm o comunitate cu adevărat.

„Viața economică este o arenă pentru exprimarea onestității, integrității, încrederii, generozității și altor calități ale spiritului. Individul nu este doar o unitate economică egoistă, care încearcă să obțină o cotă din ce în ce mai mare din resursele materiale ale lumii.” (Scrierile Baha’i).

Într-o piață competitivă, trebuie să învățăm noi instrumente pentru a schimba competitivitatea pe cooperare și pentru a face profit. Cum să facem profit rămânând generoși? Lumea se schimbă rapid, împreună vom găsi soluții pentru ceea ce urmează. Împreună vom experimenta, ne vom pregăti și vom găsi soluții pentru ceea ce va urma.” – Laura Roshanian, organizator. 

Despre Artisan Coffee Gear

Slow Coffee Festival 2023 (29 septembrie – 1 octombrie): O ediție unică, fără pahare de unică folosință, fără lapte de origine animală și alcool

Artisan Coffee Gear este furnizor de soluții complete pentru prepararea cafelei în unitățile HoReCa, pentru prăjitorii și cafenelele de specialitate. Pe lângă distribuția de echipamente profesionale recunoscute internațional, precum brandul de espressoare La Marzocco, Artisan le oferă antreprenorilor din domeniul cafelei de specialitate aflați la început de drum consiliere de business, de la stabilirea conceptului, meniului sau a prețurilor, până la selectarea și formarea personalului. 

Câteva realizări ale Artisan Coffee pentru dezvoltarea industriei:

– 2016 – primul festival de cafea de specialitate, True Artisan Cafe; 

– 2019 – înființarea Asociației Comunității Cafelei Artizanale pentru a ajuta comunitatea națională de cafea să crească; 

– 2021 – integrarea primelor 6 meserii în Clasificarea Națională a Ocupațiilor (COR); 

– 2021 – 2022 – Fstivalul cafelei de specialitate primește un nou nume Festivalul Slow Coffee și este relansat cu o nouă identitate vizuală. 

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută