Trendul cuburilor de gheață aromate
Obișnuiam să fac jogging, dar îmi cădeau cuburile de gheață din pahar – a spus cândva, cu umor, David Lee Roth, cunoscut mai cu seamă ca fost solist vocal al trupei americane de hard rock Van Halen.
Noua tendință, generată de utilizatorii TikTok, ar face și mai păgubos obiceiul lui Roth: dacă alergi cu paharul în mână, nu rămâi doar fără cuburile care îți răcesc conținutul, ci și fără niște cuburi al căror conținut e și altceva decât apă chioară congelată. Personal, cred că acest trend al verii lui 2023 e, dincolo de un fenomen într-o rețea de socializare, o invenție care ar fi vrut să reprezinte o replică la găselnița anului trecut, despre care v-am scris la timpul potrivit: ceaiul cu bule, încărcătura de sorginte asiatică, aducătoare de „popping boba”, biluțe de gel cu sirop de fructe, în cană sau sticlă.
Drew Barrymore a susținut că era obsedată de cuburi de gheață. Și a repetat: obsedată. Voi pretinde că nu-mi dau seama ce putea provoca atâta sete și voi observa doar că tendința cuburilor de gheață aromate i-ar fi prelungit obsesia.
Cum a apărut acest trend? Megan Schaltegger, de la Better Homes&Gardens, remarcă faptul că nimănui nu-i place gustul de gheață topită din pahar, fie că e vorba despre un cocteil Margarita sau de o cafea servită rece. Și astfel, niște creatori de conținut de pe TikTok (dacă și ăla-i conținut, poate știți poanta cu Ion, care îi răspunde ungurului Pista, după ce acesta auzise că românul mâncase bătaie în gară la Blaj: „apăi, dacă și aia-i gară…”) au început să pună la înghețat diverse chestii care aveau să confere arome viitoarelor cuburi de gheață.
De pildă, un TikToker a depășit singur 2,4 milioane de vizualizări cu fructe congelate în diverse forme, recipiente, tăvi de făcut gheață: când se topește gheața, rămâne intactă aroma fructului original. Practic, pui ce vrei. Vrei cafea? Congelezi cafea! Vrei arome de flori comestibile? Îngheață-le! Vrei ca Aperol Spritz-ul tău să nu eșueze la final într-o băltoacă pe fundul paharului? Pune-i cuburi de Aperol congelat. Tot așa, pune cubulețe de vin dacă rosé-ul tău se încălzește, cuburi de sirop de arțar pentru un Manhattan strașnic până la sfârșit (există și o rețetă, două măsuri de sirop și una de apă la un cub).
Toate aceste minuni se petrec sub ochii noștri și sub hashtag-ul #flavoredicecubes, care a atras spre un milion de vizualizări. Mai că-mi vine să fac un filmuleț cu un truc pe care-l știu din gimnaziu: dacă voiam ca guma de mestecat să-și recapete gustul, puneam pe ea câteva cristale de zahăr și, pac!, erau aromele de la început. Filmez prostia asta, fac o mimică ipocrit încântată și botez guma re-aromată cu hashtag-ul #ZileȘiNopțiCuHoria. E ok așa sau mă opresc la un milion de vizualizări?
Citește aici mai multe articole din EAT & DRINK.