Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 26/09/2023
Lifestyle

Cele mai căutate domenii de generația Z: peste 60% dintre tineri vor să studieze business

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Cele mai căutate domenii de generația Z: peste 60% dintre tineri vor să studieze business Share Cele mai căutate domenii de generația Z: peste 60% dintre tineri vor să studieze business
Cele mai căutate domenii de generația Z: peste 60% dintre tineri vor să studieze business


Independenți, pragmatici, la curent cu noile tehnologii, tinerii din generația Z sunt deciși să își trăiască viața și să își construiască parcursul educațional și profesional conform propriului set de valori.

Anual, la IUF- The International University Fair participă peste 20.000 de elevi și studenți. Datele ultimelor ediții ne arată că tinerii din România sunt din ce în ce mai interesați de domenii de studiu care să le ofere cunoștințe și abilități relevante pentru viitor, precum și să le permită să se adapteze rapid la schimbările din societate și piața muncii.

89% dintre elevii și studenții români sunt interesați să studieze domeniul preferat în străinătate

Generația Z se remarcă prin diversitatea intereselor academice. Tinerii din această generație sunt atrași de o gamă largă de domenii, cu un interes deosebit pentru business (61%), inginerie (53%), științe sociale (54%) și informatică (52%). Manifestă curiozitate și pentru științele umaniste, drept, medicină și multe altele. Această diversitate reflectă dorința lor de a explora și de a juca un rol activ în societate și în lumea profesională.

Cele mai căutate domenii de generația Z: peste 60% dintre tineri vor să studieze business

Viitorii studenți și masteranzi caută un mediu universitar în care inovația, etica și distracția fac echipă. Preferă să exploreze, de aceea opțiunile lor sunt deschise și nu se limitează la o singură alegere. În timp ce 11% dintre ei știu sigur că vor să rămână la studii în România, 89% încă își evaluează posibilitățile și iau în considerare atât studiul în țară, cât și în străinătate. Peste 50% ar alege ca destinație Olanda, fiind urmată îndeaproape de Danemarca, Germania, Elveția, Finalanda, Franța, Italia, Belgia.

IUF – The International University Fair oferă generației Z ocazia să exploreze toate domeniile de interes de la universități din țară și străinătate

Pe 3 octombrie, la Palas Congress Hall din Iași, are loc o nouă ediție IUF-The International University Fair, cel mai important eveniment educațional din Sud-Estul Europei, unde elevii și studențiii pot afla informații despre peste 4.000 de programe de studiu de la reprezentanții universităților și instituțiilor educaționale din peste 6 țări (Belgia, Elveția, Danemarca, România, Olanda, Germania, Finlanda).

Pe lângă discuțiile cu reprezentanții universităților, vizitatorii pot participa şi la YouForum, prima conferinţă care pune accent pe dezvoltarea personală şi profesională, pe oportunităţile de carieră, dar şi pe mecanismele prin care tinerii îşi pot forma o reţea socială puternică.

Cele mai căutate domenii de generația Z: peste 60% dintre tineri vor să studieze business

Conferința YouForum aduce generația Z față în față cu peste 10 invitați printre care și: Giorgiana Dumitru (Creative Director at Agenția September Media), Șerban Vornicu (Communication & Employer Branding Specialist at Amazon Development Center Romania), Ștefana Șoptelea (Recruiter & People Manager at IntelligentBee), Adrian Munteanu (Trainer & Mindhacker la Mindgrasp).

Elevii și studenții își vor dezvolta abilitățile pentru domeniile lor de interes la sesiuni de discuții și ateliere practice despre antreprenoriat, interviul de angajare, gestionarea emoțiilor, alegerea programului de studii.

Înscrierile sunt deschise pe site-ul evenimentului. IUF – The International University Fair va avea loc în 3 orașe – București (30 septembrie – 1 octombrie), Iași (3 octombrie), Cluj (5 octombrie)

Cele mai căutate domenii de generația Z: peste 60% dintre tineri vor să studieze business

Cele mai căutate domenii de generația Z: peste 60% dintre tineri vor să studieze business

Despre Grupul Educativa

EDUCATIVA este un grup de organizații non-guvernamentale și companii care dezvoltă produse și servicii educaționale care ajută tinerii români în identificarea și fructificarea oportunităților de dezvoltare personală. Printre programele EDUCATIVA se numără serviciul de consiliere educațională și vocațională EDMUNDO, serviciul de recrutare Reviro și platforma centralizata de înscriere la universități din Romania, AdmitereOnline.ro.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută