Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 08/05/2023
Evenimente Artă & Cultură / Teatru

BucurEȘTI aLIVE: evenimente săptămâna 8 – 14 mai 2023

Teodora Bratu De Teodora Bratu
Comentarii BucurEȘTI aLIVE: evenimente săptămâna 8 – 14 mai 2023 Share BucurEȘTI aLIVE: evenimente săptămâna 8 – 14 mai 2023
București. Evenimente București. Știri București. Bucuresti aLive


BucurEȘTI aLIVE | evenimente

Evenimente recomandate în săptămâna 8 – 14 mai 2023

Carmen | Teatrul Național București Ion Luca Caragiale

baletul carmen tnb

Faimoasa lucrare a lui Prosper Mérimée care s-a bucurat de o reprezentare scenică de operă pe ritmuri spaniole și muzica lui Georges Bizet, vine astăzi, luni, 8 mai, în premieră, într-un spectacol extraordinar de balet în două tablouri – Carmen, după scenariul lui Vlad Sebastian, la Teatrul Național București Ion Luca Caragiale, de la ora 17:00.

Și dacă nu ai auzit încă de Carmen, te punem noi la curent: Toreador, toride și lupte cu tauri. Baletul Carmen are același fir narativ și dramaturgic ca și spectacolul de operă cu același nume.

Este povestea unui soldat fără speranță, Don José, care este sedus de Carmen, o femeie înflăcărată, cu un apetit pentru dans, muzică și furt. Abandonându-și iubita din copilărie și întorcând spatele carierei sale militare, spectacolul îl urmărește pe José în încercarea sa de a atrage atenția lui Carmen.

Ansamblu de balet: Opera Maghiară din Cluj-Napoca, Teatro D’Opera Italiana și Opera Vox. Bilet: 250 lei (bilet.ro).

And Now What? 2ND EDITION: FIGHTING (BACK) | Random Space

and now what

În această săptămână ne bucurăm de patru seri cinematografice în Grădina Random Space. Un program realizat de Random Space, în colaborare cu Goethe-Institut, ne propune  o selecție de filme germane contemporane care oferă o perspectivă abilă asupra unor probleme controversate, care ne modelează pe noi și societatea noastră de astăzi.

Marți, 9 mai, de la ora 20:30, începe proiecția System Crasher (2021, R. Nora Fingscheidt). „Distrugătoarea Sistemului” este porecla pe care Benni, o fetiță de 9 ani, o primește în căutarea sa neobosită de iubire care îi disperă pe toți cei din jurul ei. Dar, până la urmă, așa sunt numiți toți copiii care încalcă în mod constant regulile și refuză să urmeze toate structurile – și care, încet, dar sigur, scapă prin crăpăturile serviciilor germane de protecție a copilului.

În distribuție: Helena Zengel, Albrecht Schuch și Gabriela Maria Schmeide.

Artă | Teatrul Bulandra

Arta dde Yasmina Reza

Miercuri, 10 mai, de la ora 19:00, Teatrul Bulandra ne prezintă Artă, Yasmina Reza, în regia lui Cristi Juncu. Când doi se ceartă, al treilea rămâne prins la mijloc și trebuie să aleagă de partea cui este.

Atunci când un iubitor de artă cumpără ceea ce este la urma urmei un simplu tablou alb pentru o sumă exorbitantă, cel mai bun prieten al său o ia razna, iar un al treilea prieten se găseşte prins la mijloc între cei doi. Dar până la urmă, oare cum ar reacţiona cineva dacă prietenul său cel mai bun ar face brusc o prostie atât de colosală încât ar pune sub semnul întrebării însuşi fundamentul relaţiei lor? Arta modernă nu-i pentru toată lumea. Distribuție: Vlad Zamfirescu (Marc), Şerban Pavlu (Serge) și Gheorghe Ifrim (Yvan). Bilet: 40/60/80 lei (eventim.ro).

Extinction Room (Hopeless.) | Teatrelli

„Extinction Room (Hopeless.)”, o creație semnată de Sergiu Matis
Extinction Room – Nicola Micallef, foto © Vojtěch Brtnický

Sâmbătă, 13 mai, de la ora 19:00, Teatrelli ne invită la un spectacol alcătuit dintr-o nstalație audio performativă – Extinction Room (Hopeless.), explorează ideea de natură în societatea occidentală și reprezentarea acesteia pe scena artistică și culturală, prin înregistrări ale unor specii de păsări dispărute sau pe cale de dispariție.

Publicul va fi ghidat printr-un peisaj sonor dezvoltat în colaborare cu compozitoarea AGF (aka Antye Greie). Ascultând chemările, cântecele și strigătul plângător al păsărilor, spectatorii vor fi introduși de către cei trei performeri – Sergiu Matis, Nicola Micallef, Manon Parent – în universul și istoria acestor specii. Narațiunile despre dispariția lor, bazate pe date științifice, se întrepătrund cu mituri și legende.

Concept și coregrafie: Sergiu Matis. Text: Philip Ingman, Sergiu Matis, Mila Pavićević. Bilet: 40 lei (eventbook.ro).

Text de Teodora Bratu | București, Evenimente | Teatru |

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.