Menemen, o rețetă turcească gustoasă
Menemen este o rețetă originală tradițională turcească.
Aceasta este specială deoarece conține numai ingrediente sănătoase cu multe proteine, iar gustul menemenului este extrem de delicios și unic! Aroma sa intensă este produsă de ingredientele și ierburile proaspete folosite, la îndemână și ușor de găsit, precum ardeiul iute, piperul negru și sarea.
Am ales rețeta specială turcească numită menemen, deoarece, pe lângă gustul său autentic, este ușor de preparat, într-un timp foarte scurt. Așadar, dacă ești o persoană ocupată, cu un orar încărcat, rețeta de menemen este perfectă pentru tine!
Personal, eu pregătesc menemen de dimineață, dar este o masă încărcată cu proteine și poate fi gătită în orice moment al zilei: mic dejun, prânz sau cină.
Iată ingredientele de care ai nevoie, pentru o persoană:


- 2 ouă
- 2 roșii
- un ardei roșu
- 1 ardei iute verde sau ardei gras verde
- sare
- piper
- 30g unt
Preparare:
Într-o tigaie, la foc mic, se adaugă untul. Apoi radeți roșiile fără pieliță cu răzătoarea, direct în tigaie.
Se toacă mărunt ardeiul roșu și ardeiul iute verde sau ardeiul gras verde (după preferința dumneavoastră, dacă vă place mâncarea picantă vă recomand ardeiul iute), și se adaugă în tigaie.


Ouăle se bat pentru omletă, asezonate cu sare și piper. Se schimbă la foc mediu iar amestecul de ouă se adaugă în conținut.


Se amestecă continuu, aproximativ două minute, până când este gata făcut.

Atenţie! Textura menemenului la final trebuie să fie moale. Nu trebuie să fie lichidă ca o supă, dar nici prea tare. Așadar, trebuie ținut în vedere cât timp este lăsată la foc mediu.
Menemenul se poate servi direct din tigaie, acompaniată cu pâine turcească proaspătă. Poftă bună!
Text de DENISA BĂDESCU | Ușor De Gătit | Opinii