Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 07/05/2023
Lifestyle / Fashion

FASHION EVENT | Revoluţia “VERDE” în moda românească

Alin Gălățescu De Alin Gălățescu
Comentarii FASHION EVENT | Revoluţia “VERDE” în moda românească Share FASHION EVENT | Revoluţia “VERDE” în moda românească
Revoluţia “VERDE” în moda românească Musette


Revoluţia “VERDE” în moda românească

Cu puţine zile în urmă a avut loc un eveniment unic în istoria modei româneşti: a luat sfârşit primul ciclu de transformare completă a unui brand autohton de modă/ accesorii într-unul „VERDE”.

Citește și:

A avut loc deschiderea noului magazin MUSETTE-Dorobanţi, la capătul unui proces intern de transformare integrală a acestui reputat nume al accesoriilor de creaţie – prezent inclusiv la Paris şi New York – într-unul cu autonomie energetică şi creativă totală.

Astfel, el răspunde nu numai vechilor criterii de reciclare a materialelor şi a celor noi de sustenabilitate, dar şi-a creat un adevărat mindset de adaptare la noile cerinţe etice şi de autonomie, solicitate celor mai mari branduri din lume.

Deschiderea noului magazin – un succes autentic – a fost vârful icebergului noilor transformări, celebrarea finalizării unui proces complex de peste cinci ani, creat într-un singur ciclu de 12 luni.

Totul a început cu refacerea circuitelor de producţie, stare de lucru calitativă (renovări, modernizări etc.) a fabricilor proprii şi a continuat cu adâncirea eticii de lucru, prin reformularea echipelor de creaţie şi producţie.

A urmat finalizarea proceselor tehnologice de utilizare exclusivă a coloranţilor/ pigmenţilor de natură vegetală, a materialelor exclusiv „fără crom”, a proceselor regândite pe bazele conceptelor de recondiţionare şi refolosire, ducând la o asimilare completă a unei viziuni plenare de sustenabilitate complexă.

În plus, accentul principal a fost pus pe independenţa energetică a tuturor spaţiilor de producţie şi creaţie – prin energie integrată, soft control complex, Inteligenţă Artificială – introdusă în toate procesele de lucru şi de economisire/ rentabilizare, alături de o sumă mare de panouri solare ce asigură direct această independenţă de o modernitate socială de înalt nivel.

MUSETTE a fost pionier în România în folosirea tuturor acestor energii şi procese „ETICE” şi „VERZI”, în spiritul modern al susţinerii planetei şi al încercării de salvare a acesteia sau măcar de micşorare a impactului negativ al industriei modei/ accesoriilor asupra naturii.

E un exemplu pozitiv pentru celelalte branduri autohtone de modă şi accesorii.

Am încredere că experienţa lor o să inspire o întreagă industrie.

Până atunci, să ne bucurăm de noua lor colecţie creativă.

Merită!

Text de Alin Gălățescu | Lifestyle | Fashion

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută