Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/06/2023
Eat & Drink / Călătorie cu gust

Cafele reci pentru vremea caldă

Iuliana Ciocîrlan De Iuliana Ciocîrlan
Comentarii Cafele reci pentru vremea caldă Share Cafele reci pentru vremea caldă
Cafele reci pentru vremea caldă


Descoperă 6 rețete de cafele reci potrivite pentru vremea caldă

În sfârșit, a venit căldura, iar pentru cei dintre noi pentru care nu poate trece o vară fără să consumăm măcar un frappuccino pe zi, am zis să las mai jos câteva cafele cu gheață ceva mai interesante, poate vremea bună ne face și mai îndrăzneți.

Dalgona Coffee

Cafele reci pentru vremea caldă
Dalgona Coffee

Avem astfel clasica Dalgona Coffee, pe care toată lumea a văzut-o la un moment dat pe TikTok. Ingredientele, trei la număr, nu sunt cu nimic diferite față de cele ale unei cafele normale, dar secretul stă în modul de preparare.

Pentru cafeaua Dalgona, cafeaua instant și zahărul sunt mixate într-un recipient separat, alături de două linguri de apă fierbinte, până când se obține o spumă ce are consistența de merengue. Mai apoi, în cana preferată punem laptele și gheața și adăugăm spuma de cafea.

Frappuccino de la Starbucks

Cafele reci pentru vremea caldă
Frappuccino

Dacă pe fanii celebrei aplicații mobile i-am satisfăcut, e momentul să îi mulțumim și pe cei ce adoră celebrul Frappuccino de la Starbucks. Cafeaua în stil Delhi se află la frontiera dintre un frappuccino și o granita, întrucât cafeaua, laptele și gheața sunt puse într-un blender până ce întregul amestec devine o pastă. Se poate bea cu paiul sau mânca cu lingurița, iar opțional, se poate adăuga, pe post de toping, un shot de expresso lăsat la rece.

Iaurtul și cafeaua – Vietnam

Cafele reci pentru vremea caldă
Cafea cu iaurt

Iaurtul și cafeaua parcă nu au ce căuta împreună, însă în Vietnam este o alegere foarte comună, astfel că preparăm cafeaua ca de obicei, iar într-un pahar adăugăm iaurt, zahăr, lapte condensat și gheață, peste care turnăm cafeaua fierbinte.

E de menționat faptul că nu va avea un gust bun dacă punem un iaurt cu fructe de pădure uitat prin frigider, fiind preferabil să optăm pentru unul natural, cremos sau cu gust de vanilie. De cele mai multe ori, vietnamezii aleg să adauge și un toping de ciocolată, pentru a-și îndulci băutura.

Cafeaua indoneziană Es Alpukat Kopi

Cafele reci pentru vremea caldă
Es Alpukat Kopi

Dacă v-ați mirat când a fost vorba de iaurt, aflați că pentru cafeaua indoneziană Es Alpukat Kopi se folosește avocado.

Pentru preparare, se dau prin blender fructul alături de laptele condensat, zahărul, extractul de vanilie, laptele și cafeaua până ce se obține o pastă, care mai apoi se pune într-un pahar cu gheață. O altă variantă este de a pune inclusiv gheața în blender și de a obține un smoothie de cafea și avocado.

Mocha Cola din Brazilia

Ați încercat vreodată cafea instant făcută cu Coca-Cola?

Eu, una, da şi am crezut mereu că este o invenție pentru cei ce nu mai au absolut deloc energie. Cine ar fi crezut că ideea este împrumutată chiar din Brazilia, unde Mocha Cola este una dintre cele mai populare băuturi când temperaturile devin insuportabile.

Pentru preparare avem nevoie de cafea tare (trei shoturi de expresso), zahăr, Coca-Cola, lapte cu ciocolată și înghețată de vanilie. Toate acestea se amestecă și se pun într-un pahar cu gheață. Pentru ornare, dar și pentru a face băutura mai cremoasă, se poate adăuga frișcă.

Cafea cu mere?

De plăcintă cu mere sunt convinsă că a auzit toată lumea, dar de cafea cu mere? Într-un pahar punem sirop de mere și gheață, peste care adăugăm cu grijă suc sau piure de mere. Mai apoi punem un shot de expresso alături de gheață într-un shaker și ne punem pe amestecat. Turnăm apoi rezultatul în paharul cu sucul de mere. Opțional, putem adăuga felii de mere sau scorțișoară.

Mazagran

Cafele reci pentru vremea caldă
Mazagran

Pe final, pentru iubitorii de alcool, am pregătit… Mazagran. Băutura este populară în Portugalia și Algeria și conține expresso, zahăr, mentă, lămâie și rom.

Este, de asemenea, considerată a fi printre primele cafele cu gheață din lume, însă nu această versiune, ci cea originară, realizată din pastă de cafea cu zahăr și apă rece. Deși, în teorie, Mazagran sună ca o limonadă cu cafea, cei care au încercat-o au menționat faptul că gustul e departe de a fi astfel.

O versiune rapidă a Mazagran constă în a realiza un shot dulce de expresso și a-l pune peste un pahar cu gheață alături de o felie de lămâie și câteva frunze de mentă.

În cele din urmă, cafeaua rece va fi mereu binevenită, mai ales în sezonul estival, când pe la mai toate cafenelele găsim Frappe sau Frapuccino.

Poate, totuși, ne simțim ceva mai curajoși într-o dimineață și alegem să ne pregătim o cafea cu iaurt sau, de ce nu, chiar una cu avocado.

Text de Iuliana Ciocîrlan | Eat & Drink | Opinii

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută