Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 08/03/2023
Zile si Nopti Viața Orașului / Poveștile orașului

Femei de success din HoReCa braşoveană

Alina Mușina De Alina Mușina
Comentarii Femei de success din HoReCa braşoveană Share Femei de success din HoReCa braşoveană


Succesul  definit de femeile din HoReCa braşoveană

Martie este luna femeilor, ocazie cu care am stat de vorbă cu două femei de succes din HoReCa braşoveană Camelia Petre, managera Deane’s Irish Pub & Grill  şi Gabriela Holmu, director al restaurantului Mediterra, încercând să aflăm cum definesc  aceastea succesul, sursele de inspiraţie, ce rol au călătoriile, amintirile  şi cum au funcţionat toate acestea în cazul fiecăreia.

 

 “Succesul nu vine întotdeauna ușor și de cele mai multe ori necesită multă muncă și dedicație. Este important să îți investești timpul și energia în ceea ce îți propui să realizezi. Învățarea continuă și adaptarea la noile tendințe și schimbări este crucială pentru succes.” 

 

Camelia Petre, managera Deane's Irish Pub & Grill
Camelia Petre, managera Deane’s Irish Pub & Grill

 

Deane’s  Irish Pub & Grill se află în topul celor mai iubite branduri braşovene.

Dacă ar fi să definiţi “reţeta succesului” care credeţi că ar fi  şi cum a funcţionat aceasta în cazul  dumneavoastră?

Definirea “reţetei succesului” este o provocare, deoarece ceea ce funcționează pentru o persoană nu funcționează neapărat pentru alta. Cu toate acestea, aș putea oferi câteva principii care au contribuit la succesul meu:

Am avut un set clar de obiective pe termen scurt și lung care m-au ajutat sa direcționez energia și resursele într-un mod eficient. De asemenea, a fost important să îmi stabilesc obiective care sunt realiste și atingibile.

Succesul nu vine întotdeauna ușor și de cele mai multe ori necesită multă muncă și dedicație. Este important să îți investești timpul și energia în ceea ce îți propui să realizezi. Învățarea continuă și adaptarea la noile tendințe și schimbări este crucială pentru succes. Este important să fii deschis la feedback și să îți dezvolți abilitățile și cunoștințele. A avea o rețea de relații solide și de sprijin poate face diferența în atingerea obiectivelor. Într-o lume atât de interconectată, este important să  construim si să mentinem relațiile cu oameni care ne pot oferi sprijin și să colaboram cu aceștia pentru a atinge obiectivele.

În cazul meu personal, cred că am avut succes prin aplicarea acestor principii. Am fost capabila să îmi stabilesc obiective clare și realizabile și să lucrez din greu pentru a le atinge. De asemenea, am fost mereu interesata să învăț lucruri noi și să îmi dezvolt abilitățile, iar rețeaua mea de relații mi-a oferit sprijinul și inspirația necesare pentru a crește și a progresa în carieră.

 

“Amintirile au un rol esențial în construirea unei povesti de succes, sunt convinsă.” Lucrurile, deile,mâncărurile, în care punem suflet, capătă forma viselor noastre împlinite. Pentru asta luptăm toți, nu? Ca realitatea noastră să se asemene cu ceea ce avem noi in suflet…”

 

Gabriela Holmu, director al restaurantului Mediterra
Gabriela Holmu, director al restaurantului Mediterra

 

Călătoriile au reprezentat sursa dumneavoastră de inspiraţie atunci când aţi decis să deschideţi restaurantul Mediterra.

Ce rol consideraţi că au amintirile (mai ales cele care “implică  papilele gustative”), în construirea unei poveşti de succes?

Cu siguranță călătoriile ne-au inspirat. Ale lui Richard mai mult, ale mele mai puțin. El a gustat și iubit (și încă iubește, deși nu o recunoaște) o mare parte din Grecia continentala și insulară, eu am gustat doar puțin din Salonic și Atena și mai mult din controversatul Mykonos. Apoi, eu am întotdeauna, în inima, un loc special pentru eterna Romă. Am muncit 4 ani in centrul istoric Romei și este suficient sa închid ochii și să refac traseul fiecărei zile, deși au trecut 13 ani de când am plecat. Amintirile au un rol esențial în construirea unei povesti de succes, sunt convinsă. Ne legăm inevitabil de locuri, asociem perioade din viața noastră cu mirosuri și gusturi, vrem sa redăm celor din jurul nostru emoția pe care am simtit-o in anumite momente chiar daca, uneori, nu reușim să transmitem totul.

Eu am adorat pasta al dente, gnocchi, salatele estive, anghinarea și prosciutto și pâinea crocanta, pe vatră, cu ulei de măsline și roșii. Mă întorceam seara acasă de la birou, in micul orășel de munte, îmi cumpărăm ”un etto di prosciutto”, apoi mă opream la brutărie  de unde cumpăram o felie de pâine chiar înainte de închidere și savuram totul in liniște, acasă.

In Grecia am mâncat cel mai bun calamar prăjit, cel mai bun pește in sare și cel mai bun broccoli, simplu, cu ulei de măsline și lămâie.

Richard…este o enciclopedie ambulanta, cred că dacă închide ochii poate identifica o rețetă pentru fiecare loc din Grecia în care s-a perindat.

Este normal sa vrem sa aprofundăm, să înțelegem ce ne-a impresionat atât de mult la mâncarea aceea, sa transmitem mai departe emoția noastră. Gustul inconfundabil al unor mâncăruri l-am asociat locurilor in care am trăit, mirosurilor dimineților și serilor, copacilor, ierbii, anotimpurilor, marii, șoaptelor vântului.

Iar lucrurile, ideile, mâncărurile, produsele în care punem suflet, capătă forma viselor noastre împlinite. Pentru asta luptăm toți, nu? Ca realitatea noastră să se asemene cu ceea ce avem noi in suflet…

 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută