Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 14/03/2023
Viața Orașului

SALUT, SIBIU | ”Earth without art is eh.” de Monika Tompos

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii SALUT, SIBIU | ”Earth without art is eh.” de Monika Tompos Share SALUT, SIBIU | ”Earth without art is eh.” de Monika Tompos


O să o spun de la bun început. Textul de luna asta este dedicat părinților.

Și o să încep cu o întrebare: la ce activități duceți copiii în timpul lor liber?

Am văzut că există câteva locuri foarte drăguțe, cu activități mega cool în oraș, dedicate copiilor de diferite vârste, de la 1 an la vârsta adolescenței: Teatrul Gong, Științescu Hub, Planeta lui Da, Edu Martin.

MaryAnn F. Kohl, pedagog și autoare a peste 20 de cărți dedicate activităților pentru copii spune că arta este la fel de naturală pentru cei mici, ca soarele, și la fel de vitală, ca hrana. Așadar am considerat important să vă îndemn aici să mergeți cu copiii la diferite activități de artă, la ateliere în cadrul cărora au oportunitatea să exploreze, să coloreze, să creeze.

Și dacă tot veni vorba, vă povestesc și despre cel mai recent proiect dedicat celor mai tineri locuitori ai Sibiului: Ed Muzeum. Un spațiu al copiilor, o alternativă creativă pentru timpul liber, un mod inedit de a descoperi lumea prin artă.

Lună de lună au loc aici ateliere pentru copii în cadrul cărora au prilejul de a parcurge un mini-tur ghidat al Muzeului Brukenthal și de a descoperi tainele acestuia, prin care pot cunoaște lumea prin descoperire, curiozitate, experiențe practice și experimente, ateliere de textilit sau artă cinetică. Mi se pare pur și simplu M-I-N-U-N-A-T. Și parcă îmi pare rău că nu mai sunt copil pentru a experimenta în carne și oase atâtea activități interesante.

Pe cei de la Ed Muzeum îi găsiți pe pagina de Facebook cu același nume, și dacă ajungeți să vă înscrieți copilașii la vreun atelier, vă rog spuneți-mi cum le-a plăcut. Mi-ar plăcea mult să aflu impresiile lor, ‘fără filtru’.

Iar la final vă las cu o impresie de-a mea, și un îndemn: (mai degrabă cu una dintre zicalele mele preferate): Creativitatea este la fel de importantă ca și alfabetizarea. Duceți așadar copiii la muzeu! Sau dați-le lor un muzeu și lăsați-i să-l umple. (o altă zicală a mea preferată)

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută