Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 22/06/2023
Muzică / Muzica nouă

MUZICĂ NOUĂ | Ce ascultăm în luna iunie

Alex Mușat De Alex Mușat
Comentarii MUZICĂ NOUĂ | Ce ascultăm în luna iunie Share MUZICĂ NOUĂ | Ce ascultăm în luna iunie
muzica noua 2023


Ce muzică nouă  ascultăm în luna iunie 2023

Lansările discografice cu tente pop, indie rock și rock progresiv domină luna iunie 2023, așa că nu ne rămâne decât să ne bucurăm de vară și de muzici proaspete, gata de luat cu noi peste tot!

Belinda Carlisle – Kismet

muzica noua 2023
muzică nouă 2023 iunie Belinda Carlisle – Kismet

După o pauză discografică de 27 de ani, cântăreața americană Belinda Carlisle revine cu EP-ul Kismet, o colecție de cinci piese scrise de Diane Warren, compozitoarea responsabilă pentru hit-uri precum If I Could Turn Back Time, intepretat de Cher, sau I Don’t Want To Miss A Thing, al celor de la Aerosmith.

Cu vădite influențe ‘80s, EP-ul reprezintă unul dintre multele lansări tributare deceniului, însă putem spune că Belinda are scuze… până la urmă, Circle In The Sand sau Heaven Is A Place On Earth sunt cântece influente ale deceniului optzecist, nelipsite din playlist-ul radiourilor de profil.

Nu ne rămâne decât să ascultăm și noi EP-ul și să îi urăm bun-venit înapoi Belindei, o voce de referință a pop-ului american din ultimele decenii.

Mac DeMarco – One Wayne G

muzica noua 2023
muzică nouă 2023 iunie Mac DeMarco – One Wayne G

Cu durata de 523 de minute și 20 de secunde, noul album al cantautorului canadian Mac DeMarco este cât se poate de inedit.

Alcătuit din 199 de piese (majoritatea instrumentale), materialul discografic reprezintă o compilație a creațiilor compozitorului din perioada 2018-2023, fapt dovedit și de titlurile bizare ale pieselor, alcătuite din anul, luna și ziua înregistrării.

Am crede că urechile lui 2023 nu mai au răbdare să asculte atât de multă muzică, însă statisticile de pe platformele de streaming ne demonstrează contrariul: până și piesele de pe la jumătatea albumului au zeci de mii de ascultări.

Dacă aveți curând nevoie de un companion pentru un zbor transatlantic, One Wayne G este soluția, mai ales că vă vor mai rămâne piese și la destinație, atunci când vă recuperați bagajele!

Yes – Mirror To The Sky

muzica-noua-2023-iunie-Yes-Mirror-To-The-Sky

Trupa britanică de rock progresiv Yes face parte cu brio din categoria formațiilor care nu prea mai au în componență membri originali, ci mai degrabă, sunt alcătuite din instrumentiști care abia dacă se nășteau la momentul succesului inițial.

Chitaristul Steve Howe și pianistul Geoff Downes reprezintă muzicienii ce au prins și vremurile de glorie ale trupei, în timp ce Jon Davison, Billy Sherwood și Jay Schellen au venit în formație mult mai recent.

Nu că albumul nu ar suna bine, dar asta ne-ar putea face să ne întrebăm dacă trupele înființate pe la mijlocul secolului trecut mai pot performa în mod autentic cu foarte puțini dintre muzicienii originali.

Până una alta, adevărul este că Mirror To The Sky reprezintă o creație plină de inspirație și o poartă în timp către vremurile în care rock-ul progresiv făcea furori.

Text de Alex Mușat | Muzică nouă | Opinii

Cover foto Photo by RDNE Stock project

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.