Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 13/03/2023
Viața Orașului Zile si Nopti

Evenimente culturale la care poți merge în săptămâna 13-19 martie la Brașov

Alina Mușina De Alina Mușina
Comentarii Evenimente culturale la care poți merge în săptămâna 13-19 martie la Brașov Share Evenimente culturale la care poți merge în săptămâna 13-19 martie la Brașov


Recomandări de evenimente culturale la care poți merge în săptămâna 13- 19 martie la Brașov

Săptămâna aceasta în orașul de la poalele Tâmpei ne putem delecta cu un regal absolut în ceea ce privește evenimentele culturale.

Primul pe lista ar trebui să fie festivalul de film românesc, CinemaUnit. În perioada 14 – 18 martie 2023 la Cinema Astra, brașovenii vor avea parte de o adevărată sărbătoare cinematografică cu filme românești de patrimoniu sau filme recente, premiate la festivaluri internaționale, cu manifestări speciale și invitați excepționali.

Nici pasionații de spectacole de teatru sau de concerte nu vor fi dezamăgiți. Miercuri, 15 martie, de la ora 20  puteți participa  la un recital de excepție marca Berti Barbera, la Aftăr Hours, în cadrul evenimentului Mid-Week Jazz. Joi 16 martie, de la ora 20, Spitalul de Urgență va susține un concert de zile mari, în Deane’s Irish Pub. De asemenea, sâmbăta aceasta,  OCS are lansare de single la Rockstadt ( “Ai picioare prea lungi“).

 

TEATRU 

Miercuri, 15 martie , de la ora 17 : 00

„Până când moartea ne va despărți” de Remi de Vos la Teatrul Sică Alexandrescu 

Teatrul-DRamatic-Sica-Alexandrescu
Până când moartea ne va despărți la Teatrul Sică Alexandrescu Brașov

 

Sinopsis

Rémi de Vos, dramaturg francez născut în 1963, care și-a început cariera ca și actor, urmând ca mai târziu să scrie teatru. Mama, El, Ea, trei personaje și un text contemporan, în atmosfera emoționantă și caldă a Sălii Studio „Stela Popescu”, de la Teatrul „Sică Alexandrescu” din Braşov.

Distribuția:  Bianca Zurovski, Vlad Pavel / Vlad Pânzaru, Ioana Predescu / Ioana Bîndac

Regia: Horia Suru

Durata spectacolului: 70 minute (fără pauză).

 

Joi, 16 martie, de la ora 19: 00

Premieră: Se caută un mincinos la Centrul Cultural Reduta 

 

Premieră: Se caută un mincinos la Centrul Cultural Reduta Brașov
Premieră: Se caută un mincinos la Centrul Cultural Reduta Brașov

 

Centrul Cultural Reduta și Trupa de teatru REDOUTE vă invită în 16 martie, de la ora 19.00 la premiera piesei de teatru SE CAUTĂ UN MINCINOS.
Sinopsis:   Piesa de teatru în trei acte este o comedie cu iz politic, în care întâlnim zece personaje. Acestea, prin jocurile ludice, creează situații comice și cad victimelor propriilor minciuni. Minciuna este declamată cu mare talent, astfel încât cel care intenționează să spună adevărul nu mai este crezut.  Intriga și ironia sunt duse la extreme prin vocile personajelor. Sunt stârnite hohote de râs de fiecare dată.  Subiectul piesei de teatru este unul actual și modern, iar situațiile create pe scenă se regăsesc cu ușurință și în viața cotidiană.
Distribuție:  Theodor – Anghel Costel/ Ferekis – Eugen Frincu/ Tzeni – Roxana Marin-Popescu/ Aghis – Lucian Lepșa/ Pipita- Simona Nicoleta Mangu/ Cula – Andreea Orbu/ Pita-Chita – Lavinia Segărceanu/ Candid Derviș – Moldoveanu Iulian/Patatias – Attila Kallay/ Vrasidas – Ștefan Nicolae
 Regia: George Mihăilă Gridănușu
 Scenografia: Anghel Costel
 Bilete online pe eventbook.ro și la casieria Centrului Cultural Reduta

Vineri, 17 martie, de la ora 19:00

Omul Zilei  la Teatrul Sică Alexandrescu 

Omul Zilei la TSA Brașov
Omul Zilei la TSA Brașov

de Victor Eftimiu

Farsă comică după Victor Eftimiu

Distribuţia: Domnul Filimon: Gabriel Spahiu/ Doamna Filimon: Carmen Moruz/ Vagabondul: Mădălin Mandin/ Leon: Gabriel Costea/ Alice: Ioana Predescu/ George: Ion Gâlmâ/

Regia: Dan Tudor

Scenografia: Roxana și Andrei Răduț

Regia tehnică: Constantin Bărbulescu, Vasile David

Lumini: Tudor Damian, Petrică Munteanu (maestru lumini), Tudor Smeu

Sunet: Florin Aflorei, Ovidiu Grădinar (maestru sunet)

Sufleur: Marin Cârstea

Data PREMIEREI: 5 martie 2023

Preţuri bilete:
Preţ unic – 30 lei
Preţ redus – 10 lei
Reducerile sunt acordate pentru pensionari, elevi şi studenţi.

 

Sâmbătă, 18 martie, de la ora 19 : 00

„Artă” de Yasmina Reza la Teatrul Sică Alexandrescu 

 

Artă de Yasmina Reza la Teatrul Sică Alexandrescu
Artă de Yasmina Reza la Teatrul Sică Alexandrescu

 

Duminică, 19 martie, de la ora 19 : 00

O noapte furtunoasă la Teatrul Sică Alexandrescu 

O noapte furtunoasă
O noapte furtunoasă

 

 

de Ion Luca Caragiale

Distribuția: Jupân Dumitrache: Dan Cogălniceanu/  Nae Ipingescu: Mădălin Mandin/  Chiriac: Trică Hristu/ Spiridon: Claudia Suliman/  Rică Venturiano: Vlad Pavel/ Veta: Simona Pop/  Zița: Ioana Bîndac/

Regia: Șerban Puiu

Scenografia: Andrei Răduț

Regia tehnică: Vasile David, Constantin Bărbulescu

Lumini: Petrică Munteanu (maestru lumini), Tudor Smeu, Tudor Damian

Sunet: Ovidiu Grădinar (maestru sunet), Florin Aflorei

Sufleur: Marius Vladu

Durata spectacolului: 1h 50minute (fără pauză)

Sinopsis : Comedia ”tuturor timpurilor”, pentru actorii ”tuturor spectatorilor” brașoveni!  Structurată în două acte și două scene, piesa ,,O noapte furtunoasă” este o comedie a moravurilor de mahala, ilustrând aspecte sociale si psihologice specifice locuitorilor de la periferia Bucureștiului, parvenitism, falsitate și eternul triunghi conjugal. Mijlocul artistic de realizare este comicul de situație, iar subiectul acesteia îl constituie oglindirea vieții de mahala, de la periferia Bucureștiului.

Evenimentele se petrec într-o singură noapte, printr-o monumentală confuzie: numărul 6, unde se află casa lui Jupân Dumitrache, devine numărul 9 și, de aici, dezastrul, spaima, agitația și zbuciumul stăpânului casei, care nu concepe, în ruptul capului, să fie vreodată înșelat de nevastă. Rică Venturiano, autorul întregii încurcături, exclamă, după ce se vede scăpat de sub amenințarea armei geloziei: „O, ce noapte furtunoasă!”

 

Duminică, 19 martie, de la ora 19 : 00

Insomniacii la Centrul Cultural Reduta

Insomniacii
Insomniacii

 

Cei trei insomniaci: Leonid Doni, Gheorghe Ifrim și Marius Chivu
Piesă scrisă de Mimi Brănescu.

„Insomniacii” (comedie) prezintă trei indivizi, trei caractere diferite care se întâlnesc într-un parc, într-o noapte. Deşi discuţiile lor par banale, suferința lor este sinceră. „Insomniacii” este un spectacol despre condiţia umană, un spectacol pe cât de comic, pe atât de tragic, este un spectacol despre naivitate, nebunie și dragoste.

O comedie despre banalitatea vieții și drama condiției umane, despre oameni rătăcind în absurd, care se agață de gânduri revelatoare, oricât de caraghioase, în speranța ieșirii din anonimat.

Trei nebuni care se întâlnesc noaptea în parc, pentru că la fel ca mulţi dintre noi, suferă de insomnie. Dorinţa ieşirii din anonimat, din banalitatea vieţii şi a condiţiei umane dramatice, îi coduc la o serie de aberaţii născute din gânduri revelatoare şi rătăciri în absurd, într-un dialog amuzant despre… povestea lui Harap-Alb, extratereştri, oameni-păianjeni, descoperiri şi alte asemenea.

Spectacolul este demonstrația perfectă a faptului că, în mișcarea sa browniană, universul interior al fiecăruia, indiferent de legile absurde care îl guvernează, se poate ciocni de altele, asemenea, având ca efect nu un impact cutremurător, ci un imprevizibil umor de situație. O comedie nebună cu și despre nebuni și nebunie.

Bilete: spectacolebrasov.ro

 

PROIECȚII DE FILM 

14- 18 martie la Cinema Astra

 

cinemaunit cinema astra
Cinemaunit la Cinema Astra

 

În perioada 14 – 18 martie 2023 la Cinema Astra din Brașov va avea loc festivalul de film românesc CinemaUniT organizat de către Cinemaraton TV și Universitatea Transilvania cu sprijinul Dacin SARA și al Centrului Național al Cinematografiei.

Timp de cinci zile, brașovenii vor avea parte de o adevărată sărbătoare cinematografică cu filme românești de patrimoniu sau filme recente, premiate la festivaluri internaționale, cu manifestări speciale și invitați excepționali.

PROGRAM CINEMAUNIT LA CINEMA ASTRA

Marți, 14 martie – LITERE ȘI FILME – adaptări contemporane ale unor opere clasice

de la 14.30 – Proiecție de film – ORIZONT (după Moara cu noroc) – invitați Marian Crișan, Rodica Lazăr.

Discuții moderate de Adrian Lăcătuș, decanul Facultății de Litere UniTBV.

 

ORIZONT @ Cinema Astra - CinemaUniT
ORIZONT la Cinema Astra – CinemaUniT

Încercând să își găsească “norocul”, Lucian (András Hatházi) și Andra (Rodica Lazăr) – soț și soție – preiau în administrare o cabană pierdută undeva în Munții Apuseni. Lucrurile par să meargă bine până când Lucian realizează că tot ce se întâmplă pe munte și la cabană e controlat de Zoli (Bogdan Zsolt), un cap al mafiei tăierilor ilegale de păduri.

 

de la 17.00 : Proiecție de film – LIVE – Invitați Vlad Păunescu, Oana Păunescu, Rodica Lazăr

LIVE @ Cinema Astra – CinemaUniT
LIVE la Cinema Astra – CinemaUniT

 

Ema este o prezentatoare TV de succes, gazda unei apreciate emisiuni de investigații. Succesul emisiunii depinde major de rating, iar Ema e dispusă să își pună la bătaie sănătatea, dar și toate resursele pentru a scoate adevărul la iveală. Unul dintre cazuri o aduce în mijlocul unui scandal de proporții care îi va schimba dramatic viața. Ema va fi prinsă în strânsoarea unei uriașe și periculoase mașinării care demască cele mai controversate personaje politice ale momentului.

 

de la 19.30 : Proiecție de film-  METRONOM – invitați Alexandru Belc (regizor), Cătălin Mitulescu, Dan Burlac (producători)

 

Metronom
Metronom

 

În timp ce Țiriac și Năstase joacă Finala Cupei Davis împotriva Americii în 1972, doi liceeni se iubesc și scriu scrisori la emisunea METRONOM de la Europa Liberă. Când el primește aprobarea să plece definitiv din țară, împreună cu familia, ei știu că trebuie să se despartă, dar nu se așteptau ca ultimele zile împreună să devină hotărâtoare pentru întreaga lor viață.

 

Miercuri, 15 martie – CENTENAR LIVIU CIULEI

de la ora 14 : 00 – PĂDUREA SPÂNZURAȚILOR – proiecție specială prefațată de o dezbatere la care participă Laurențiu Damian – președinte UCIN, Manuela Cernat – critic de film, Adrian Lăcătuș, decanul Facultății de Litere UniTBV.

PĂDUREA SPÂNZURAȚILOR la Cinema Astra – CinemaUniT
PĂDUREA SPÂNZURAȚILOR la Cinema Astra – CinemaUniT

 

 

de la ora 17.30: Proiecție de film-  GRINDUL ȘACALILOR – Invitați Napoleon Helmis, Gabriel Spahiu. Prezintă Manuela Cernat/Laurențiu Damian

 

GRINDUL ȘACALILOR la Cinema Astra – CinemaUniT
GRINDUL ȘACALILOR la Cinema Astra – CinemaUniT

 

Toni și Simina sunt două suflete singuratice, aflate pe drum, care se întâlnesc întâmplător în parcarea unui supermarket. Se plac imediat și decid să-și continue împreună călătoria.

 

de la ora 19.30 : Proiecție de film – MAROCCO – în prezența regizorului Emanuel Pârvu. Prezintă Manuela Cernat/Laurențiu Damian

 

MAROCCO la Cinema Astra – CinemaUniT
MAROCCO la Cinema Astra – CinemaUniT

 

Cristi este într-o relație cu iubita lui Maria, la câțiva ani după mortea soției lui. Magda, fiica lui adolescentă și iubitul ei, Iulian, sunt voluntari la un spital de oncologie pediatrică, unde merg o dată pe lună pentru a-i anima pe copiii bolnavi. Într-o zi, Magda îi oferă unei fetițe bolnave lanțișorul primit cadou de la tatăl ei.

Când Cristi refuză să o creadă pe Magda că, într-adevăr, adolescenta a oferit cadoul ei scump unui copil bolnav, totul se schimbă.

 

Joi, 16 martie

de la ora 14.00 : Proiecție de film – CIPRIAN PORUMBESCU – în prezența actorului Vlad Rădescu, Ileana Popovici, actriță, ilustrator muzical, Manuela Cernat, critic de film.

 

CIPRIAN PORUMBESCU la Cinema Astra – CinemaUniT
CIPRIAN PORUMBESCU la Cinema Astra – CinemaUniT

 

“Evocarea vietii lui Ciprian Porumbescu este strabatuta din loc in loc, pe tot parcursul filmului, de clipe puternic emotionale, care izbutesc sa transmita nu numai fiorul adanc patriotic care a animat creatia si credinta acestuia.” – Calin Caliman – 1973 (Cinema)

 

de la ora 17.00: Proiecție de film- DE CE TRAG CLOPOTELE, MITICĂ? – Invitați Tora Vasilescu, Mircea Diaconu, Manuela Cernat, Laurențiu Damian.

DE CE TRAG CLOPOTELE, MITICĂ? la Cinema Astra – CinemaUniT
DE CE TRAG CLOPOTELE, MITICĂ? la Cinema Astra – CinemaUniT

 

Interzis timp de zece ani, filmul se bazează pe piesa De-ale Carnavalului a lui I.L. Caragiale și explorează universul micii burghezii meschine, o lume a concreteței și-a culorii, măcinată de nimicuri și aventuri sentimentale, o lume de o morală dubioasă care-și asumă sincer și zgomotos pasiunile. O lume rea, cu un limbaj urât și o minte îngustă. Didina Mazu, amanta lui Pampon, este îndrăgostită de Nae Girimea, bărbierul și Don Juan-ul cartierului. Dar Nae e și amantul Miței Baston, la rândul ei amanta lui Crăcănel. O scrisoare a Miței va stârni scandal…

 

de la 19.30: Proiecție de film-UNDEVA IN EST – Invitați Nicolae Mărgineanu, Maria Ploaie, Manuela Cernat, Laurențiu Damian

 

UNDEVA IN EST la Cinema Astra – CinemaUniT
UNDEVA IN EST la Cinema Astra – CinemaUniT

 

În anii ’50, în timpul campaniei de colectivizare a satelor din Transilvania, rezistența opusă de țărani la presiunile autorităților se soldeaza cu pierderi de vieți omenești.

 

Vineri, 17 martie – LITERE ȘI FILME – adaptări clasice

de la ora 14.00 : Proiecție de film-  IMPOSIBILA IUBIRE – Invitați: Tora Vasilescu, Constantin Vaeni, Valentin Teodosiu, Manuela Cernat, Laurențiu Damian.

 

IMPOSIBILA IUBIRE la Cinema Astra – CinemaUniT
IMPOSIBILA IUBIRE la Cinema Astra – CinemaUniT

 

Călin Surupăceanu este un băiat muncitor și simplu, pe care inginerul Dan îl convinge să vină “pe șantier” să  construiască orașe, una din temele predilecte ale filmografiei de dinainte de 1989. Pe drum, Călin o întâlnește și pe cea care îi va deveni soție și, ulterior, sursă neliniștii și răzvrătirii împotriva destinului. Avem de-a face cu o viziune realistă asupra poveștii emblemă a culturii comuniste: tânărul căruia munca pe șantier îi oferă răspunsurile la marile întrebări ale existenței.

“Intre monologul interior si concretizarea lui filmica se observa consensul revelator al unei investigatii de o pregnanta imagistica remarcabila.” – Ioan Lazar – 1987 (Teme si stiluri cinematografice)

Filmul este ecranizat după romanul “Intrusul” de Marin Preda.

 

de la ora 17.30 :Proiecție de film-FILIP CEL BUN – în prezența regizorului Dan Pița și a actorilor Mircea Diaconu, Ileana Popovici.

FILIP CEL BUN la Cinema Astra – CinemaUniT
FILIP CEL BUN la Cinema Astra – CinemaUniT

 

Tânărul absolvent de liceu Filip (Mircea Diaconu) pică examenul de admitere la facultate, însă familia îi pregătește un loc călduț în societate “pe măsura conformismului și deprinderilor filistine înstăpânite în viața ei”. Tânărul intră în conflict cu familia deoarece nu suportă incorectitudinea și aranjamentele obscure și se angajează într-o întreprindere unde speră ca va util.

“Filip cel bun este un personaj de o aleasă frumusețe, un om care-și caută un drum în viață, un om care descoperă nu doar puterea de a fi el însuși, ci mai ales puterea de a nu fi un ins de nimic.” – Dumitru M. Ion – 1975

CENTENAR ION POPESCU GOPO

de la 19.30:Proiecție de film-DE-AȘ FI HARAP ALB – invitați: Florin Piersic, Anca Moscu, nepoata marelui cineast și președintele Fundației Gopo.

Laudatio Laurențiu Damian.

DE-AȘ FI HARAP ALB la Cinema Astra – CinemaUniT
DE-AȘ FI HARAP ALB la Cinema Astra – CinemaUniT

Ecranizare libera în cheie parodică a basmului “Harap Alb” de Ion Creangă.

“Terenul cel mai fecund al întâlnirii lui Gopo cu povestitorul de la Humulești este umorul de esență folclorică. Împrejurările prin care trece fiul de crai, pe numele lui Harap Alb, o atestă în chip admirabil, căci cineastul știe să concentreze cu un autentic simț popular , ridicolul unor defecte omenești. Aici parodia se integrează firesc, căci ea nu alterează nici basmul nici direcția fundamentală a fanteziei comice.” – Eugen Atanasiu – 1965 (România literară)

“Prima importantă ecranizare făcută de cineast după povestitorul humuleștean este De-aș fi… Harap Alb, un film pe cât de somptuos scenografic, pe atât de nuanțat în interpretările date de autor faimoaselor personaje și binecunoscutei drame care marchează un parcurs inițiatic. A fost pentru Gopo una dintre lecturile care i-au solicitat cel mai mult imaginația.” Dana Duma, 1996 (“Gopo”)

 

Sâmbătă, 18 martie

10.00 DUMBRAVA MINUNATĂ proiecție – invitați: Maria Ploaie și Iuliana Naghi, fiica regizorului Gheorghe Naghi
12.00 CENTENAR ION POPESCU GOPO – proiecție MARIA MIRABELA – invitați: Medeea Marinescu, Eugen Doga, Anca Moscu, nepoata marelui cineast și președintele Fundației Gopo.

 

18.00-  PHOENIX, POVESTEA CONTINUĂ – documentar invitați CRISTIAN RADU NEMA (regizor), Nicu Covaci

 

PHOENIX, POVESTEA la Cinema Astra – CinemaUniT
PHOENIX, POVESTEA la Cinema Astra – CinemaUniT

 

Filmul spune povestea trupei, așa cum a fost trăită de numeroase generații de fani și transpune cinematografic, la aniversarea a 6 decade de activitate, spiritul și mesajul fenomenului cultural Phoenix. Documentarul conține imagini de arhivă unice, niciodată prezentate public sau încorporate în alte materiale video.

Phoenix a fost înființată în 1962 și a avut o evoluție impresionantă, fiind o deschizătoare de drumuri în muzica românească. Membrii formației au abordat numeroase subgenuri ale rock-ului: beat, rock psihedelic, hard rock, rock progresiv. Phoenix a dat naștere etno rock-ului, subgenul al rock-ului inspirat din folclorul românesc autentic.

 

CONCERTE 

Marți, 14 martie,  de la ora 19 :00

Guitar Voices în recital de chitară  la Filarmonica Brașov

 

Guitar Voices în recital de chitară la Filarmonica Brașov
Guitar Voices în recital de chitară la Filarmonica Brașov

 

Interpreți :

Corneliu Voicescu
Andreea Voicescu

În program lucrări de A. Marcello, J. S. Bach, F. Gragnani, F. Schubert.

Intrarea este liberă.

 

Miercuri, 15 martie, de la ora 20: 00

Mid-Week Jazz | Berti Barbera & Mariano Castro la Aftăr Hours 

 

Mid-Week Jazz | Berti Barbera & Mariano Castro la Aftăr Hours Brașov
Mid-Week Jazz | Berti Barbera & Mariano Castro la Aftăr Hours Brașov

 

𝗠𝗔𝗧𝗖𝗛 𝗠𝗔𝗗𝗘 𝗜𝗡 𝗛𝗘𝗔𝗩𝗘𝗡
𝗕𝗲𝗿𝘁𝗶 𝗕𝗮𝗿𝗯𝗲𝗿𝗮
𝗠𝗮𝗿𝗶𝗮𝗻𝗼 𝗖𝗮𝘀𝘁𝗿𝗼

O întâlnire dintre doi artişti de jazz şi blues cu origini culturale diferite, dar care împart aceeaşi pasiune pentru muzică şi aceeaşi bucurie de a cânta ceea ce la place.

Berti Barbera, unul dintre cei mai atenţi observatori ai fenomenului muzical, realizator radio renumit, capabil să se exprime printr-o multitudine de instrumente şi limbaje.

Mariano Castro, muzican şcolit la Buenos Aires, nominalizat la premiul Grammy împreună cu grupul său, Narcotango, vor folosi chitara, pianul, vocea şi instrumentele de percuţie pentru a-şi oferi repertorul comun, într-un concert care cuprinde atât piese rare din muzică braziliană, cât şi titluri cunoscute din repertoriul internaţional.

Un concert care va produce o atmosferă intimă, relaxată, dominată de sunete nobile, foarte potrivite celor care vor să evite agitaţia şi divertismentul banal.

Bilete pe biletebrasov.ro și la intrare în limita disponibilității.

 

Joi, 16 martie, de la ora 20 : 00

Concert Spitalul de Urgență la Deane’s Irish Pub

 

Concert Spitalul de Urgență la Deane's Irish Pub Brașov
Concert Spitalul de Urgență la Deane’s Irish Pub Brașov

 

Irish Tunes for a special Saint Patrick’s Day

Joi, 16 martie, sarbatorim cea mai importanta sarbatoare irlandeza, cu un super concert live si Guinness din belșug. De Saint Patrick’s Day, in Deane’s Irish Pub, se vor auzi cele mai cunoscute piese ale trupei Spitalul de Urgență si tot ei ne vor bucura cu coveruri ale celebrelor trupe irlandeze (U2, Snow Patrol, The Pogues, The Cranberries, etc.), incepand cu ora 20:00.

Strânge-ți toți prietenii și nu rata sărbătoarea irlandeză a anului!

Bilet: 60 ron
Detalii și rezervări: 0734010203

Sâmbătă, 18 martie, de la ora 20: 00

OCS – Lansare single “Ai picioare prea lungi”  la  Rockstadt 

OCS - Lansare single "Ai picioare prea lungi" la Rockstadt Brașov
OCS – Lansare single “Ai picioare prea lungi” la Rockstadt Brașov

 

Omul cu Sobolani, una dintre cele mai longevive trupe de rock alternativ din Romania, prezinta in Rockstadt sambata, 18 martie 2023, single-ul “Ai picioare prea lungi”.

Omul cu Sobolani este trupa de rock alternativ infiintata in Constanta, in 1997. De atunci au trecut 26 ani de cautari, 8 albume lansate, 90 piese si 3 generatii de fani.

Componenta actuala ii cuprinde pe: Dan Amariei (voce), Nicolae Aramă (chitara), Mihnea Dobrotă (tobe), Radu Andrei (bas).

Door open: 16:00
Eveniment: 20:00

50 Lei – presale ( disponibile la locatie)
70 Lei – in ziua evenimentului / la intrarea in locatie (*in limita biletelor disponibile)
Bilete online: iabilet.ro

12+. Accesul minorilor sub 12 ani este interzis, iar cei intre 12 si 16 ani vor putea intra cu condiția să fie însoțiți de un adult.

 

PARTY 

Marți, 14 martie, de la ora 21 : 00

Tuesday Karaoke la Deane’s 

Tuesday Karaoke la Deane's Brașov
Tuesday Karaoke la Deane’s Brașov

 

Dacă e Marți, e KARAOKE Night!

Asta înseamnă că abia așteptăm să te vedem pe scenă!
Serile cu karaoke sunt printre preferatele noastre, pentru că sunt cu voie bună, distracție și curaj!

Punem Guinness-ul la rece, pregătim un vin bun și aranjăm scena pentru starul din tine!

În fiecare Marți, de la ora 21:00, cu gazda noastră, Liviu Dabija.

Detalii & rezervări: 0734 010 203
Locație: strada Republicii, nr. 19, Brașov

 

Joi, 16 martie, de la ora 22 : 00

Uni Crush la  Kruhnen Musik Halle 

Uni Crush la Kruhnen Musik Halle Brașov
Uni Crush la Kruhnen Musik Halle Brașov

 

Noi înțelegem ca îți e foarte greu sa îți manageriezi timpul pe perioada facultății. Așadar de acum nu trebuie să îl mai pierzi prin universitate uitându-te după crush-ul tău, tot ce trebuie să faci e să vii joia la Uni Crush în Kruhnen Musik Halle… sigur e aici.

Te așteptam și cu promoții, pentru ca știm cu toții ce înseamnă viața de student.
We know you are tired and you haven’t slept in days, but we also know that you want to party so bad.
We can’t wait to see you, zombies!

Muzică by Dj Andrei Geană

Door open: 22:00
20Lei (se achiziționează de la intrare)
Bautura la promotie: Cuba Libre

 

Sâmbătă, 18 martie, de la ora 22: 00

AftărParty | Mi-e dor de Vama Veche 

AftărParty | Mi-e dor de Vama Veche la Aftăr Hours Brașov
AftărParty | Mi-e dor de Vama Veche la Aftăr Hours Brașov

 

Deja la a 4-a ediție, nu mai are nevoie de prezentare, doar de pregătire de dans până dimineață.

O să avem de toate, ca la Vama Veche, mai puțin nisip.
Compensăm cu zâmbete, dans și răsărit.

Posesor de laptop cu foldere muzicale: Gabi (E.M.I.L./Niște Băieți) – alternative, rock, reggae, hip-hop, electro, ska, pop – trecem prin toate.

 

 

EXPOZIȚII 

Marți, 14 martie, de la ora 9 : 00

Expoziție: Teofil Mihăilescu – Brașov. Atmosferă, arhitectură și spațiu urban

 

Expoziție Teofil Mihăilescu
Expoziție Teofil Mihăilescu

 

 

Teofil Mihăilescu – Brașov. Atmosferă, arhitectură și spațiu urban

Muzeul de Artă Brașov invită publicul brașovean la o amplă expoziție de fotografie care clădește noi punți emoționale între oraș și locuitorii săi.

Locul desfășurării: Muzeul de Artă Brașov, B-dul Eroilor nr. 21

Perioada: 16 decembrie 2022 – 2 aprilie 2023

Expoziția pleacă de la un proiect de cercetare al arhitectului Teofil Mihăilescu prin care fotografii de arhivă ale Brașovului sunt alăturate fotografiilor sale contemporane, creând astfel imagini îngemănate și o punte temporală. Aceste juxtapuneri sunt menite să redea dezvoltarea unui organism viu, un oraș iubit care este într-un proces constant de transformări arhitecturale.

Teofil Mihăilescu (n. 1973) este arhitect, fotograf, scriitor şi artist român. Absolvent al Universităţii de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu din Bucureşti şi profesor al Universităţii Transilvaniadin Braşov, Teofil Mihăilescu este membru fondator al Ordinului Arhitecţilordin România (Filiala Braşov-Covasna-Harghita)şi conduce Biroul de Arhitectură Teofil Mihăilescu. Experienţele profesionale la J. Paul Getty Museurn (Los Angeles), Roya! Institute ofTechnology (Stockholm), Politecnico di Milano, Universită legii Studi di Genova, Universită. di Pisa şi Oslo Metropolitan University, practica de arhitectură şi proiectele sale culturale îi împlinesc un complex parcurs profesional ce include arhitectura, fotografia, artele, muzica şi scrisul ca mijloace de explorare antropologică a lumii.

 

 

Miercuri, 15 martie, de la ora 10 : 00

Expoziția „O poveste dulce”  la   Muzeul Casa Mureșenilor Brașov

 

O-poveste-dulce-Muzeul-Casa-Muresenilor-Brasov
O-poveste-dulce-Muzeul-Casa-Muresenilor-Brasov

 

Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov, instituție publică de interes județean, care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Brașov și Muzeul Jucăriilor din București, vă invită la expoziția „O poveste dulce”.

Expoziția cuprinde peste șase sute de cutii de bomboane de ciocolată din colecția fraților Dumitru. Dintre cutiile de bomboane deosebite amintim mărcile „Casa Capșa”, „Anghelescu”, „Zamfirescu”, „Regina Maria”, dar și mărcile brașovene „Hess”, prima fabrică de ciocolată din Transilvania, „Stollwerck”, „Dezrobirea”, „CIBO” și multe altele.

În cadrul expoziției vor avea loc în perioada decembrie 2022- februarie 2023 ateliere de educație muzeală cu degustare de ciocolată după o rețetă belgiană de la un producător renumit din Brașov, dar și conferinițe susținute de specialiști care au lucrat la fabrica de ciocolată din Brașov.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 8 decembrie 2022-25 februarie 2023.

 

ALTE EVENIMENTE 

 

Miercuri, 15 martie, de la ora 19 : 30

The Free Tenors – show de stand up comedy muzical la Centrul Cultural Reduta 

 

The Free Tenors - show de stand up comedy muzical la Centrul Cultural Reduta Brașov
The Free Tenors – show de stand up comedy muzical la Centrul Cultural Reduta Brașov

 

The Free Tenors – Primul și cel mai savuros show de stand up comedy muzical din România va ajunge la Brasov în 15 martie, la ora 19.30 la Centrul Cultural Reduta!

THE FREE TENORS

Luciano PavarOUati – zis și CEZAR OUATU

Jose Carras – zis și MIHNEA NICULESCU

Placido Flamingo – zis și ANDREI DUTU

Singurul proiect muzical vocal de comedie din România va avea ca protagoniști 3 artiști liberi de orice grijă și dezinhibare muzicală, vocală și artistică.

Un concept nou, o parodie muzicale unde se cântă serios si foarte bine, unde fâstâceala asumată este la ea acasă, schimburile de stil muzicale, schimburile de costume, travestiurile delicioase, cvartetul de coarde “Virginele”, interacțiunea cu publicul, umorul, efectele muzical- vocale și multe alte surprize vor face ca acest show să devină unul memorabil, rar și unic!

Ei sunt simbolul autoironiei muzicale îmbinat într-un mod extrem de non conformist cu savoarea comediei, a parodiei muzicale și a umorului de zile mari!

3 voci, 3 personaje, 3 tenori, 3 nebuni frumoși.

Cezar Ouatu alături de Mihnea Niculescu și Andrei Duțu v-au pregătit ceva de zile mari!

Recomandare: Să aveți batistele la voi pt.că se va râde mult și bine!
The Free Tenors – „spectacolul unde chiar și pietrele râd”!

Clar, nu ai cum să ratezi!

 

Miercuri, 15 martie, de la ora 20 : 00

The Beer and Knowledge Pub Quiz

The Beer and Knowledge Pub Quiz la Deane's BrașovThe Beer and Knowledge Pub Quiz @ Deane's Brașov
The Beer and Knowledge Pub Quiz la Deane’s Brașov

 

Deane’s Irish Pub & Grill va invita in fiecare miercuri de la ora 20:00 sa va petreceti seara alaturi de prieteni intr-o atmosfera placuta si sa va testati cunostintele intr-un mod distractiv la un concurs de cultura generala mai diferit.

Rezervari la: 0729.899.149
(folositi cu incredere, nu putem garanta mereu ca persoanele care nu anunta participarea vor avea acomodari propice)

 

Joi, 16 martie, de la ora 19 : 00

Live Music la Albert Social Bistro 

 

Live Music Albert
Live Music Albert

 

Filarmonica Brașov e prea mare pentru noi? Nu-i nimic, ne vom bucura de membrii Filarmonicii pe rând.

În fiecare joi ne vom bucura de doi membri ai Filarmonicii care vor “presta” cu pricepere pentru buna voastră dispoziție.
Începem cu domnul Albert (ce nume frumos) Laszlo la acordeon, care, în fiecare seară de joi, va invita câte un coleg pentru o nouă și armonioasă colaborare.

Practic, la Albert ne vom bucura de un Albert, un acordeon și-un invitat surpriză.

Serile de joi vor fi perfecte, așa cum gătim noi!

Joi, 16 martie, de la ora 20 : 00

Live Guitar Music la  13 Pub 

13 pub live guitar music
13 pub live guitar music

 

Joi, 16 martie am pregătit o seară deosebită avându-l invitat pe scenă pe Andrei Slatariu, un talentat chitarist care o să ne încânte cu muzica live.

De asemenea, fiind joi, nu uitați că studenții beneficiază de 25% reducere la tot meniul!

Intrarea liberă.

 

Vineri, 17 martie, de la ora 16 :00

Caravana REF 2023 la Rockstadt

 

Caravana REF 2023 la Rockstadt Brașov
Caravana REF 2023 la Rockstadt Brașov

 

În 17 martie, Rockstadt ne este gazdă pentru a ne spune de bine sau de rău, ne puteți întreba orice și putem schimba păreri și idei la o bere față în față, vom vinde bilete la un preț promoțional, vom avea și o tombola pentru toți clienții clubului Rockstadt.

Vă așteptăm cu un playlist Rockstadt Extreme Fest 2023.

 

Vineri, 17 martie, de la ora 19 : 00

Jazz the Night Away la  Barrique

jazz the night away. barrique garden
jazz the night away. barrique garden

 

Vineri, 17 martie, de la ora 19 : 00

Vernisaj: ACHEELES HEAL- Expoziție Pictură Getty Tatomir  la Aftăr Hours 

 

Vernisaj: ACHEELES HEAL- Expoziție Pictură Getty Tatomir la Aftăr Hours Brașov
Vernisaj: ACHEELES HEAL- Expoziție Pictură Getty Tatomir la Aftăr Hours Brașov

 

ACHEELES HEAL (*)
Expoziție Pictură Abstractă Getty Tatomir

Luna 9. E timpul să-ți lași vulnerabilitatea să cunoască lumea. Și lumea să ți-o cunoască. Doar așa o poți vindeca.
Colecția conține 6 tablouri, fiecare reprezentând metaforic câte o vulnerabilitate, în diverse stadii de diagnostic, așa cum ar arăta la o ecografie.

Vernisaj: 17.03 (vineri), ora 7 seara
Locație: Aftăr Hours, Brașov
Intrare: liberă

Getty este co-fondatoarea galeriei de artă și hub-ului cultural Ora0. Ora0 a devenit și numele școlii de limbi străine pe care a deschis-o acum 16 ani, unde predă adulților engleză, germană, spaniolă și română. Pictează de mică, îndrumată și impulsionată la început de drum de unchiul ei, pictorul profesionist Gheorghe Pantea, pentru ca ulterior să-și înceapă pe cont propriu căutările de sine, prin experimentarea diferitelor stiluri.

 

Sâmbătă, 18 martie, de la ora 18 : 30

Voievodul Țiganilor la  Opera Brașov

 

Voievodul țiganilor la Opera Brașov
Voievodul țiganilor la Opera Brașov

 

Distribuția: Saffi – Mădălina Bourceanu/ Sandor Barinkay – Mihai Irimia/ Czipra, o țigancă – Cristina Roșu/ Maxim Zsupan, măcelar – Ștefan Schuller/Arsena, fiica lui – Andromeda Nemeș/Contele Carnero, Comisar Imperial – Marian Rește/ Mirabella, Doică în casa lui Zsupan – Lăcrămioara Schuller/ Ottokar, fiul ei – Claudiu Bugnar/ Contele Homonay – Alexandru Aghenie/ Mihaly – Valer Lucaciu/ Ferkó – Dan Ionescu/ Józsi – Florin Grama/ Copilul Ion – Andrei Dominik Györfi (debut)/ Soliști balet: Mihaela Pop, Dorin Mirea

Orchestra, Corul și Baletul Operei Brașov

Dirijor: Mircea Holiartoc
Regia artistică: Marian Pop
Scenografia: Rodica Garștea
Dirijor cor: Dragoș-Mihai Cohal
Coregrafia: Corina Dumitrescu
Asistent regie: Anda Pop
Asistent coregrafie: Ramona Mezei
Regie scenă: Dan Antipa

Spectacolul durează două ore și 15 minute și are o pauză.

 

 

 

 

 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută