Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 02/07/2023
Festival Artă & Cultură / Art Expo

ARTĂ FOTO | FLORIN GHIOCA – Expoziţia „Distorsiuni și expresii”

Delia Mitrache De Delia Mitrache
Comentarii ARTĂ FOTO | FLORIN GHIOCA – Expoziţia „Distorsiuni și expresii” Share ARTĂ FOTO | FLORIN GHIOCA – Expoziţia „Distorsiuni și expresii”
Anca-Sigartau_Foto-Florin-Ghioca


FLORIN GHIOCA – Expoziţia „Distorsiuni și expresii”

O premieră ieşită din tipare pentru arta foto din România: în deschiderea Festivalului de teatru Săptămâna Comediei de la Brașov, în foaierul Teatrului „Sică Alexandrescu”, pe 3 iulie, va avea loc vernisajul expoziției de fotografie Distorsiuni și expresii, cu o serie de portrete-caricaturi ale unor actori celebri, realizate de cunoscutul fotograf de teatru Florin Ghioca.

Este vorba despre portrete realizate cu o lentilă specială (fisheye), care distorsionează în mod hilar fețele celor fotografiați, ca și când aceștia ar fi priviți prin vizorul unei uși.

Printre actorii care au avut curajul de a se lăsa pozați astfel se numără: Marcel Iureș, Vlad Zamfirescu, Alexandru Papadopol, Anca Sigartău, Dan Puric, Tomi Cristin, Șerban Pavlu, Dan Tudor, Marius Rizea, Petru Hadârcă, Lucian Iftime, Emil Boroghină, Bogdan Farcaș, Vlad Drăgulescu, Andrei Huțuleac, Vitalie Bichir, Ionuț Toader și mulți alții, pe care publicul îi va descoperi în premieră absolută în perioada 3-9 iulie.

Vlad-Zamfirescu_Foto-Florin-Ghioca
Vlad Zamfirescu – Foto Florin Ghioca
Dan-Puric_Foto-Florin-Ghioca
Dan Puric, Foto Florin Ghioca
Anca-Sigartau_Foto-Florin-Ghioca
Anca Sigartău, foto Florin Ghioca
Marcel-Iureș_Foto-Florin-Ghioca
Marcel Iureș, Foto Florin Ghioca

Florin Ghioca este unul dintre foarte puținii artiști autentici devotați teatrului din România și de mai bine de nouă ani fotograf oficial al Teatrului Național din București.

ARTĂ FOTO | FLORIN GHIOCA - Expoziţia „Distorsiuni și expresii”

Este președinte-fondator al IATP (International Association of Theatre Photographers) și până în prezent a venisat peste 15 expoziții de fotografie de teatru, atât în țară, cât și în străinătate.

Într-o lume în care fotografia a devenit un hobby comun datorită tehnologiei „istețe”, arta fotografiei de teatru, când este practicată din vocație, cu inspirație și har, trebuie tezaurizată, întrucât ridică deasupra ordinarului experiențele pe care le trăim ca spectatori și le face cu adevărat memorabile.

Text de Delia Mitrache | Art Expo | Recomandări

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută