Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 14/09/2023
Eat & Drink

UŞOR DE GĂTIT | Rețetă italiană de paste penne cu pui: incredibil de savuroasă

Denisa Bădescu De Denisa Bădescu
Comentarii UŞOR DE GĂTIT | Rețetă italiană de paste penne cu pui: incredibil de savuroasă Share UŞOR DE GĂTIT | Rețetă italiană de paste penne cu pui: incredibil de savuroasă


UŞOR DE GĂTIT | Rețetă italiană de paste penne cu pui: incredibil de savuroasă

Denumirea pastelor „penne“ provine din limba italiană și se referă la forma acestora, asemănătoare cu vârful unei pene de scris, care le favorizează prinderea sosurilor, mult mai bine decât pastele drepte. Această rețetă este specială pentru mine deoarece îmi aduce aminte de momentele unice petrecute cu familia, la restaurantul de prestigiu numit Trattoria, unde de fiecare dată îmi comandam această rețetă aromată și gustoasă de paste penne siciliene al forno, care îmi aducea o fericire enormă, acompaniată cu o limonadă dulce și răcoritoare.

Așadar, am găsit rețeta specială care oferă la fel de mult gustul delicios și euforic al pastelor respective, demnă de preparat datorită puiului suculent, pastelor penne acoperite de sosul dulce cremos cu roșii și brânzei topite.

Ingrediente:

  • 4 linguri de ulei de măsline
  • o ceapă
  • 2 căței de usturoi zdrobiți
  • ¼ linguriță de fulgi de ardei iute
  • 2 cutii de 400g cu roșii tocate
  • 1 lingură de zahăr
  • 6 linguri de mascarpone
  • 4 piepturi de pui (fără piele și fără os)
  • 300g de paste penne
  • 70g de brânză cheddar răzuită
  • 50g de mozzarella răzuită
  • ½ pătrunjel

Preparare:

Pentru prepararea sosului se adaugă într-o tigaie, la foc mediu, două linguri de ulei de măsline, apoi ceapa, care trebuie să fie tocată mărunt.

Aceasta se prăjește pentru 10-12 minute, după care se adaugă usturoiul și fulgii de ardei iute, prăjindu-se, de asemenea, pentru un minut. La rândul lor, se pun roșiile tocate din cele două cutii și zahărul, gătindu-le pentru 20 de minute, amestecând din când în când cu o lingură de lemn.

În cele din urmă, se stinge focul și se adaugă mascarponele în compoziție, apoi se amestecă.

Pentru prepararea puiului, acesta trebuie mai întâi să fie condimentat după preferință și tăiat în bucățele mici. Este trecut într-o tigaie diferită, în care se adaugă o lingură de ulei de măsline. Se prăjește pentru aproximativ 10 minute, la foc mediu spre mare.

Urmează prepararea pastelor penne, care trebuie să fie gătite după instrucțiunile pachetului. Într-un recipient de pus în interiorul aragazului se pun mai întâi pastele penne preparate, o lingură de ulei de măsline, apoi puiul gătit și se răstoarnă sosul. Peste se așază brânza cheddar și mozzarella răzuită, de asemenea puțin pătrunjel tocat mărunt.

Recipientul se lasă la cuptor pentru aproximativ 20 de minute la 185°C, așadar până când brânza de deasupra va prinde o culoare aurie-maronie și va începe să facă bule.

Poftă bună !

» Text de DENISA BĂDESCU.

Newletter zn png
Newsletter-ZN-2025-300x250

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută