Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 15/03/2023
Viața Orașului / Lucruri pe care le știi doar dacă

Lucruri pe care le știi doar dacă ești make-up artist, cu Cristina Iordache

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Lucruri pe care le știi doar dacă ești make-up artist, cu Cristina Iordache Share Lucruri pe care le știi doar dacă ești make-up artist, cu Cristina Iordache


Cristina are 36 de ani, e din Galați și locuiește în Sibiu din 2019. E soție și mama a două fetițe minunate, trainer și make-up artist. Consideră că e ideal să-ți transformi pasiunea în loc de muncă, așa a ajuns să profeseze ca make-up artist. A machiat modele pentru prezentarea lui Cătălin Botezatu în cadrul Finest Fashion Fest și a participat la concursuri internaționale de machiaj, unde a câștigat 13 trofee.

 

Lucruri pe care le știi doar dacă ești make-up artist, cu Cristina Iordache

 

Întrebată cum și când și-a descoperit pasiunea pentru machiaj, Cristina își amintește că a fost pasionată de culori și pictură încă de mică, așa că în 2010 a urmat un curs de hairstylist: ”Mi-a plăcut foarte mult, doar că majoritatea clientelor îmi cereau să le și machiez. Doi ani mai târziu am făcut un curs de bază de make-up și au urmat alte zeci de cursuri și seminarii de perfecționare cu traineri din țară și din străinătate. Atunci am știut că așa va arăta viitorul meu”.

Vorbind despre pregătirea ei în domeniu, am fost curioși cât de des se ”școlește” pentru a fi la zi cu tot ce e nou. ”Fiind un domeniu într-o continuă dezvoltare consider că cea mai bună investiție e investiția în mine, în educație. Nu e suficient să urmezi un curs de bază. Trebuie să mergi la cel puțin un curs de perfecționare pe an pentru a-ți putea personaliza tehnica și pentru a fi la curent cu tot ce e nou, pentru a le putea oferi clientelor servicii de calitate”, spune Cristina.

 

Lucruri pe care le știi doar dacă ești make-up artist, cu Cristina Iordache

 

În continuare am vorbit despre ce o inspiră atunci când realizează un machiaj: ”Deși sunt la curent cu trendurile, eu sunt pe principiul că trebuie să porți ce ți se potrivește, nu neapărat ce se poartă. Mereu realizez machiajul în funcție de clienta mea, de trăsăturile și personalitatea ei, de evenimentul la care merge, de ținuta pe care o va îmbrăca. Pentru a fi un make-up artist bun, trebuie să fii și un psiholog bun, să-ți asculți cu atenție clienta”, susține Cristina.

Când vine vorba despre machiajul fetelor și femeilor din Sibiu și ce sfaturi le-ar da, Cristina începe cu o observație: ”Doamnele din Sibiu se machiază natural, preferă un machiaj frumos și curat, elegant, care să nu le schimbe trăsăturile. Adolescentele, deseori se machiază necorespunzător, probabil sub influența social media, unde machiajele sunt încărcate și pozele cu filtre. Machiajul nu trebuie să fie o mască, ci o extensie a personalității, care să-ți ofere încredere”.

Pe final, am vorbit despre salonul ei propriu, visul oricărui make-up artist: ”Sunt foarte entuziasmată că am reușit să am din nou propriul meu spațiu pentru răsfăț și relaxare, unde ofer servicii și produse de lux și profesionale de cea mai bună calitate: de la servicii de machiaj, cursuri de automachiaj personalizate, la tratamente faciale realizate cu produse 100% naturale certificate organic, încheie Cristina. Mai multe detalii puteți afla de pe pagina de Facebook: Cristina Iordache Make-up artist Sibiu.

 

Interviu de RĂZVAN SĂDEAN

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută